agaclar.net


agaclar.net Forum Kuralları
Forum Kuralları
Lütfen forum kurallarını dikkatlice okuyunuz

Forum Rules

Registration to this forum is free! We do insist that you abide by the rules and policies detailed below. If you agree to the terms, please check the 'I agree' checkbox and press the 'Register' button below. If you would like to cancel the registration, click here to return to the forums index.

agaclar.net Forum Kuralları

agaclar.net Forum'a üye olmak ücretsizdir, yazışmalara katılmak ancak üye olmakla mümkündür. Üye olanlar aşağıda yazılı kuralları okuduklarını ve kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

A. Üye profilleri

1. Üyelerin kullanıcı adları, gereksiz harf ve rakam tekrarlarından oluşmaması gerekir. Bu durumda, üyeden yeni bir kullanıcı adı seçmesi istenir. Kabul etmemeleri durumunda üyelikleri silinir. Argo, küfür, cinsellik, politika, inanç çağrışımı yapan ve benzeri kullanıcı adı seçenlerin üyelikleri, bir uyarı yapmaksızın iptal edilir.

2. Avatarınız; sadece doğa konulu olabilir (hayvanları ve kendi fotoğrafınızı da isterseniz kullanabilirsiniz) Bir üye ile özdeşleşmiş bir avatarın, ilk kullanıcının izni dışında başkası tarafından kullanılması yasaktır. Kurallara uymayan avatar ekleyen üyelerin, avatarları silinir, ısrarla yüklemeye çalışanların avatar kullanma özellikleri uyarıya gerek kalmaksızın kapatılır.

3. Profil bilgileri için sorulan başlıklar, sorulara cevap olacak biçimde doldurulmalıdır. Bu konuda uyarı alındığında, gerekli düzeltmeler en kısa sürede yapılmak zorundadır. Aksi durumda konunun mahiyetine göre üyeliğiniz askıya alınır ya da silinir.

B. Forum mesajları

1. Forum dili Türkçedir. Üyeler anlaşılır ve düzgün bir dil ile yazmaya özen göstermek zorundadır. Daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz. Mrb, slm, nbr gibi "chat" diliyle yazışmak kesinlikle yasaktır. Chat diliyle yazılmış, Türkçe karşılığı varken gereksizce ingilizce kelimeler kullanılmış, tümü büyük ya da rastgele bazı harfleri büyük yazılar, ayrı bir bilgilendirme gerektirmeden silinir.

2. Foruma T.C. yasalarını, uluslararası kanun, anlaşma ve tüzüklerini çiğneyen, suçu ve suçluyu öven mesajlar gönderilemez. Siyasi ve dini dayatmalar içeren tartışmalar yapılamaz. Bu tür mesajlar silinir.

3. Mesajlarda küfür, argo veya kişilik haklarını zedeleyici nitelikte kelimeler kullanılamaz, saygısız ve seviyesiz davranılamaz. Bu tip mesajlar herhangi bir bilgilendirme yapmadan silinir. Durumun ciddiyetine göre, uyarı almadan forumdan uzaklaştırılmanız da mümkündür.

4. Üyeler; kamu ve ticari kuruluşları, markaları vb. hedef göstererek, karalama, iftira, küfür boyutuna vardırmadan toplumun bir bireyi olma sıfatıyla eleştiride bulunabilir. Bu kurala uymayan eleştiriler silinir.

5. Arama yapmadan, var olan soru tekrar sorulmamalıdır. Bu tür durumlarda konu, bir uyarıya gerek kalmaksızın eski konu ile birleştirilir ya da forumun "Kapatılmış Konular" bölümüne gönderilebilir.

6. Soru, doğru konu altında sorulmalı ve cevaplanmalıdır. Yanlış yerde bulunan yazılar, olması gereken konuya ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın taşınır ya da silinir.

7. Bir sorunun birden çok bölümde tekrar tekrar sormak, iki ayrı konudaki soruyu tek bir başlıkta sormak ya da çok geniş kapsamlı olarak sormak yanlıştır. Sorulara acil cevaplar istenmemelidir.

8. Yeni konu başlığı, konu içeriğine uygun yazılmalıdır. "merhaba", "Acil salıya lazım, yardım edin ", "Tekrar söylüyorum, cevap verin", "Cevap alamadım, cevap verin", "Hey orada kimse yok mu", "heeeelp", "önemliiii!!!!", "lütfeeeenn" vs. biçiminde sorarsanız cevap alamazsınız. İçerikle uyumlu olmayan başlıklar ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın değiştirilir ya da forumun "Kapatılmış Konular" bölümüne gönderilir.

9. Forumdaki yazıları destekleyen fotoğraflar, mutlaka foruma yüklenmelidir. (70 k sınırı var) Dışarıdan verilen bağlantılarla gösterilen fotoğraflar, forum görünümü bozacak kadar büyükse silinir. Bağlantılar bozulması nedeniyle fotoğraflar görünmez ve bu nedenle yazı anlamsızlaşırsa, yazının tümü silinebilir.

10. Forum konuları kişisel sohbetler ve gereksiz fotoğraflarla kirletilemez.

11. Ödev hazırlamalarda sadece sınırlı destek, yol ve kaynak gösterme istenebilir.

C. Özel mesajlar

1. Sadece iki kişiyi ilgilendiren konular, özel mesajlaşma ile halledilmelidir. Mesaj kutusunda saklayacağınız (gelen ve giden mesajlar) toplam mesaj sayısı 50'dir. Mesaj kutusunu boşaltmazsanız, yenilerini alamazsınız.

