agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri (http://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/)
-   -   Limonları değerlendirmenin yolları (http://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/21173.htm)

karavan 30-05-2010 09:52

Limonları değerlendirmenin yolları
 
Merhaba arkadaşlar,

Her sene 600-700 kilo civarında limon üretiyorum bunları suyunu sıkıp dipfrizde saklama dışında nasıl değerlendirebilirim.Satmayı düşünmüyorum zira değecek boyutta değil.

lale76 30-05-2010 14:21

Limonlu dondurma severseniz bir kısmını da öyle değerlendirebilirsiniz.

cemre_77 31-05-2010 12:29

Nevsehirde doğal depolar var kiralanabilir belki ama uzak ve kirası ne kadardır bilmiyorum :)
Kıbrıs da bir arkadasım da 5 kiloluk şişelerde saklıyordu ama sanırım yine evin deposunda. sizin miktar cok fazla, bakalım ne öneriler gelecek..

melikesarı 31-05-2010 14:55

Bizim evin bahçesindede dört ağaç limonumuz var onları tam olğunlaşmadan yani yeşil sarı arasındayken topluyoruz. Sonra tek tek peçete kağıtlarına sarıp tahta kasalara yerleştiriyoruz ve evin bodrumunda saklıyoruz. Ama hangi aya kadar dayandığından pek emin değilim şuanda hala iyi durumdalar.. Gerçi bu yöntemi deniyormusunuz bilemiyorum ama belki bilmeyenler için bir fikir olur diye yazayım dedim. Başka gelişmeler olursa bende takipdeyim..

süreyya 31-05-2010 16:22

Sn. Karavan, satmayı düşünmüyorum, değecek boyutta değil demişsiniz. Bir ev mutfağı için de günde 2 kg limon tüketimi pek olası görünmüyor. Saklasanız bile seneye yine aynı miktar limonunuz olacak.
Bence restoran, otel mutfağı gibi bir yerle anlaşıp, kullanım fazlanızı bir seferde zahmetsizce elden çıkarmak çözüm olabilir.

backyard 18-01-2012 09:19

valla sizin kadar olmasa da, dun is yerimin bahcesinden yaklasik 1 koca torba limon topladilar, bana yeter de artar bile :)

arkadaslarla neler yapilabilecegine dair urettiklerimiz; limon corbasi, limonlu dondurma, limonlu cheesecake, limonlu muffin, limonlu-hashasli kek, limon peltesi, limon kremasi, limonlu kurabiye, limonlu ekmek, gibi gibi :)

münevver 18-01-2012 12:46

Limonda işe yarar mı bilmem ama bizde elmaları derin bir kuyu açarlar. İçine yapraktan bir tabaka oluşturup elmaları içine gömerler. Yaklaşık 2 yıl bozulmadan durur.
Hatta köylü eğer gelecek yıl elma değerli olmazsa diğer yıl satar.

selim_50 18-01-2012 14:20

sayın münevver; bizim bölgemizde elma üretimi fazladır ama bu şekilde saklama yöntemini ilk duyuyorum.

s.serdar 13-02-2012 06:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi süreyya (Mesaj 649695)
Bir ev mutfağı için de günde 2 kg limon tüketimi pek olası görünmüyor. Saklasanız bile seneye yine aynı miktar limonunuz olacak.

Aynen katılıyorum. Bir kilo limon sanırım 15 gün yetiyor bize. Olası saklamanın maliyeti, kullanıma hazır limondan ucuza gelmez diye düşünüyorum... :(


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024