Agaclar.NET http://www.agaclar.net/?id=showthread&t=12964 adresinden alınmıştır.

24-05-2005 11:24

Doğa Nefes Kadar Değerlidir
 
Burası ağaçların, hayvanların, bitkilerin ve birçok doğal güzelliğin bir arada kaynaştığı kuytu bir köşe. Sanki mimarlar tarafından inşa edilmeye hazırlanmış mükemmel bir proje.

Bu yer insanı stresten, gürültüden ve hayatın karşı konulamayan endişelerinden uzaklaşıp, kişiye huzur veren sessizliği, serin serin esen rüzgârıyla ve berrak suların insanı alıp götürmesiyle ayrı bir dünya. Düşünün bir kere, gecenin zifiri karanlığında yeryüzünü soluk bir aydınlıkla aydınlatan milyonlarca yıldızın ışıltısı kadar güzel ağaçların arasında olmak ve hayal alemine dalmak. Bence insan böyle cennetten bir köşede kendini rüyada zanneder ve hiç uyanmayı istemez.

Kelimelerle anlatılamayacak kadar güzelliği koynunda barındıran bu tabiat köşesini yalnız masallarda ve çizgi filmlerde sanırdım. Köyümün mistik bir çay kıvamındaki bu köşesini görünce çok sevindim; aynı zamanda burayı geç farkettiğim için çok üzüldüm. Burada birkaç saat geçiren en duygusuz insanın bile şair olmaması ve huzur dolu, romantik şiirler yazmaması mümkün değil.

Bu güzellikleri görmek, sevmek yetmez, aynı zamanda korumak gerekir. İlham kaynakları, sevda köşeleri şefkatle korunmalıdır. Onlara sevenlerin ve sevilenlerin gözyaşlarınca önem verilmelidir ki masaldan daha güzel köşeleri gelecek nesiller de görsün.

Akşam olup eve geldiğimde Ahmet Haşim'in şu mısraları beni karşıladı. "Uzak ve mavi bir beldeden cüda kalarak, bu nevf ü hicre müebbet mahkumuz."

Çiğdem GÖRCÜ
B.Toraman Cumhuriyet İlköğretim Okulu
Felahiye/KAYSERİ


Kaynak: Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim Dergisi

Kaynak: http://yayim.meb.gov.tr


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024