agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler
  • 11 Gönderen nothing
  • 3 Gönderen elve
  • 15 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen nothing

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2014, 23:04   #1
Ağaç Dostu
 
nothing's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
Dolabınızda Hazır Sarımsak Bulundurun

2-3 kg sarımsak ılık suda beketip soyuyorum, rondodan geçirip buz kalıplarında dondurup ağzı kapaklı bir kutuya sarımsak kalıplarını koyuyorum.
Dolma mı yapıcam? al bir kalıp
Köfte mi? hazır işte elini kokutmadan, vaktini harcamadan

dolapta tadı gitmiyor mu derseniz; hayır. kapaklı kutuda olduğu için sıkıntı yok.

ben hep yapıyorum

gilan, tuna6, alanur ve 8 kişi beğendi.
nothing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2014, 23:15   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
bende zeytinyağında dolapta bekletiyorum..

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 09:36   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 120
Ben zeytinyağında beklettiğimde rengi yeşile döndü sarımsağın.Bozulmuş mudur?

Narinkhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 11:03   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Biz de bol sarımsak ektiğimiz için kışa nasıl dayandırabiliriz diye düşündük.

Soyup kavanozda su ile buzdaolabına koyduk , ııı ıhh, olmadı. Soyup zeytinyağına koyup dolaba koyduk o da olmadı.

En güzelini bulduk; soyduk, kilitli poşete doldurup derin dondurucu kısmına attık.
Şimdi halâ geçen seneden kalanlar var.
Buzlu buzlu çıkartıyorum. 4-5 tane koyuyorum havana, üzerine biraz da tuz 3-4 dakika içinde buzu çözülüyor ve kolayca dövülüyor. Koy yoğurdun içine.
İstersen yemeğe at bir iki tane buzlu buzlu, hemen çözülüyor.

Name:  IMG_4492 (600 x 450).jpg
Views: 1449
Size:  38.2 KB

Name:  IMG_4493 (600 x 450).jpg
Views: 1445
Size:  47.8 KB


gilan, uzman16, Fatih ve 12 kişi beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 11:05   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Narinkhn Mesajı Göster
Ben zeytinyağında beklettiğimde rengi yeşile döndü sarımsağın.Bozulmuş mudur?
Kavanozdan çıkarttığınızda sünerek uzuyorsa kullanmayın.

Ben de sizin yaptığınız gibi yaptığımda hepsi çöpe gitti.

yağmur beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2014, 22:14   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
benim koyduğum yağ saf yağ olduğu için dondu ,sarmısak ta hiç bozulmamış...

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2014, 23:23   #7
Ağaç Dostu
 
nothing's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
Benim taktiği denesen

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
En güzelini bulduk; soyduk, kilitli poşete doldurup derin dondurucu kısmına attık.
Şimdi halâ geçen seneden kalanlar var.
Buzlu buzlu çıkartıyorum. 4-5 tane koyuyorum havana, üzerine biraz da tuz 3-4 dakika içinde buzu çözülüyor ve kolayca dövülüyor. Koy yoğurdun içine.
İstersen yemeğe at bir iki tane buzlu buzlu, hemen çözülüyor.
Güler ablacım, dediğim gibi yaparsan buzlu buzlu çıkarttığın taneleri havanda ezmeye gerek yok. zaten buz kalıbında ezilmiş şekilde hazır çıkarıyorum, nereye koyacaksam hazır halde yani az da olsa denemeni isterim.

gilan ve uzman16 beğendi.
nothing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 17:30   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
buz kalıpları büyük ya fazla gelmiyor mu? azmı koyuyorsun kalıp içine? ve onlar donana kadar buzluğun içi sarımsak kokmuyo mu

papibjk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024