2. Özel mesaj aracılığı ile cevap istemek, reklam yapmak ya da rahatsız edici davranışlarda bulunmak kesinlikle yasaktır. Rahatsız edilen üyeler, forum yönetimine mesaj atarak ve kendilerine gönderilen mesajı iliştirerek durumu bildirebilirler.

D. Yarışma

1. Fotoğraf yarışmalarının takibi için, forum; yarışmaya katılacak fotoğrafları sergilemek için, galeri kullanılır. Yarışmacılar katıldıkları yarışmayı takip etmek zorundadır. Süresi içinde bildirmezse ödül hakkını yitirirler.

E. Galeri

1. Agaclar.net fotoğraf galerisi verimli kullanılmalıdır. Doğru isimlendirmek, doğru kategoriye yüklemek ve anahtar kelimeleri eklemek önemlidir. Burası üyelerin kişisel galerisi olarak kullanılmamalıdır.

2. Galeriye özel durumlar hariç (ağaç konulu tablolar, dünyadan anıt ağaç örnekleri vb) sadece kendi çektiğiniz fotoğrafları yükleyebilirsiniz. Site amacına uygun olmayan, boyutları çok küçük, kalitesi kötü ve net olmayan fotoğraflar ile üyeye ait olmadığı anlaşılan fotoğraflar uyarı gerektirmeksizin silinir.

F . Satış

1. Satışı yapılan ürünlerin ve yayınlanan reklamların doğruluğu ve güvenilirliği, reklam yayıncılarına aittir. agaclar.net bu konuda herhangi bir garanti vermez, yayınlanan reklamlardan doğabilecek zararlardan sorumlu tutulamaz.

2. Ürünlerini satan kişi, ürün hakkında fiyat, tür, cins, adet gibi ayrıntılı bilgi vermek ve eposta adresi yanısıra telefon numaralarını da yazmak zorundadır.

3. Mesajlarda, ticari kuruluş adres ve telefonlar, web sayfası bağlantıları verilebilir ama bunlar konuyla bağlantılı olmalıdır. Reklam amaçlı yazılamaz. Ticari ilanlar, forumun sadece "Alışveriş" bölümünde yer alabilir.

G. Sorumluluklar

1. Foruma gönderilen mesajlar ile foruma ve galeriye yüklenen fotoğraflar, gönderen üyenin sorumluluğundadır. Agaclar.net yönetimi, üyelerin yazı ve fotoğraflarının sorumluluğunu kabul etmez.

2. Ürün takası için kendi özgür iradeleriyle birbirlerine adres verenler bunun sorumluluğunu üstlenirler. Yarışmalarda ödül kazananların ödüllerini iletmek için aldığımız adresler, ödülü gönderecek sponsor hariç, üçüncü kişilerle paylaşılmaz. Foruma üye olurken girmiş olduğunuz kişisel bilgiler; yasal takip haricinde, kesinlikle başka kişi ya da kurumlara verilmez.

3. Üyeler; başka kaynaklardan edindikleri ve forumda yayınladıkları her türlü makale, haber, teknik yazı, çeviri, vb. yazının sonunda, kaynak (Kitap adı ve yazarı ya da web sitesi adresi) belirtmek zorundadır.

4. Forumda yazılan bilgiler, forum yöneticileri tarafından kontrol edilmeye çalışılıyorsa da burası bilgi paylaşım amaçlı bir platformdur ve çok farklı kişiler tarafından farklı öneriler yazılmaktadır. Bu forumda önerilen bilgileri kullanma özgürlüğü ve sorumluluğu kullanıcılara aittir.

5. agaclar.net adına yapılacak toplantı ya da diğer etkinlikler için, yönetim'in onayı alınmak zorundadır. Üyelerin kendi aralarında yaptıkları toplantıları bu kapsama girmez.

6. Forumlara gönderdiğiniz mesajlar ve foruma, galeriye yüklediğiniz fotoğraflar agaclar.net ve onunla bağlantılı çalışmalarda kullanılabilir. Bunun için ayrıca izin alınmaz, kaynak gösterilir.

7. Foruma sadece tek üyelik mümkündür. Birden fazla adla üye olan ya da şifresini başkasına verip onun yazmasını sağlayanların üyelikleri silinir.

8. Forum üyeliğinizi dilediğiniz an iptal edebilirsiniz. Forum yönetimi tarafından üyelikleri iptal edilen kişilerin kayıtları saklanır, bu kişilerin bu bilgileri sildirmesi mümkün değildir. Forum üyeliği sırasında gönderilen tüm içerik, agaclar.net forum'a aittir ve yayınlanmaya devam eder.

H. Yönetim

1. Forum kurallarının güncellenme ve yenilerinin eklenmesi hakkı ve sorumluluğu forum yöneticilerindedir. Kurallarda değişiklik olması durumunda kullanıcılar forumda bir duyuru yazılarak bilgilendirilir. Yeni eklenen kuralları kabul etmeyenlerin, üyeliklerinin iptalini talep etme hakları vardır.

2. Bu kurallar metninde bazı eksikler bulunabilir, bu durum esas amacı yok saymaya ya da kuralı geçersiz ilan etmeye neden olamaz.

agaclar.net Forum ile ilgili sorunlarınız için forum yönetimi ile bağlantıya geçebilirsiniz.



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024