11-11-2008, 13:53 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Şıhılmahşe dolma (Kilis)
Ben de bir Kilis'li olarak ekleyeyim bir tane. Yöresel olarak genel de et yemekleri vardır ama bunda bildiğimiz acur var. Bizim evimizde bolca yapılır bu yemek. Şıhılmahşe (Kabak, acur ve patlıcandan yapılır) Tüylü acur veya kısa kabak, kıyma, maydanoz, kuru soğan, kırık sarı leblebi, çiçek yağı, tuz, kırmızı biber ve karabiber Acurlar yıkanıp oyulduktan sonra, tuz ve karabiber ile ovulup kızartılır. Kıyma kavrulurken bir yandan içine soğanı ekliyoruz. Kavurduğumuz kıymanın içine daha önce 1-2 saat suda beklettiğimiz leblebiler ve kıyılmış maydanozlar koyuyoruz. Acurların içlerine kıymaları doldurulup tencereye dolma gibi yerleştiriyoruz ve aynen dolma gibi pişiriyoruz. |
10-09-2009, 16:43 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 48
|
çok ilginç aslında ama birde fotoğraflamış olsaydınız daha güzel oluçaktı bence ellerınıze sağlık |
11-09-2009, 00:50 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Ben sizler için internetten alınmış bir resmini ekliyeyim |
|
|