02-02-2007, 18:45 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Uzun Kabak
boyları 2 metre kadar uzayan kabaklarımız var bu kabakların özelliği bir ağacın ya da asmanın üzerine salıyorsunuz ordan aşşağıya uzuyor bir özelliği daha var ucundan kesip yemek yapabiliyorsunuz diyelim ki bir miktar ucundan kestiniz kabak bozulmadan büyümeye devam ediyor canınız isteyince tekrar kesip yemek yapabiliyorsunuz ekleyebilirsem resimlerini ekleyecem ekleyemezsen merak eden arkadaşlar galerideki benim resimlerimden bakabilirler Not:Kabakları kuruttuktan sonra vernikleyip duvara süs olarak da asabiliyorsunuz ) Resimler çok büyük olursa özür ) Düzenleyen caucasus : 10-09-2009 saat 16:04 |
03-02-2007, 09:40 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Kabakla biberler çok ilginç .Siz mi yetiştirdiniz.Tohumlarını nerden bulabiliriz. |
03-02-2007, 10:26 | #3 |
Ağaç Dostu
|
kabak ve biber
Ben yetiştirdim diyemem köyde annem yetiştiriyor bend sadece resimlerini yayınlıyorum.tohumlarına gelince bir sormam lazım ellerinde varsa bir miktar yollayabilirim.Ama daha önce bir sorayım buradan bilgi gönderirim.İyi günler. |
03-02-2007, 13:51 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: sarıgöl
Mesajlar: 166
|
merhaba Bu kabaklardan bir arkadaş bir tane getirmişti.Tohumunu alacaktık ama birisi alttan delmiş ve almış.Bize birşey kalmadı. Duyduğuma göre koparmadan da kesip kullanabiliyormuşsun.Doğru mu?Küçük bir bahçem var.tohumundan istesem gönderir misiniz? |
05-02-2007, 17:48 | #5 | |
Ağaç Dostu
|
merhaba.
Alıntı:
) Düzenleyen caucasus : 10-09-2009 saat 16:04 |
|
25-02-2007, 22:42 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Bu asma kabağını babaannem yetiştirir,dolmasını yapardı.Mayhoş bir lezzeti vardır.Geçen yıl tohumunu buldum,ne yazıkki diğer süs kabaklarının yakınına ekmişim,birbirinden döl alıp acaip şekilli tuhaf kabaklar oluştu. |
26-02-2007, 08:21 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Dün Todor bana su kabağı tohumları verdi .Ektim onları bu yıl su kabaklarım olacak bir aksilik olmazsa.Todor onları çok değişik şekillerde değerlendiriyor. Bende büyüdüklerinde bir tanesinden KABAK KEMANE yaptıracağım. İsparta daki LUTİST yeğenime. ) |
27-02-2007, 10:20 | #10 | |
Ağaç Dostu
|
kabaklar
Alıntı:
|
|
05-03-2007, 14:19 | #11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 62
|
Her yıl çiftliğimizde ceviz ağaçlarının arasına kabak ekeriz.(Kış Kabağı) Kabak diktiğimiz alan 10 dönüm kadar. İstanbul'da meşhur bir lokantaya görüdüğümüzde kabakların içi yeterli değil denildi. İç randımanı arttırmamız için ne tavsiye edersiniz? 10 dönümde 10 ile 15 ton arasında kabak alabiliyoruz. Satış fiyatı da 60 Yeni Kuruş civarında. |
05-03-2007, 23:54 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 60
|
Bir zamanlar elimde 7 cins süs kabağım vardı.Kabaklar hediye.Tohumlardan bir kabak ormanı yapabilirdim ama ne oldu biliyor musunuz?Bol bol çiçek açtı ,bir tane bile meyve alamadım.Bana kabakları veren köylüler atıyorlar tohumu ,alıyorlar meyvesini.Bir türlü aklım ermedi. Bahçemin toprağı kırmızı toprak ben de o kadar kabak için maliyetli olur diye hazır toprak almadım.Toprağı sevmemişler olabilir mi? Şimdi 2 cins kabak kaldı daha önce ekimden kurtulan çekirdekler. Lütfen bilenler aktarabilirler mi?Meyve almak için neler yapmalıyım?2 cins kabaktan biri su kabağı diğeri küçük, sarı,dip kısmı yeşil bir kabak. |
22-11-2007, 15:36 | #13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 52
|
Sn. Didemnaz; Kabak aslında arsız bir bitki.. siz toprağınızı mart ayında dikeceğiniz alanı çapa ile biraz kazıp yanmış koyun gübrasi ile toprağı iyice karıştırın.. ve o ocağa üç adet kabak çekirdeği koyup üstünü yine aynı karışım toprakla örtün.. can suyu verin ve bırakın....havalar ısınınca çekirdekler toprak üzerine bildiğiniz gibi önce iki yaprak sonra içinden esas yapraklar çıkıp büyümeye başlıyacaklar üzerinde 6 yaprak olunca kökünü çapalayıp toprağı kabartın ve sulayın 15 gün sonra bir daha çapa yapın ve sulayın artın sadece yaprakları pörsür ise ve hiç yamur yağmazsa sularsınız.. eminim başarılı olacaksınız..kolay gelsin |
03-10-2008, 15:34 | #15 |
Ağaç Dostu
|
Kabaklar
kabaklarımın resimlerine de baktınız mı ? Boylarını ve kullanımlarını düşünürsek kalabalık aileler ve yemek firmaları için çok güzel bir sebze. Düzenleyen caucasus : 10-09-2009 saat 16:01 Neden: Resim ekleme |
