16-05-2015, 14:23 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sn Jezebel, yorumunuz benim için yeterli. Henüz tohumunu ekmemiştim. O zaman dümeni lif kabağına doğru çevireceğiz anlaşılan. |
16-05-2015, 14:27 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Bu bitkiyi 3 yıl boyunca yetiştirdim. Bu yıl soğuklardan tamamen kaybettim. Tadı benim için fena değildi. Pişmişini pek tercih etmem işin doğrusu. Rendeleyip çok güzel cacık da yaptık salataya da kattık. Bir iki aya kalmaz Antalya pazarlarına tazesi düşmeye başlar. İzmir ikliminde ilk yılında meyvesini almak çok zor. Korunabilirse(ben büyük saksıda yetiştirdim ve meyvesini gördüm) 2.yılında daha verimli olacaktır. Öneriler için teşekkürler. |
09-11-2018, 09:39 | #33 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 742
|
Alıntı:
Eğer elinizde hala bu kabaklardan bulunuyorsa tohumlardan rica edebilir miyim ? |
|
19-12-2018, 07:01 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Bahcemde var; ancak henüz hasat etmedim. Tohum tutup tutmadığını bilmiyorum, hâlâ yeşil. Tohumlar net adlı sitede tohumu satılıyor. İki yıl önce ekmistim. Malc desteği ile kökleri kışı atlattı. İlk yıl -geç ekimden dolayı- az ürün vermişti; bu sene oldukça verimli. Biraz soğuk hırpalasa da, hâlâ üzerinde meyve var. Bir komşuya vermiştim -ne olduğunu bilmediği için-turşu yapmış, "güzel" diyor. Küçük meyveler çiğ olarak da yenilebiliyormuş. Zeytinyağı ve baharatlarla salata olarak değerlendirilebilir. Sıcaklarla arasi iyi değil, düzenli sulama ve kısmi gölgeli yerlerde yaz aylarını kolay atlatır. Sonbaharda coşuyor!... Erken krağı düşmezse, yılsonuna kadar ürün veriyor. Fidesini iç mekanda yetiştirmek kaydıyla, yayla köylerinde başarılı sonuç verebilir. |
|
|