Agaclar.NET http://www.agaclar.net/?id=showthread&t=12984 adresinden alınmıştır.

08-12-2005 22:16

Ormanın Ünlüleri III
 
http://www.agaclar.net/i/ROB.jpg

Robin Hoodİngiliz halk kahramanıdır. Zenginlerden çalıp fakirlere dağıtır. Arkadaşları ile birlikte Sherwood Ormanın'daki ağaçların üzerlerine yaptıkları evlerde yaşar.
Ortaçag'da krala yaranmak için köylüleri baskı altında tutup, sömüren Nottingham Şerifi'ne karşı gelen Robin Hood'un maceralarını duymayan yoktur.
Kimine göre ormanların prensi fakirlerin dostu, kimine gore hırsızların prensi, haydutdur.



http://www.agaclar.net/i/KIRMIZI.jpg

Kırmızı Başlıklı Kız



Annesinin aldığı kırmızı pelerin ve başlığı hergün giydiği için ona herkes kırmızı başlıklı kız dermiş. Bir gün hasta olan büyükannesine çörek götürmek için onun ormandaki kulübesine gitmek üzere ormana girer.

Annesinin ormandaki yoldan ayrılma uyarısına rağmen kelebekler ve çiçeklerin güzelliğine dalar ve kulübeye geç gider. Bu sırada onu ormanda görmüş olan kurt, babaannesinin evine kırmızı başlıklı kızdan önce gitmiş ve büyükanneyi dolaba kapatarak onun giysileri ile yatağa girmiştir. Kulubeye gelen kırmızı başlıklı kız, babaannesinde bazı değişiklikler olduğunu farkeder ama emin olmak için sorar.

-Büyükanne gözlerin niye bu kadar büyük?
-Seni daha iyi görebilmek için yavrum.
-Büyükanne burnun niye bu kadar büyük?
-Seni daha iyi koklayabilmek için yavrum.
-Büyük anne ağzın niye bu kadar büyük?
-Seni daha iyi yiyebilmek için yavrum,.....
Der kurt ve kırmızı başlıklı kızı yutar ve uykuya dalar.

O sırada oradan geçmekte olan avcı kurdun horlama sesini duyarak kulübeye girer ve kurdu avlayarak karnından kırmızı başlıklı kızı ve dolaptaki büyük annesini kurtarır.





http://www.agaclar.net/i/PAMUK.jpg



Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
Kötü üvey kraliçeye sihirli aynası Pamuk Prenses'in ondan daha güzel olduğunu söyleyince kraliçe, Pamuk Prenses'in güzelliğini kıskanır ve bir avcıyı onu ormanda götürüp öldürmesi için görevlendirir.



Fakat avcı Pamuk Prenses'i öldürmeye kıyamaz ve onu ormanda serbest bırakır. Ormanda tek başına kalan Pamuk Prenses yolunu bulmaya çalışırken, küçük bir kulube görür.

Kapıyı tıkladığında içeride kimsenin olmadığını ve eşyaların küçüçük olduğunu görür. Öyle çok uykusu gelmiştir ki, yatakları birleştirip uyuyuverir.

Bir zaman sonra ormandan yedi tane cüce gelir ve yataklarında uyumuş olan Pamuk Prensesi görür. O sırada Pamuk Prenses uyanır. İlk anda birbirlerine alışamasalar da Pamuk Prenses iyiliği ile sevecenliği ile cücelerin kalbini kazanır. Cüceler hergün ormana çalışmaya giderken Pamuk Prenses de kulübede temizlik ve yemek yapıp onların dönmesini bekler.

Bu sırada kötü kalpli kraliçe Pamuk Prenses'in yaşadığını aynası sayesinde öğrenir ve Pamuk Prenses'i aramak için yaşlı kadın kılığında ormana gider . Pamuk Prensesi kulübede görür. Kapıyı çalıp ondan su ister. Pamuk Prenses'in yardımına karşılık ise ona zehirli kırmızı bir elma verir. Elmayı yiyen Pamuk Prenses ölüm uykusuna dalar.

Cüceler eve geldiğinde Pamuk Prenses'i öldü sanırak onu her zaman görebilmek için camdan bir tabuta koyarlar. Etrafında ağlayıp onunla vedalaşırken ormanda gezinen yakışıklı prens gelir ve Pamuk Prenses'in yüzünü görür görmez ona aşık olur. Ve ona veda öpücüğü vermek ister. Öptüğü anda ise Pamuk Prenses uykusundan uyanır. Sihirli elmanın etkisi kaybolmuştur. Sonra Pamuk Prenses'i sarayına götürerek, çok güzel bir törenle evlenirler.







Hazırlayanlar: www.agaclar.net üyelerinden



Yılmaz, Vildan Sönmez, Spooky Spook, Zombi, Backyard, Aybala


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024