![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 40
|
Yaprak Enginar (Aydın usulü)
Aydın ve Muğlanın semt pazarlarında ,birçok tezgahlarda Yaprak enginar görebilirsiniz. Demetler halinde satılır ve bazılarında ufak, olgunlaşmamış kelleler de bulunur.Bu yaprakların yeşil aksamı sıyrılır, yaprağın gövde kısmı bırakılır ve bu gövdenin de her iki yüzündeki incecik zar, bıçakla sıyrılarak temizlenir. Daha sonra üç santim kadar doğranıp haşlanır.Aynı Enginar dolmasına katılan harç gibi bol taze soğan ,dereotu,küçüçük doğranmış kuzu eti(bıçak kıyması), salça ya da toz biber ve biraz da pirinç atılarak yemeği yapılır .Enginarı kelle olarak yemek, yapraklarını sıyırmakla uğraşmak istemeyenler bu şekilde tüketebilir. Çok daha erken dönemde ve daha uzun bir periyotta enginar bu şekilde yenir Aydın ve Muğlada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|