Gazoz kapağı kapatma aleti
1 Eklenti(ler)
Dometesleri robottan geçirip, bir litresine 1 çay kaşığı tuz ilave edip soda şişelerine dolduruyorum. Kışın kullanması pratik, bir şişesi bir kullanımlık.
Eklenti 184339 Ayrıntılar için: http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=162 |
merhaba sayın sDurul yaptığınız domats sosu dikkatimi çekti tek kullanımlık olması çok iyi ama kapaklar tekrar nasıl sıkışıyor özel bir formülü varmı yoksa açtığımız sodanın kapağını tekrar hiç bir işlemden geçirmeden kapattığımızda sıkışıyormu şimdiden teşekür ederim
|
Sayın tuya, kapakları kapatmak için basit bir alet var, onu kullanıyorum. Ben teşekkür ederim.
|
Merhaba SDurul soda şişeleri iyi fikir fakat kapaklarını nasıl bir aletle kapatıyorsunuz. Nerden bulabilirim yardımcı olursanız memnun olurum.Bizde bayağı soda tüketimi var. Şimdiden teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Sayın SDural resmini yüklerseniz çok memnun olurum. Bende mutfak araçları satan dükkanlarda nasıl birşeye bakacağımı bilmiş olurum. Bugün biraz dolandım ama öyle bir alet yok dediler.
|
Benim gazoz kapağı kapatma aletim biraz eski. Çirkin bir görüntü olacak, ama en kısa zamanda çekip, yüklemeye çalışayım.
Sayın sakagun'dan rica edelim. Onda yenisi var. O eklemezse, ben eklerim. |
Sayın SDurul gazoz kapatma aleti için Sayın Sakagunden cevap gemedi. Bende hala aranıyorum.
|
Fatma Hanım bağlantıda değişik tiplerini görebilirsiniz. Temel mantık kapağın çapına göre ayarlanmış tüp ya da uygun uzunlukta halka gibi bir aparatı kapakla birlikte şişenin ağız kısmına kadar geçirmek, kapağın açık tırnaklarını düzleştirmek. Kullanmadığınız el tipi portakal sıkma makinanız varsa (genelde büfecilerin kullandığı tip) birkaç basit modifikasyonla kendiniz bile yapabilirsiniz.
|
Sayın Elek verdiğiniz linki inceledim bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Enazından nasıl bir alet bakacağımı şimdi daha iyi anladım.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 184331 Eklenti 184332 |
Kayınvalidem de duymuş bu aletin ününü.Yaza kadar şişe biriktirelim,fiyatı da ucuzmuş dediydi.Ben de merak etmiştim doğrusu nasıl bir şey olduğunu.Paylaştığınız için teşekkür ederim.Artık şişeleri değerlendirmek üzere, güzel bir alternatif öğrenmiş olduk.
|
Sayın SDurul sizi zahmete soktum teşekkür ederim. Şimdi enazından nearadığımı daha iyi bilmiş olacağım. Sayın Elekin verdiği linkteki adresiyazdım ordan alabilirim.
|
0.5 Su şişeleri kullanılsa sağlıksız mı olur ?
|
Ben kısa süre içinde tüketeceksem su şişesi de kullanıyorum. Ama cam şişeleri doldurduktan sonra kaynatabilme gibi bir avantajınız oluyor. Böylece daha uzun süre saklayabiliyorsunuz.
|
Soda-gazoz şişelerini sadece domates püresi için düşünmeyin, meyvenin bol zamanında kayısı suyu, üzüm şırası vb. hazırlayıp, kaynatıp kışa saklamak için de kullanabilirsiniz. Yalnız soda kapaklarını açarken ortadan bükmemeye, yalnızca tırnak kısımlarını kaldırıp açmaya dikkat edin. Yoksa kapak bu makinede tam şekil verilerek kapanmayacağından kaynatırken sızma yapabilir ya da saklanırken zamanla hava girişi olacağından içindeki gıda bozulur.
(Köy bakkalında yaz aylarında yeni kapaklar satılırdı, köydeki çocuklar da kış boyunca biriktirdikleri kapakları satarlardı kapağı eksik kalanlar için. Ama şehirde bunları el altında bulmak imkansız gibi. En iyisi şişeleri açarken biraz nazik davranmak :rolleyes: ) |
İyi ki hatırlattınız, sayın elek. Yıllardır, soda şişelerinde, erik, kayısı, vişne, şeftali gibi bazı meyvelerin de konservesini yapıyorum. Tek kişilik, artıp bozulma ihtimali yok. Ayrıca kapak biriktirmeye de gerek yok, bu kapakların yenisi satılıyor.