03-10-2008, 22:59 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada kabaklar hakkın da bilginiz varmı ? bu kabaklar asma kabağı gibi ağaca ya da asmaya sardırmanız lazım. Kabakların boyu ortamını bulduğu taktir de 2 metre oluyorlar ya da bizim köy de bulunanlar o kadar uzadılar ve son bir bigi bu kabakların ucundan ne kadar isterseniz kesiyorsunuz ( Kaç yemeklik ya da kaç tencerelik isterseniz ) ancak kabakta hiçbir bozulma olmuyor ve kabak eski halinde büyümeye devam ediyor ve ileri ki zamanlarda tekrardan istediğiniz kadar keserek yemeğinize katıyorsunuz. Bitiremediğiniz kabakları ise kuruduktan sonra vernikleyip evinizde ya da başka bir yer de süs olarak saklayabiliyorsunuz. Düzenleyen caucasus : 10-09-2009 saat 16:00 |
03-10-2008, 23:25 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Caucasus, bu kabağın tadı bildiğimiz yemeklik kabakla aynı mı? Lif kabağı yeşilken de kurusu gibi hafif mi? Yeşilken yenilir mi? Filiz, seneye bahara 2 tane tohum verir misin bana? (Daha şirin istemek istedim ama nasıl yazsam bilemedim ) |
03-10-2008, 23:49 | #18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lim10, limon Ben de biraz şiri yazayım dedim resimde ki kabakların tadı normal kabak tadına benziyor ancak biraz değişik nasıl desem, anlatsam bilemiyorum. Seneye filiz pardon tohum olarak yollayabilirim ancak evi bir araştırmam lazım bildiğim kadarıyla evim de olması lazım yoksa da köyden getirtmeye çalışırım. Yazdığım gibi evde bulursam bu aralar da yollayabilirim. LİF KABAĞI (Fructus Luffae): Luffa cylindrica (L.) M. J. Roemer (Cucurbitaceae) türünün olgun meyvası olan bu tür koyu sarı çiçekli, bir yıllık, kuv*vetli ve tırmanıcı bir bitkidir. Meyva şekli silindir biçi*mindedir ve içi liflidir. Vatanı Mısır veya Arabistan olup memleketimizin güney bölgelerinde özellikle bahçelerde yetiştirilir. Olgunlaşmış meyvelerden elde edilen lif, temizlik aracı olarak özellikle banyoda “bitkisel lif” olarak kullanılır. KULLANIMI:Lifi sıcak suya batırınız,sonra lifi bitkisel sabunla sabunlayınız,su ile temasından dolayı yumuşayan lif cildi ahriş etmez.Cildi temizleyerek,kılcal damarlara yapacağı masaj etkisiyle kan dolaşımını düzanliyerek vücuda zindelik verir.Banyodan sonra lifi bol su ile durulayıp asın.Sıhhatler olsun Lif kabağı kabakgiller familyasındandır.Türkiyenin güneyinde yetişir.Ürün tamamen doğal olarak yetişir.Bundan dolayı cilde temas ettiğinde ölü deri hücrelerini temizler.vücuda nefes aldırır,düzenli kullanıldığında selülit oluşumunu engeller,Oluşmuş selülitlerin giderilmesinde(iyileştirilmesinde)kullanılır. Lif kabağının yenilip yenilmediği konusunda bir bilgim net'te biraz kurcaladım yukarıda ki bilgileri yazdım. |
03-04-2009, 17:05 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 107
|
spagetti kabagi duyan arkadaslar varmi? benim elimde tohumlari vardi ama diger kabak tohumlari ile karisti. bu sene butun hepsini ekip spagetti kabaklarima ve tohumlarima tekrar kavusmayi dusunuyorum. evet spagetti makarna gibiler. tatlısı yapiliyor ve cokda lezzetli. |
10-05-2009, 23:11 | #20 |
Ağaç Dostu
|
Aer, dediğiniz kabak zannedersem aşşağı da resimleri bulunan 2 mt civarın da uzayan ve yemek yapmak gerektiğin de ucundan kestiğiniz ancak kabağın büyümeye devam ettiği kabaktan bahsediyorsanız ben de yaklaşık olarak 25 tane kadar var. |
31-07-2009, 19:56 | #22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakagun, benim kabaklarım da olmaya başladılar. Ben erguvan ağaçlarına ve tellere sardırdım. Şimdilik resimlerini ekleyemiyorum biraz daha büyüdükten sonra ekleyeceğim. Sakagun imkanınız varsa kabakları bir ağaca sardırabilirseniz daha güzel büyüyorlar ve altlarından yemeklik kestikten sonra toprak değmemiş oluyor. Resimleri eklediğiniz için teşekkür ederim. Sağolun. |
31-07-2009, 22:31 | #24 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel sevgili Sakagun, inşallah bol miktar da olurlar. Yemek yapmayı unutmayın güzel yemeği oluyor bilgilerinize. Ben de dün Geyve'deydim biraz pazar biraz alışveriş yaptıktan sonra köy'e döndüm oradan da haliyle İstanbul'a döndüm. Geyve Perşembe günleri başka hareketli oluyor. |
01-08-2009, 11:03 | #26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim.k, yazdığınız gibi çok ilginç bir kabak türü. En büyük özelliği ise hem büyük, uzun olması, hem de istediğiniz kadarını kestikten sonra kabakta herhangi bir bozulma olmadan büyümeye devam etmesi. |
31-10-2009, 19:22 | #28 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: Mersin
Mesajlar: 6
|
Alıntı:
İzlediğim bir videoda Amerikalılar olgunlaşmış kabağın çekirdeklerini taze iken çıkartıp temizleyerek gölgede kurutup saklıyorlardı. |
|
|
|