31-01-2011, 12:45 | #1 |
agaclar.net
|
Defne Koryürek "Ne yiyorsak, oyuz""
Defne Koryürek NTV "Sıcak ve Taze" programı Videolar: Ekmek yapımı (Ekşi mayalı) Tavuk suyu hazırlama Gıda Saklama (Erik Turşusu) Ispanaklı, peynirli Piruhi Elmalı akıtma |
31-01-2011, 15:04 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
|
Seyretmesi çok keyifli, sanırım yapması da öyledir. Doğal beslenme konusunda imkanlar ölçüsünde azami dikkati gösteren, hazır gıdalardan sıklıkla kaçınan biri olarak düşünmeden edemiyorum;Günlük sütü, üreticisini bildiğimiz dolmalık fıstığı, organik yumurtayı, tavuğu nereden bulacağız, bulsak bunlara sahip olabilmek nasıl bir bütçe gerektirir ve nüfusumuzun nekadarı - değil bunlara- bunların organik olmayanlarına ulaşabiliyor? Keşke böyle yaşamak mümkün olsa... Yine de videolar çok güzel, gerçek besin kavramı çok güzel... |
31-01-2011, 15:16 | #3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 934
|
Sn. livadi
Alıntı:
|
|
31-01-2011, 16:34 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Programları çok beğendim. Uzun zamandır hazır ekmek almıyorum ve ekşili maya ile devam etmeyi düşünüyor ama erteliyordum. En kısa zamanda başlayacağım. Tariflerin doğallığı, mantığı ve pratikliği ve tabii ki Sn. Defne Koryürek'in anlatımı çok güzeldi, keyifle izledim. "Ne yiyorsak, oyuz" sözü yapılacak çok şeyi anlatıyor. |
01-02-2011, 08:01 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
|
Sayın amatör hobici size katılyorum, en azından imkanlar ölçüsünde iyiyi seçme hakkımızı kullanmalıyız tabi, ama böyle en doğruyu görünce, yapabildiklerimiz az geliyor insana... "Ne yiyorsak oyuz sözü"çok güzel, aslında daha da genelleştirirsek, "ne tüketiyorsak oyuz" da diyebiliriz.Tüketim bilincimiz sadece kendi hayatımızı değil, dünyadaki yaşamı da etkiler... |
01-02-2011, 09:31 | #6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
01-02-2011, 10:10 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
|
Hırsımızla dünyayı tüketiyoruz... |
08-06-2012, 12:20 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
|
geçen gün erik turşusu kurdum, güzel olduğunu duydum gerçekten tadına bakan var mı? Merak ettim de. |
08-06-2012, 16:47 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 83
|
Merhaba, Acaba konunun başlığını ne üretip yiyorsak oyuz desek nasıl olur. Çünkü tükettiğimiz gıdalar bizim kontrolümüzde değil ama biz yinede güven duyup yiyoruz. Oysaki kendi otokontrolümüzü kendimiz sağlayıp kendi üretimimizi de kendimiz yapıp ondan sonrada ne üretip tüketiyorsak oyuz desek ne kadar anlamlı olur acaba… fabrikalarda üretilen ürünlere eklenen katkı maddeleri, tarlalarda üretilen ürünlere atılan kimyasallar, çevreyi kirleten etmenler, hayvanlardan sağlanan gıda ürünlerine uygulanan sağlıksız ilaçlar vb. gibi onca olumsuzluğa rağmen yinede piyasaya sunulanı her halikarda tüketiyoruz. Aslında genellemeye bakıldığında sanki toplum olarak üretimden daha çok tüketimci bir durum sözkonusu. Böyle olunca da piyasadaki her şeyi sık dokuyup eleyemiyoruz. Onun için de imkanı ve zamanı olanların küçük çapta da olsa kendi üretimlerini kendilerinin yapmasını, işte o zaman kendi ürettikleri ürünlerle başkalarının ürettikleri ürünler arasındaki farkı daha iyi anlayacaklarını umuyorum… ancak o zaman ne yiyorsak oyuz diyebiliriz çünkü şu aralar gündemi de göz önüne alırsak gerçekten üretimci olmamız şart sanki… |
|
|