agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen M.Sema
  • 1 Gönderen ossgee

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-08-2007, 00:56   #1
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Ebegümeci Buğulaması

1 kg ebegümeci
300 gr kıyma
1 soğan
1 kahve fincanı pirinç/ya da bulgur
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber,yenibahar,yağ,kırmızıbiber.

Kıyma suyunu salıp çektikten sonra,yağ ve doğranmış soğan ilave edilip sotelenir.Sonra salça ve tuz,karabiber,yenibahar,kırmızıbiber eklenir.

Ebegümeci iri ise doğranarak,değilse yaprak olarak koyup tüm malzeme karıştırılır.Biraz daha kavurduktan sonra tencereye 2 bardak sıcak su konulup yıkanmış pirinç ilave edilir.Pirinç pişince yemek hazır demektir.

Çok sevdiğim ve kullanılmaktan eskittiğim bir kitaptan
Ayfer T.Ünsal
Ayıntab'tan Gaziantep'e Yeme İçme kitabından alınmıştır.Bulabilirseniz almanızı öneririm.

SAHIRE beğendi.
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 11:13   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-10-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 6
bende ödemişliyim ve verdiginiz tarif yanında buz gibi bi cacıkla muhteşem olurrr

SAHIRE beğendi.
ossgee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024