27-07-2012, 20:29 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
|
Yemek için kesilmiş kazın tüyleri (yolunması) temizlenmesinden mi, yoksa; yastık ya da yorgan içine doldurulmuş kaz tüylerinin (yıkanması) temizlenmesinden mi söz ediyorsunuz? |
28-07-2012, 15:00 | #3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginize teşekkürler. |
|
28-07-2012, 15:35 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
|
Duyumlarıma göre sıcak suyla seri şekilde tüyler yolunabiliyor. Çocukluğumda pazardan canlı alınıp, hemen orada kesilen horoz ya da tavuklar vücut sıcaklıkları henüz gitmeden sıcak suya gerek kalmayarak temizlenirdi. Ama kazlara da bu yol izlenebilir mi, bilenler cevaplasın derim. Ya da kümes hayvanları konu başlığı içinde kaz yetiştiricileri sizi bilgilendirebilir. O sayfalarda arama yaparsanız ya da konunun oraya taşınmasını yönetimden isteyebilirsiniz. |
28-07-2012, 18:44 | #5 |
Ağaç Dostu
|
sıcak suyun içine kesilmiş kaz vb. kümes hayvanı daldırılır, tüyler iyice ıslanınca çıkartılarak rahatlıkla tüyler yolunur(merak etmeyin kazımız sıcak suda o zaman diliminde haşlanmaz). Tüyler temizlendikten sonra elle alınması mümkün olmayan çok ince tüyler vardır, onlarıda ocağın üzerinde ütüleyerek temizliyoruz (zağten çıtır çıtır hemencecik yanıveriyorlar). |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|