20-05-2014, 23:04 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
|
Dolabınızda Hazır Sarımsak Bulundurun
2-3 kg sarımsak ılık suda beketip soyuyorum, rondodan geçirip buz kalıplarında dondurup ağzı kapaklı bir kutuya sarımsak kalıplarını koyuyorum. Dolma mı yapıcam? al bir kalıp Köfte mi? hazır işte elini kokutmadan, vaktini harcamadan dolapta tadı gitmiyor mu derseniz; hayır. kapaklı kutuda olduğu için sıkıntı yok. ben hep yapıyorum |
20-05-2014, 23:15 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
bende zeytinyağında dolapta bekletiyorum.. |
21-05-2014, 09:36 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 120
|
Ben zeytinyağında beklettiğimde rengi yeşile döndü sarımsağın.Bozulmuş mudur? |
21-05-2014, 11:03 | #4 |
Moderatör
|
Biz de bol sarımsak ektiğimiz için kışa nasıl dayandırabiliriz diye düşündük. Soyup kavanozda su ile buzdaolabına koyduk , ııı ıhh, olmadı. Soyup zeytinyağına koyup dolaba koyduk o da olmadı. En güzelini bulduk; soyduk, kilitli poşete doldurup derin dondurucu kısmına attık. Şimdi halâ geçen seneden kalanlar var. Buzlu buzlu çıkartıyorum. 4-5 tane koyuyorum havana, üzerine biraz da tuz 3-4 dakika içinde buzu çözülüyor ve kolayca dövülüyor. Koy yoğurdun içine. İstersen yemeğe at bir iki tane buzlu buzlu, hemen çözülüyor. |
21-05-2014, 11:05 | #5 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Ben de sizin yaptığınız gibi yaptığımda hepsi çöpe gitti. |
|
28-05-2014, 22:14 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
benim koyduğum yağ saf yağ olduğu için dondu ,sarmısak ta hiç bozulmamış... |
22-06-2014, 23:23 | #7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 264
|
Benim taktiği denesen
Alıntı:
|
|
18-03-2016, 17:30 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
|
buz kalıpları büyük ya fazla gelmiyor mu? azmı koyuyorsun kalıp içine? ve onlar donana kadar buzluğun içi sarımsak kokmuyo mu |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|