15-11-2006, 09:12 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Patlıcan kurusu yemeği
PATLICAN KURUSU YEMEĞİ (Sütçüler yöresi) Bu yemek ağırlıklı olarak kışın yapılır. Yazdan halka halka kurutulan patlıcanlar(Gün kurusu) tencerede su ilave edilerek haşlanır,ortaya çıkan kara ve acı su dökülür.Tencereye bir baş soğan yemeklik olarak doğranır 1 ölçü sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar çevrilir üzerine patlıcan ve sulandırılmış salça ilave edilir. Ayrıca akşamdan ıslatılıp haşlanan 2 avuç nohut ve 2 avuç bulgur ilave edilir tuzu konduktan sonra su ilave edilerek pişirilir. Dilerseniz acı pul biber de atabilirsiniz çok lezzetli oluyor. Buyrun afiyet olsun. |
24-04-2010, 23:14 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
|
Yanında yoğurt **** salata da olmalı ki tadına doyulmasın.. |
23-09-2011, 17:13 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
|
Mahmut Bey bu tarifi de denemenizi tavsiye ederim. Kurutulmuş patlıcanlar kaynayan suda haşlanır ve suyu süzülür. Bir tencerede az yağ ile kıyma kavrulur üzerine bir baş doğranmış soğan eklenir ve soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Salça karıştırılır,tuz ve patlıcanlar ilave edilir , patlıcanların hemen üstünü basar basmaz su eklenir. Tencerenin dibinde çok az su kalana kadar pişirilir. servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Şehriyeli bulgur pilavı ile afiyetle yenir. |
26-01-2012, 11:05 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
|
İç Anadolu bölgesinde patlıcan dolmalık halde kurutulup , kışın dolması sarılır. Bu tarif ve kurutma şekli banada çok farklı geldi. Teşekkürler. |
|
|