30-05-2010, 09:52 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 100
|
Limonları değerlendirmenin yolları
Merhaba arkadaşlar, Her sene 600-700 kilo civarında limon üretiyorum bunları suyunu sıkıp dipfrizde saklama dışında nasıl değerlendirebilirim.Satmayı düşünmüyorum zira değecek boyutta değil. |
30-05-2010, 14:21 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: marmaris
Mesajlar: 597
|
Limonlu dondurma severseniz bir kısmını da öyle değerlendirebilirsiniz. |
31-05-2010, 12:29 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 182
|
Nevsehirde doğal depolar var kiralanabilir belki ama uzak ve kirası ne kadardır bilmiyorum Kıbrıs da bir arkadasım da 5 kiloluk şişelerde saklıyordu ama sanırım yine evin deposunda. sizin miktar cok fazla, bakalım ne öneriler gelecek.. |
31-05-2010, 14:55 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
Şehir: memleket izmir yaşadığı yer konya
Mesajlar: 77
|
Bizim evin bahçesindede dört ağaç limonumuz var onları tam olğunlaşmadan yani yeşil sarı arasındayken topluyoruz. Sonra tek tek peçete kağıtlarına sarıp tahta kasalara yerleştiriyoruz ve evin bodrumunda saklıyoruz. Ama hangi aya kadar dayandığından pek emin değilim şuanda hala iyi durumdalar.. Gerçi bu yöntemi deniyormusunuz bilemiyorum ama belki bilmeyenler için bir fikir olur diye yazayım dedim. Başka gelişmeler olursa bende takipdeyim.. |
31-05-2010, 16:22 | #5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 94
|
Sn. Karavan, satmayı düşünmüyorum, değecek boyutta değil demişsiniz. Bir ev mutfağı için de günde 2 kg limon tüketimi pek olası görünmüyor. Saklasanız bile seneye yine aynı miktar limonunuz olacak. Bence restoran, otel mutfağı gibi bir yerle anlaşıp, kullanım fazlanızı bir seferde zahmetsizce elden çıkarmak çözüm olabilir. |
18-01-2012, 09:19 | #6 |
Ağaç Dostu
|
valla sizin kadar olmasa da, dun is yerimin bahcesinden yaklasik 1 koca torba limon topladilar, bana yeter de artar bile arkadaslarla neler yapilabilecegine dair urettiklerimiz; limon corbasi, limonlu dondurma, limonlu cheesecake, limonlu muffin, limonlu-hashasli kek, limon peltesi, limon kremasi, limonlu kurabiye, limonlu ekmek, gibi gibi |
18-01-2012, 12:46 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
|
Limonda işe yarar mı bilmem ama bizde elmaları derin bir kuyu açarlar. İçine yapraktan bir tabaka oluşturup elmaları içine gömerler. Yaklaşık 2 yıl bozulmadan durur. Hatta köylü eğer gelecek yıl elma değerli olmazsa diğer yıl satar. |
18-01-2012, 14:20 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
|
sayın münevver; bizim bölgemizde elma üretimi fazladır ama bu şekilde saklama yöntemini ilk duyuyorum. |
13-02-2012, 06:38 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Aynen katılıyorum. Bir kilo limon sanırım 15 gün yetiyor bize. Olası saklamanın maliyeti, kullanıma hazır limondan ucuza gelmez diye düşünüyorum... |
|
|