agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri (http://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/)
-   -   Yeni Zelanda'da Türk yemekleri yapmak (http://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/18320.htm)

malina 06-12-2009 10:40

Yeni Zelanda'da Türk yemekleri yapmak
 
Taaaa New Zealand'a gitmeye üşenmiyor da buraya soru sormaya üşeniyor :)

Ben sormaya başlayayım belki arkamdan gelir diye düşündüm.

1. Sarma yapmak için hangi bitki yaparakları kullanılabilir?

2. Et marine etmek için denenmiş tarifler

3. Yoğurda benzemeyen yoğurtları maya olarak kullanarak nasıl bizimkine benzer yoğurt mayalarım? :)

k0900 06-12-2009 11:00

Sarma için yapraklar;

Kiraz, fındık, biber, at kestanesi, hodan, karalahana, pancar ,pazı

Skylife nisan 2009

Derginin yayınlandığı ay havada olanlardandım :)

agozce 06-12-2009 22:19

Kabak çiçeği dolması.

Güler 06-12-2009 22:47

Izgara yapılacak etleri evvelce marine yaptığımda daha lezzetli olduğunu denedim.

Denediğim usuller:

1- Şiş Kebabı için (Antepli bir arkadaşımdan öğrenmiştim, bu şekilde marine edilen şiş kebaplık kuş başı etleri dürüm içinde yemek çok lezzetli)

1 baş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
biraz pul biber, biraz da tuz
malzemeleri elle iyice yoğurun, içine etleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak buzdolabında bir gece bekletin.


2- Şiş Kebabı - pirzola - biftek

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soğuk süt
1/2 çay bardağı soğan suyu (soğan suyu ile bekletmek pek de doğru olmuyor, etlerin rengini karartıyor, ben etleri sıvı yağ ve sütle buzdolabında kapalı kap içinde bir gece bekletiyorum, soğan suyunu ise tencere içine sabah ilave ediyorum). 5-6 saat içinde soğan suyu da eti etkileyebiliyor.
Bu karışıma da biraz tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz.

Delimus 07-12-2009 09:03

Yoğurt yapmak için karıncaların oluşturduğu toprak tepecikten biraz almanız yeterliymiş,Bu yuvalarının ilk girişindeki kumsu yerden.Göçebeler onu kullanırmış eskilerde.Karınca yumurtasındanda olabileceği söyleniyor.Fakat 3 günde mayalanmakta.Birde nohutla koyun bağırsağından yapılanı islami maya diye araştırırsanız bulabilirsiniz var fakat onu yapmak marifet ister zehirlenebilirsiniz.


Etin doğal marineside dinlenmesidir.Dolapta 2-3 gün bekletmeniz eti yumuşatır kırmızılaştırır ve lezzetleştirir.Ayrıca yarım şişe soda suyu içinde bir çukur tabakta bekletmekde etinizi yumuşacık yapmanızı sağlar.
Et ve yemek tarfileri http://www.uzmantv.com/ video olarak ulaşabilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024