agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni63Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-08-2015, 10:14   #61
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Şimdi tam da gazoz kapağı kapatma aletini kullanma zamanı.

Dün biraz domates sosu yaptık. Kışın çok kullanıyorum. Çok pratik ve aynı taze domates nefasetinde.

Name:  domates.jpg
Views: 1033
Size:  33.9 KB

Domatesler yıkandıktan sonra enine ikiye bölünüyor.

Name:  domates1.jpg
Views: 965
Size:  37.8 KB

Çekirdeklerin elle sıkarak çıkması sağlanıyor. Süzgeçte biraz bekletilerek fazla suyu süzdürülüyor.

Name:  domates2.jpg
Views: 900
Size:  33.3 KB

Sonra doğru robota. Bir litre domates suyuna bir çay kaşığı tuz ilave edilerek, şişelere doldurup kapak kapatılıyor. Şişeler, kazanda suyun içinde 10-15 dakika kaynatılarak işlem tamamlanıyor. Kullanıma hazır.

Name:  domates3.jpg
Views: 901
Size:  23.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2015, 23:31   #62
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Geçtiğimiz yıl arkadaşıma gazoz kapatma aletini vermiştim. Bu yıl Konya'da kapaklarını bulamamış. Bir kğ gönderiyorum. Kilosu 10 lira. Kapatma makinası da fiyatı değişmedi ise 17,50 lira. 40 tanesi yaklaşık 90 gr geliyor. Bir kiloda en az 450 kapak çıkıyor muhtemelen. Şişeler dikkatli bir şekilde kapatıldıktan sonra kaynatılarak içerisindeki mikroplar öldüğü zaman bozulmadan kullanılabiliyor. Kapaklar tam olarak kapatılmadığı zaman içerisindeki bozuluyor. Arkadaşım meyveleri konsantre hale getirip kullanıyormuş.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 09:23   #63
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Haftasonu arkadaşımdan bu aleti duydum. Bugün internette araştırma yaparken tabi ki ağaçlar.net karşıma çıktı Nasıl başka yerlerde aradıysam fakat arkadaşım ısrarla kaynatmadığını söylüyor. İlk duyduğumda çok pratik geldi. Fakat ben her yıl 40-50 kg domates kaynatıyorum. Bu sene çok yapamadım ama gene 35 kg yaptım. 15 kg de vişne suyu kaynattım. Bu kadar malzemeyi küçük şişelerde saklamak için daha fazla yere ihtiyacımız olucak. Ancak meyve sularını çocuklara okula göndermek adına çok iyi olucaktır. Aleti temin etmeye bakmak lazım.

Sevgi Durul beğendi.
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2017, 22:53   #64
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. ilk denememi ve tarifimi burada Resulgur / Bahçe, Sera paylaştım. Umarım doğru yapmışımdır.

Name:  20170722_115933.jpg
Views: 610
Size:  46.0 KB

Muda ve ibrahimes beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2017, 00:13   #66
Ağaç Dostu
 
Mahmut Tebir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2007
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 529
Galeri: 4
sise yerine kapakli kavanoz kullansaniz daha pratik olmaz mi. kavanozdaki havayi almak icinse sicakken domates konulur. kavanoz ters cevrilir. sogumaya birakilir. boylece kavanozdaki hava guvenlik bolgesi olusur. boylece kavanoz iyice sıkısmıs olur.

Mahmut Tebir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2017, 10:34   #67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,125
Şu unutuluyor: Kapağını kapattığınız şişe/kavanoz içindeki malzemenin 120°C sıcaklıkta kızgın buhar ile sterlize edilmesi gerekiyor. Bunun için 1,2Kg/cm2 buhar basıncı oluşturan bir düdüklü tencere veya otoklav ile 25-30 dakika sterlize edilmesi gerekiyor. Aksi durumda, gelişen mikroorganizmalar nedeniyle zehirlenme oluşabilir.


Düzenleyen Doku_Kültürcü : 02-08-2017 saat 13:44
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2017, 14:34   #68
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. ilk denememi ve tarifimi burada Resulgur / Bahçe, Sera paylaştım. Umarım doğru yapmışımdır.

Eklenti 654310
Sn. Resulgur zamanlama olarak mükemmel olmuş. Tabii tariflerinizin mutfakta görülme şansı daha fazla. Tarif arayan birinin bahçe sayfasında bulma şansı pek yok (sayfanızı takip edenler dışında tabii ki)

loveforlife ve Resulgur beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2017, 08:48   #69
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,630
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi poweralpha Mesajı Göster
sise yerine kapakli kavanoz kullansaniz daha pratik olmaz mi. kavanozdaki havayi almak icinse sicakken domates konulur. kavanoz ters cevrilir. sogumaya birakilir. boylece kavanozdaki hava guvenlik bolgesi olusur. boylece kavanoz iyice sıkısmıs olur.
Şişeler 1 kullanımlık güzel oluyor. Biz acı biber sosu ve domates suyu için kullanıyoruz. Acı biber sosu kavanozda aç kapa bozuluyor. Domates suyunu da genelde şehriye corbası ve menemende kullanıyoruz.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2017, 08:50   #70
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,630
Galeri: 14
Biz makineyi 2 sene evvel 17,50 liraya almıştık. Gazoz kapakları milyoncularda daha ucuz oluyor.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2017, 11:08   #71
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Afyonkarahisar'da son güncel fiyatlar önce 17.50 iken şu anda 22.50 TL. 1 kg kapak yaklaşık 450 tane 12 TL. O da 10 TL idi. Makina Resulgur arkadaşımızın aldığı gibi. Makineyi dört tarafından sabitleyerek kullanılması durumunda daha rahat kapatma durumu oluyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2017, 11:18   #72
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Eşim domatesi çiğ olarak değil önce kaynatıp daha sonra huni yardımı ile şişelere dolduruyor. Kapatma işi bana ait oluyor. Daha sonra büyük bir kapta şişelerin üzerini geçinceye kadar su ile doldurarak kaynatıyor. Bu şekilde yapınca iki yıl rahat bir şekilde bozulmadan duruyor. .

üzüm beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 20:06   #73
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 807
Galeri: 4
Bu makine meyve suyu yapımı icin ideal gözüküyor..Özellikle de benim ufaklik gibi hazir meyve suyunu seven cocuklar icin
Benim merak ettigim bu şişelerde ne kadar bozulmadan kaliyor? Hazir meyve sularinda koruyucu maddeler oldugunu düşündüğümden soruyorum..

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sevdam beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 21:02   #74
Ağaç Dostu
 
Tolga Özmeral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2007
Şehir: Sinop
Mesajlar: 498
Merhaba,
18 yaşından büyük üyelerimiz bu siteden kapak ve kapatıcı aparatları inceleyebilir.
Yaklaşık 1 senedir alışveriş yaptığım güvenli bir site olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim


Düzenleyen Tolga Özmeral : 29-09-2017 saat 21:18 Neden: 18 Yaş uyarısı Ekleme.
Tolga Özmeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024