İtalyan eriği konservesi. Bahçe sayfamdan. http://www.agaclar.net/forum/attachm...6&d=1280233311 |
Alıntı:
Şişeleri değerlendirmek bir yana, kullanışlı ve pratik bir alet. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teyzem , buz poşetleri var , plastik torba içine su koyup donduruyorsunuz kalıp kalıp koparabiliyorsunuz, ona limon zamanı limon sıkıp dolduruyor yemeklerde o poşetten yırtıp yemeğinde kullanıyordu.Plastiğin zararı var ise bilemiyeceğim. |
Sayın Delimus, limon suyu strik asit içerdiğinden uzun dönem saklamada bozulmadan kalabilir, kaynatma vb. bir yolla içindeki bakterilerin öldürülmesine gerek bırakmaz.
Ancak bu şekilde her plastik poşetin veya şişenin uzun dönem saklamada sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü plastiklerin üretiminde içinde bazı safsızlıklar kalır, üretim esnasında hammaddeye prosesi kolaylaştırılacak bazı malzemeler eklenir, hiçbirşey eklenmese dahi üretilen ürünün kalıptan ayırılmasını kolaylaştıran kimyasalların kullanılması gerekebilir. Burada kullanılan hammaddeden başlayarak, üretim esnasında kullanılan her kimyasalın gıda ile temas edebilirliğinin belirli otoriteler tarafından (Amerika'daki FDA gibi) onaylanmış olması gerekir. Bu onay verilirken de, temas edecek gıda malzemesinin içeriğine, bu plastiğin kullanma sıcaklığına göre (buzdolabı poşeti - fırın poşeti farkı gibi) ve kullanım ömrüne göre araştırma yapılır. Diğer kimyasal yardımcılar da benzer şekilde onay gerektirir. Olması gerekenleri özetledim, ancak uygulamada her plastik üreticisinin buna dikkat ettiğini, gerekli denetimlerin-testlerin düzenli ve prosedürlere uygun olarak yapıldığını söyleyebilmek güzel memleketimizde oldukça zor. Herşey kitaba uygun olarak yapılmış olsa dahi, örneğin suyun saklanabileceği şekilde üretilmiş PET şişelerin içine farklı içerikte gıda koyup 1 sene saklamak istersem ne olur sorusunun cevabını da testleri yapılmadan veremeyiz. Dolayısıyla en azından uzun dönemli saklama veya plastik ambalajın normal kullanım koşullarından farklı koşullarda kullanımı veya kaynatma gibi ısıyı oldukça yükseltecek bir işlem söz konusuysa, plastiği tercih etmemenizi öneririm. |
Sayın Delimus ben pet şişelere domates püresi yaptım doldurdum sonuç hüsranla karşılaştım. Neticede pet şişelere sıcak dolduramıyorsunuz ağzınıda nekadar sıkı kapatırsan kapat gene olmadı hepsi bozuldu. Uzun ömürlü olmuyor.
|
Bursa Tuzpazarında Karacabeyliler nalburiyede bu gazoz kapağı kapama aletinin gazoz kapağı açacağı kadar büyüklükte daha basit ve hesaplı bir modeli bulunuyor.
|
Alıntı:
|
Durul ablacım meyve konservelerini nasıl bir işleme tabi tutup saklıyorsunuz ?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın SDurul'a daha önce şişeleri nasıl hazırladığını özel mesajla sormuştum. Sizinle de paylaşayım: Erikler kaynatılıp blenderden geçiriliyor. Kayısı ve domatesler, çiğ olarak blenderden geçirilip şişelere dolduruluyor. Bu şekilde hazırlanıp, başka bir kapta, suda kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatılan meyve sebze suları 1 yıldan fazla dayanıyor. |
Konu ilgimi çekti biraz araştırdım. Bu sayfada ilginizi çekebilecek başka aletlerde var
http://www.kume.com.tr/index.asp?act...=1080030180186 |
Bu linkte gördüğüm gazoz kapağı kapatma aletinden sipariş verdim, 15 tl. Kapaklarda 210 adetlik paketlerde 5 tl.
http://www.dailymotion.com/video/xg1...aparaty_webcam |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024