agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni65Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2012, 22:00   #31
Ağaçsever
 
mumunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 70
Yumurta Kabuğunun Bilinmeyenleri

Alıntı:
Yumurta kabuğu, yüzde doksanı kemiklerimiz tarafından özümsenebilen ideal bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum karbonatın yanı sıra, vücudumuz için yaşamsal olan bütün mikroelementleri içerir. Bakır, flor, demir, manganez, molibden, sülfür, silisyum ve çinkoyla birlikte toplam 27 elemente sahiptir. Yumurta kabuğunun bileşimi kemiklerimizin ve dişlerimizin bileşimine çok benzer. Yumurta kabuğu tedavisinin insan vücudu üzerindeki etkilerini inceleyen Alman ve Macar araştırmacılar, tedavinin hem yetişkinlerde hem de çocuklarda tırnak ve saç kırılmalarına, dişeti kanamalarına, pekliğe, aşırı duyarlılık reaksiyonuna, uykusuzluğa, kronik soğuk algınlıklarına ve astıma karşı olumlu etki yaptığı sonucuna varmıştır. Yumurta kabuğu tedavisi kemikleri ve dokuları güçlendirmenin yanı sıra, vücutta bulunan radyoaktif elementlerin atılmasını da sağlar.

Bir adet yumurtanın kabuğunu kaynar suya koyarak beş dakika kaynatın ve kurumaya bırakın. Kuruyan kabukları kahve değirmeninde öğütün. Günde yarım ila bir gram alın. Osteoporozdan korunmak için öğüttüğünüz yumurta kabuğunu yarım limonun suyuna ekleyerek içebilir ya da tahıllara ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu tedaviyi yılda iki kez, ocak ve kasımda birer ay süreyle uygulayın.

Kalsiyumun baş düşmanı şeker
Kalsiyum eksikliğinin en önemli nedeni şeker ve şeker içeren gıdaların fazla miktarlarda tüketilmesidir. Şeker sentetik bir gıdadır ve sindirilmesi sırasında vücudumuzda pek çok zehirli asit oluşur. Çoğunlukla kalsiyum içeren büyük miktarlarda mineral tuzları bu asitleri etkisiz hale getirmek için kullanılır. Bu tuzlar, yoğunlukla bulundukları kemiklerimizden ve dişlerimizden alınır.

Tatlıya karşı çok küçük yaşlardan itibaren düşkünlük geliştiririz. Yetişkinler bile sağlığımıza zarar vermeksizin tüketilebilecek tatlı miktarının yüzlerce katını tüketir her gün. Çocukların dişlerinin neden çürüdüğünün, yetişkinlerin neden diş eti hastalıklarına yakalandığının, yaşlılarınsa kemiklerinin neden gravyer peyniri gibi delik-deşik olduğunun sebebi ortadadır.

O halde, osteoporoz genetik bir hastalık mıdır? Bu soruya cevabım hayır olurdu. Saydığım hastalıklara neden olan şey, kuşaklar boyunca birbirimize aktardığımız kötü beslenme alışkanlıklarıdır.

Sonuç olarak, osteoporozun ana nedenlerinden biri tatlılara olan aşırı düşkünlüğümüzdür. Ebeveynlerin “Çocuğumdan bir şekerlemeyi nasıl esirgeyebilirim? Çocukluk çağı tatlı olmalıdır” dediklerini duyarım sık sık. Onlara sağlıklı ve mutlu bir çocukluğu ne şekilde sağlayabilecekleri konusunda daha fazla kafa yormalarını tavsiye ederim. Çocuklar tatlı yiyerek sürdükleri küçük sefaların bedelini, ileride yıllarca sürecek kemik ve omurga ağrıları çekerek ödemek zorunda kalabilirler.

Güncel araştırmalar kalsiyumun vücut tarafından özümsenmesinin üç ana prensibini keşfetti:

1.Kalsiyum, yağların aşırı veya yetersiz olması halinde vücuttan atılmaktadır.
2.Fosfor veya magnezyumun vücutta aşırı veya yetersiz miktarda olması kalsiyumun özümsenmesini olumsuz etkilemektedir.
3.Yiyeceklerin içerdiği D vitamini miktarı kalsiyumun özümsenmesi açısından önemlidir.

Bu keşifler, pastörize ya da kaynatılmış süt içen insanların, vücutlarına neden sandıkları ölçüde kalsiyum girmediğini açıklıyor.

Prof. Mikhail Tombak - Kaynak
Yukarıdaki bilgiler kuvvetle muhtemel linkteki kitap içerisinde yer alan bilgilerden alıntılanmış olsa gerek. Her ne kadar "kocakarı" ilaçlarından biriymiş gibi görünse de denemekten zarar geleceğini zannetmiyorum.


Düzenleyen mumunal : 28-04-2013 saat 08:58 Neden: Kırık Link Yenilendi
mumunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2015, 20:49   #32
Yeni Üye
 
zuzu17's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2015
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5
yeni aldığım menekşemin topragına yumurta kabuğnu ufalayıp koydum bakalım faydası olurmu

zuzu17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2015, 20:53   #33
Yeni Üye
 
zuzu17's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2015
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zuzu17 Mesajı Göster
yeni aldığım menekşemin topragına yumurta kabuğnu ufalayıp koydum bakalım faydası olurmu

zuzu17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2017, 22:21   #34
Ağaçsever
 
ksantip's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: muğla
Mesajlar: 41
Ben de yumurta kabuklarını Köpeğimin mamalarına ve ev yapımı kurabiyelerine katıyorum

ksantip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2017, 14:22   #35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-08-2017
Şehir: sivas
Mesajlar: 1
yumurta haşladığım suyu çiçeklerime veriyorum ben de. tüm bitkilerim güzel gelişiyor ve çiçekli bitkilerimin hepsi sürekli çiçek açıyorlar. gübre ya da besin hiç kullanmadım. tavsiye ederim.

rzgarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2018, 11:16   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 180
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018