agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri (http://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/)
-   -   Mutfakta püf noktaları (http://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/12026.htm)

Jakin 06-11-2015 10:32

Süt Taşmasın Diye
 
1 Eklenti(ler)
Komşum sabah bu resimdeki küçük seramiği verdi.

Eklenti 584102

Kaynarken sütün içine atıyorsunuz, taşmıyor.
Test edildi!.. ;)
Beni uyarmasına rağmen tıkır tıkır seslerin nereden geldiği hakkında
epeyce fikir yürüttükten sonra gidip baktım, taşmamış..
Belki bilenler vardır, bilmeyenler de faydalansınlar.
Öğrendiğim bir şeyi paylaşmazsam çatlarım.
Ne çok laf ettim! Herkese sevgiler, kolaylıklar.. ;)

EAkpınar 06-11-2015 13:12

Küçük bir püf noktası da benden. Kışın bolca tükettiğimiz portakalların kabuklarını birer parmak kalınlığında şeritler halinde keselim ve altındaki beyaz bölgeyi bıçakla bir güzel alalım. Kalan dış kabuğu bıçakla incecik doğrayıp, bir kat şeker bir kat portakal kabuğu olacak şeklinde bir mayonez kavanozuna dolduralım ve buzdolabına kaldıralım. Birkaç gün sonra şekerler erimeye başlayacaktır. Daha sonra iyice karıştırıp buzdolabında saklayamaya devam edelim. Kek, kurabiye hele de aşure için fevkalede bir şekerleme.

nkutsay 06-11-2015 16:27

Buzluga koyacağiniz Kıyma, ıspanak, elma püresi gibi macunumsu yiyecekleri poşete koyduktan sonra top top şekil vermeyin. Poşet içinde elinizle bastırarak ya da merdane ile iyice inceltin ki buzluktan cikarildiklarinda en kisa surede çözülebilsinler. Üst üste dizip yer tasarrufu da sağlarsınız.

nkutsay 06-11-2015 16:29

Soğanları buzdolabında saklarsaniz hem daha sert kaldıklarından daha kolay doğrar ya da rendeler hem de göz yanmasından kurtulursunuz.

nkutsay 06-11-2015 16:51

Bir de kahvaltı tepsisi edinmek kahvaltı hazırlığıni çok kısa süreye indiriyor. Tüm kahvaltıliklari üst uste koyulabilecek uygun kaplar içinde bir tepsiye siralarsaniz tek hamlede tüm kahvaltıliklar masaya gelir. Dolap kapağı en kisa süreyle açık kalır. Kimseye kahvaltı hazırlamak için uyanmazsiniz. Herkes kendine hazırlar :)) Ne de olsa 3 saniyelik is.

nkutsay 06-11-2015 16:59

Veee şef bicağı. Kesme tahtası ve iyi bir şef bıçağı yemek hazırlığında çok pratik oluyor. Rende, Rondo gibi şeyler el altından kalkıyor.

nkutsay 06-11-2015 17:12

Pide poğaça hatta çiborek yaparken hamuru parçalara ayırmaya sonra da tek tek uğraşmaya hiç gerek yok. Hamuru bütün açıp bölerek kullanabilirsiniz. Poğaça için mayalanmis hamuru 1 cm. Kalınlığında açıp plastik bir bardakla yuvarlaklara ayırabilirsiniz. Şekilleri de daha düzgün oluyor.

TarifiniSevdim 02-12-2020 09:41

Merhaba, ben de yararlı olacak birkaç bilgi paylaşmak istedim:

Hamur mayaladınız ve vaktiniz çok az ise, fırını hemen 40 derecede ısıtın ve kapatın. Hamurunuzu bir süre fırın içinde bekleterek mayalanmasını hızlandırabilirsiniz.

Pasta keserken pasta parçalarının bıçağınıza yapışmasını önlemek için pasta kesimine başlamadan önce bıçağınızı ıslatmanız onu kolaylıkla kesmenizi sağlayacaktır.

Mantarlarınızı pişirirken tencerenin kapağını açık bırakırsanız mantarların kararmasını ve çok su vermesini önleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgileri de bu link'te bulabilirsiniz:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...-yararli-bilgi

alkan6363 04-12-2020 20:36

organik ürünler kullanıyorum daha lezzetli oluyor

alkan6363 04-12-2020 21:02

mutfakta en önemlisi bence baharatlar

https://urfayoresi.com/wp-content/up...0x600.jpg.webp


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024