agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-11-2008, 13:53   #1
Ağaç Dostu
 
Minem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2008
Şehir: İstanbul-Beylikdüzü
Mesajlar: 573
Galeri: 12
Şıhılmahşe dolma (Kilis)

Ben de bir Kilis'li olarak ekleyeyim bir tane. Yöresel olarak genel de et yemekleri vardır ama bunda bildiğimiz acur var. Bizim evimizde bolca yapılır bu yemek.
Şıhılmahşe

(Kabak, acur ve patlıcandan yapılır)
Tüylü acur veya kısa kabak, kıyma, maydanoz, kuru soğan, kırık sarı leblebi, çiçek yağı, tuz, kırmızı biber ve karabiber

Acurlar yıkanıp oyulduktan sonra, tuz ve karabiber ile ovulup kızartılır. Kıyma kavrulurken bir yandan içine soğanı ekliyoruz. Kavurduğumuz kıymanın içine daha önce 1-2 saat suda beklettiğimiz leblebiler ve kıyılmış maydanozlar koyuyoruz. Acurların içlerine kıymaları doldurulup tencereye dolma gibi yerleştiriyoruz ve aynen dolma gibi pişiriyoruz.

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2009, 16:43   #2
Ağaçsever
 
mugeor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 48
çok ilginç aslında ama birde fotoğraflamış olsaydınız daha güzel oluçaktı bence ellerınıze sağlık

mugeor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 00:50   #3
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Ben sizler için internetten alınmış bir resmini ekliyeyim



günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024