agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 3 Gönderen ahmetmesut
  • 1 Gönderen TCM
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Kiraz

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2019, 19:42   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2016
Şehir: Hakkari
Mesajlar: 152
Ham Döküm Tava

Özellikle et yemeklerine mangal tadı verip ekstra lezzet ekleyen kaplamasız demir döküümden yapılan tava. Fotoğrafta gördüğünüz 28cm çap 5cm yüksekliği olan benim tavam. Rengi beyaza dönük olan hiç kullanılmamış hali, siyaha benzeyen ise seasoning işlemi yapıldıktan sonra yemek pişirilmiş hali. Seasoning denen olay çok uzunca anlatılacak birşey ama kısaca metal üzerinde zararsız koruyucu bir tabaka oluşturmak denebilir. Peki neden bunu kullanalım? Piyasadaki emaye veya cam veya başka tavadan farkı nedir. Öncelikle yiyecekler demir metaliyle doğrudan temas ederek günlük almamız gereken demir vitaminini rahatça karşılıyor. Etlerimizi yüksek ısı sayesinde gayet güzelce mühürleyebiliyoruz. Çizilme yanma vesaire derdi yok her türlü metal karıştırıcı rahatlıkla kullanılabilir. Sizlerinde kullandığınız ham demir döküm tavalarınız varsa tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

 
Eklenen Resimler
  
ahmetmesut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2019, 20:21   #2
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Göynük
Mesajlar: 385
Uzun zamandır döküm tava alasım var.

Bu başlığım devamında bir şeyler daha anlatacağınızı düşünerek beklemeye geçiyorum.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2019, 07:49   #3
ERZ
Ağaçsever
 
ERZ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2013
Şehir: ERZURUM
Mesajlar: 39
Lavanın bu konuda başarılı tavaları var ve direk kullanıma hazır bilginize.

ERZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2019, 14:03   #4
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,991
Lava nınkiler benim gördüğüm kadarıyla emaye kaplı, arkadaşın bahsettiği ham demir döküm tava, kaplamasız. Sanırım böyle bir şey.

malina beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 03:54   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2016
Şehir: Hakkari
Mesajlar: 152
Sn ERZ bahsettiğim; granit, titanyum, elmas, emaye, cam ya da başka herhangibir malzeme ile kaplanmamış safii demirden imal edilmiş tava. Tava da mevcut olan tek kaplama sizin veya size satanın yapmış olduğu yağ kaplaması. Yağı yüksek ısıda parçalayıp polimerleştirme işleme yani seasoning. Benim fotoğrafta görünen tavam 3.5 kg civarında. Bu ham dökümün bize katacağı en önemli şey doğrudan demir emilimi yapılıyor olması.

ahmetmesut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 09:05   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 371
Galeri: 5
Peki bu tür tavaları nereden edinebileceğimiz konusunda da soru işaretleri oluşunca kafamızda, nereye müracaat edebiliriz?

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 11:43   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,737
Galeri: 90
Takip ettiğim bir yer var, linkini vereyim:
https://www.dokumcubaba.com/

Bu arada sorunumun fotoğrafını da çekip ekleyeyim

TCM beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 12:20   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 371
Galeri: 5
Özellikle kansızlık anlamında epey bir ilgimi çekiyor bu konu. Hemen sizin gönderdiğiniz siteyi inceleyeceğim.

Buradaki konu ile bağdaştırarak daha güzel bir çözüm olur kanaatindeyim.

Demir Eksikliğine Çözüm: Demir Balık | Kimyasal Gelişmeler

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 12:32   #9
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Takip ettiğim bir yer var, linkini vereyim:
https://www.dokumcubaba.com/

Bu arada sorunumun fotoğrafını da çekip ekleyeyim
Burası benim de ilgimi çekti. İstediğim boy tavayı ararken bu sitede buldum.

Et ve sebzelerde döküm tava kullanmaktan çok memnunum. Omlet yaparken yıkaması pratik olmaz diye denemek istememiştim ama küçük döküm tavada bir kere yaptım, bundan sonra hep döküm tavada yaparım artık, çok farklı ve güzel oluyor.

TCM beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 19:59   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 132
Lava döküm tava aldım. Kumtelin ankastre ocağında yaptım. Ama ocağın ateşi yeterli gelmiyor ! Bazı ocaklarda yanlış hatırlamıyorsam wok gözlü olan yer, daha güçlü ateş veriyor. Ama bende randımanlı olmadı.

vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski Dün, 20:09   #11
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,991
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vural-can Mesajı Göster
Lava döküm tava aldım. Kumtelin ankastre ocağında yaptım. Ama ocağın ateşi yeterli gelmiyor ! Bazı ocaklarda yanlış hatırlamıyorsam wok gözlü olan yer, daha güçlü ateş veriyor. Ama bende randımanlı olmadı.
Aşçı ocağı olacak, evde elektrikli ocak var, baktım olmuyor, et sulanıyor ateş az geldiği için, aşçı ocağı aldım balkona.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
demir eksikliği, döküm tava, et mühürleme, ham demir döküm

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019