![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ebegümeci Buğulaması
1 kg ebegümeci 300 gr kıyma 1 soğan 1 kahve fincanı pirinç/ya da bulgur 1 yemek kaşığı salça Tuz,karabiber,yenibahar,yağ,kırmızıbiber. Kıyma suyunu salıp çektikten sonra,yağ ve doğranmış soğan ilave edilip sotelenir.Sonra salça ve tuz,karabiber,yenibahar,kırmızıbiber eklenir. Ebegümeci iri ise doğranarak,değilse yaprak olarak koyup tüm malzeme karıştırılır.Biraz daha kavurduktan sonra tencereye 2 bardak sıcak su konulup yıkanmış pirinç ilave edilir.Pirinç pişince yemek hazır demektir. Çok sevdiğim ve kullanılmaktan eskittiğim bir kitaptan Ayfer T.Ünsal Ayıntab'tan Gaziantep'e Yeme İçme kitabından alınmıştır.Bulabilirseniz almanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 6
|
bende ödemişliyim ve verdiginiz tarif yanında buz gibi bi cacıkla muhteşem olurrr ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|