Dolabınızda Hazır Sarımsak Bulundurun
2-3 kg sarımsak ılık suda beketip soyuyorum, rondodan geçirip buz kalıplarında dondurup ağzı kapaklı bir kutuya sarımsak kalıplarını koyuyorum.
Dolma mı yapıcam? al bir kalıp Köfte mi? hazır işte :) elini kokutmadan, vaktini harcamadan dolapta tadı gitmiyor mu derseniz; hayır. kapaklı kutuda olduğu için sıkıntı yok. ben hep yapıyorum;);) |
bende zeytinyağında dolapta bekletiyorum..
|
Ben zeytinyağında beklettiğimde rengi yeşile döndü sarımsağın.Bozulmuş mudur?
|
2 Eklenti(ler)
Biz de bol sarımsak ektiğimiz için kışa nasıl dayandırabiliriz diye düşündük.
Soyup kavanozda su ile buzdaolabına koyduk , ııı ıhh, olmadı. Soyup zeytinyağına koyup dolaba koyduk o da olmadı. En güzelini bulduk; soyduk, kilitli poşete doldurup derin dondurucu kısmına attık. Şimdi halâ geçen seneden kalanlar var. Buzlu buzlu çıkartıyorum. 4-5 tane koyuyorum havana, üzerine biraz da tuz 3-4 dakika içinde buzu çözülüyor ve kolayca dövülüyor. Koy yoğurdun içine. İstersen yemeğe at bir iki tane buzlu buzlu, hemen çözülüyor. |
Alıntı:
Ben de sizin yaptığınız gibi yaptığımda hepsi çöpe gitti. |
benim koyduğum yağ saf yağ olduğu için dondu ,sarmısak ta hiç bozulmamış...
|
Benim taktiği denesen
Alıntı:
|
buz kalıpları büyük ya fazla gelmiyor mu? azmı koyuyorsun kalıp içine? ve onlar donana kadar buzluğun içi sarımsak kokmuyo mu :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024