Agaclar.NET http://www.agaclar.net/?id=showthread&t=14292 adresinden alınmıştır.

06-07-2005 07:29

Hangi ağaç türleri başlamak için uygun?
 
Başlamak için genelde değişken hava koşulları, susuzluk ve aşırı sulama gibi olumsuzluklara dayanıklı, ya da arsız büyüyen türler, tercihen yapraklı ağaçlar önerilir. Yaşadığınız bölgede doğal olarak bulunan türler de özellikle tercih edilebilir.

Şişmir gibi yapraklı türlerin yanında ardıç türleri de genel olarak dayanıklı ağaçlardır. Alıçlar, Açelyalar gibi ağaçlar da önerilebilir. Bonsai sitelerini gezerseniz en çok göreceğiniz üç tür Çam (pinus), Ardıç (juniper) ve Akçaağaç (Acer) türleridir.

Eğer gerçekten bu hobiyi sabırla devam ettirebileceğinize inanıyorsanız ilk başlarda ağaçlarınızı kaybedebileceğinizi (hatta %99 kaybedeceğinizi) bilerek başlayın. Tohumdan büyütmek başlamak için iyi bir yöntem değildir. Sabrınızı fazla zorlar ve dayanıklıkları fazla değildir. En iyisi fidanlıklardan Ardıç, servi türü en az 2-3 yaşında ağaçlar almak ve onları ilk bir kaç aya sadece yaşatmaya çalışmaktır, diğer tekniklere sonra yavaş yavaş başlasanız daha iyi olur. Ben kişisel olarak başlangıç için ardıçı tavsiye ederim. İleride üzerinde oynaması daha kolay oluyor.

Erkan Aktaşgül


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024