18-05-2009, 10:08 | #2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Müjgan hanım şu çabucak pişebilen kurabiyelerinizin tarifini de alsak diyorum |
|
18-05-2009, 10:36 | #3 | |
Ağaç Dostu
|
Bende kurabiyeleri merak ettim. Alıntı:
Habibe hanımında dediği gibi bir tarif ve de bir fotoğraf çok iyi olur doğrusu. Tekrar tekrar vazgeçtiğim kararımdan siz döndüreceksiniz sanırım |
|
18-05-2009, 10:39 | #4 |
agaclar.net
|
Mikrodalgada kurabiye yapmadım ama, düdüklü tencerenin buharla pişirme sepetinde ekmek yapmıştım. Atacağım garanti ama madem tarif yazmışlar deneyelim bakalım, dedim. İnanılmaz ama yenebilecek bir ekmek/kek pişiriliyor |
18-05-2009, 11:43 | #6 |
Ağaç Dostu
|
sebze tabağı tarifi Kullanıma uygun cam tabağa ortaya ince halka halka kesilmiş havuç, onun çevresine minik minik ufaltılmış karnabahar onun çevresine de gene halka şeklinde brokoli diziyorum. Kapağını kapatıp 700 derecede 5 dk sonra hazır. İsteğe bağlı olarak üzerine tuz, karabiber, kırmızıbiber, zeytinyağı, limon sosu yapıp gezdirilebilir, ya da sarmısaklı yoğurt. Afiyet olsun. |
18-05-2009, 15:59 | #7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(kek deneyeceğim) pratik çözümler iyi oluyor. Teşekkürler. |
|
18-05-2009, 18:06 | #8 |
agaclar.net
|
Düdüklü tencerede pişirilen yemekler diye bir başlık açmanın gereksiz olduğu için, tarif buraya ekliyorum. Düdüklüde kahvaltılık ekmek Malzemeler: 250 gr un 3 yumurta 1 çay fincanı zeytinyağı 1 kahve fincası su 100 gr kaşar peyniri 150 gr jambon (biraz kavrulmuş, 300 gr pırasa kullanılabilir) 100 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) 1 paket kabartma tozu tuz, karabiber Jambon yerine, biraz kavrulmuş, 300 gr pırasa ya da jambon ve zeytin yerine, küçük doğranmış sebzeler (400 gr) ve 1 avuç dövülmüş fındık kullanılabilir. Başka alternatifler hayal gücünüze kalmış... Hazırlanışı: Malzemeleri küçük kuşbaşı biçiminde doğrayın. Üzerine biraz un döküp karıştırın. Yağ, su ve yumurtayı çırpın. Kabartma tozu, tuz, karabiber eklenmiş unu ekleyin, karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyin. Düdüklü tencerenin buhar kabında pişireceğiz. Tencereniz, buhar kabının içine bir kap koyup pişireceğiniz kadar büyük değilse, içine tabak gibi biçim verdiğiniz alüminyum folyo koyabilirsiniz. Böylece sığmama sorunu olmaz. Tencereye 2 bardak su koyun. (Buhar kabına değmemeli) Pişirmesi malum. Düdük sesi gelince ocağın altını kısın, 50 dakika pişirin. Su buharında piştiği için, cıvık bir görünümü olan bir hamur topu bulacağınız duygusuyla, tencereyi açacaksınız Ekmeğin kızarmış görüntüsü olmadığı için, yadırgayacaksınız ama soğuduktan sonra dilimleyip, afiyetle yiyebilirsiniz |
19-05-2009, 14:38 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Mikrodalga fırında kurabiye
Bu gün 19 Mayıs'ın resmi tatil olması işe yaradı. Şu kurabiyeyi bir deneyeyim dedim Açıkça söylemek gerekirse, uzun süredir mikrodalga fırında kurabiye yapmamıştım. Tamamen deneysel ve yeni birşey dener gibi başladım işe. Hatırladığım tek şey yoğurt yerine süt konması idi. Hazırlarken fotoğraflamayı da düşündüğüm için, fotoğrafı çekilen tüm malzemenin tamamının kullanılıyor olması gerektiği de tam bir soru işareti idi. Neyse ki beni utandırmadı seçtiğim malzemeler. Malzeme olarak: 1 su bardağı şeker, isteğe yarım bardak daha ilave edilebilir. 1 su bardağı süt 1 su bardağı yağ, ben yarı tereyağ, yarı ayçiçek yağı kullandım 1 limon kabuğu rendesi 3 yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırdım) 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un Hazırlanışı: Klasik tariflere uygun biçimde, önce yumurta ve şekeri köpük olana dek çırptım. Yağı damlatarak, eczacılıkta emülsiyon hazırlarken, mutfakta da mayonez yaparkenki gibi, yumurtalı şeker karışımına ekledim. Daha sonra sütü ve limon kabuğu rendesini ekledim. (Tüm malzemelerin oda ısısında olması gerektiğini unutmayın) En son elenmiş dört bardak unu, karbonat ve vanilini ekledim. Karıştırıcı ile biraz karıştırıp hamurun sakinleşmesi için 5 dk. kadar bekledim. Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz koyuca, ama kurabiye hamurundan da biraz yumuşak olmalı. Ele yapışmasını önlemek için de, eller yağlanmalı. Yağlanmış mikrodalga fırın tepsisine, elimde minik parçalar halinde yuvarlayıp sıraladım ve üstüne yumurta sarısı sürdüm. Benim mikro dalga fırınımın, fırın özelliği var. Panfry komutu ile ilk tepsiyi 8 dk. ya ayarladım. Tepsiyi fırından çıkardığımda, oğlum da yeni uyanmıştı ve kurabiyeleri görünce gözleri parladı. Ben ikinci tepsiyi hazırlayana kadar ilk pişenlerin yarısı bitmişti bile... |
19-05-2009, 15:44 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 2,277
|
Elinize sağlık , şimdi yapmanız gereken şey en yakın kargo şirketini arayıp , vereceğim adrese son hızla postalamak olmalı İnsanın ağzı sulanıyor |
19-05-2009, 19:28 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
|
Sayın Müjgan, metal tepsi mikrodalga fırında ses çıkarmadı mı? |
19-05-2009, 20:04 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Gıkı çıkmadı valla ) Bu, fırınla birlikte verilen orijinal aksesuarlardan biriydi. Tepsi kenarları gördüğünüz gibi oldukça kısa, ve yekpare metal olduğu için kıvılcım ve çıtırtı yapmıyor. Altında da özel bir plastik alan var. |
19-05-2009, 20:09 | #15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konu açılmasa, bu tarif istenmese, çocuklarıma kurabiye yapacağım yokmuşş. Bu işe en çok onlar sevindiler. Peynirli poğaça tarifi de koysana oraya diyor sıpalar. |
|
20-05-2009, 01:51 | #17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Müjgan, O güzel, becerikli ellerinize sağlık. Neden böyle hararetle kutluyorum sizi biliyor musunuz? Kurabiyelerini yaparken o iğrenç plastik eldivenleri kullanmadığınız için... İnanın bana, kimin elinde görsem içim kalkar oldu. Ne yapayım elimde değil... TV kanallarının yemek programlarında, marketlerin yiyecek reyonlarında, lokantalarda, pastanelerde, kasaplarda, simitçilerde her yerde ama her yerde bu plastik eldivenleri kullananlara rastlar oldum.... Hijyenmiş... Hadi canım sende. Siz o eldivenlerin steril olarak saklandığını mı sanıyorsunuz?... Parayı bile aynı eldivenle tutan satıcılar gördüm ben... Üstelik plastik eldiven içinde uzun süre havasız kalan eller için mantar başta olmak üzere pek çok deri hastalığına uygun ortam oluşmuş olmuyor mu? Nedir bu plastik eldiven salgınlığı Allahaşkına?... Gelelim kurabiyelere... En yakın Ankara toplantısını sabırsızlıkla bekliyorum haberiniz olsun... Tekrar o becerikli güzel ellerinize sağlık... |
20-05-2009, 02:02 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Eveeet zaten yaprak sarması da mikrodalga da olmuyor, kurabiye hemencecik oluyormuş nasıl olsa, 24'ünde bekliyoruz efendim Yiğenler haklı buarada, poğaça tarifide iyi gider toplantıda |
20-05-2009, 15:49 | #21 |
Ağaç Dostu
|
En yakın Ankara toplantısında kurabiye yapacağım yapmasına da, mikrodalgada yapıp, aceleye getirmeye gerek yok. Normal fırında da yapılır. |
25-06-2009, 13:04 | #23 |
Ağaç Dostu
|
Ben makarna haricindeki yemeklerin hemen hepsini düdüklü tencerede pişiririm. Ama bazı bir arada pişen sebzeler yapıları gereği daha çabuk veya geç pişebiliyorlar. Örneğin kereviz düdüklü tencerede 8-9 dakikada pişer. Ama içine koyduğumuz havuç o kadar kısa sürede pişmez. Ben havuçları doğrayıp önce mikrodalgada biraz pişirip öyle ilave ediyorum. Mikrodalgada kestane pişirebilirsiniz. Tam kebap tadında olmaz ama sobasız evler için iyi bir çözüm. Mısır patlatabilirsiniz. Mısır patlatma torbalarını kullanabileceğiniz gibi, kapaklı bir kap (örneğin borcam) kullanarak da olabilir. Borcam kullandığınızda kapakla kase arasına bir kürdan ya da kibrit çöpü koyarak hafif aralık bırakmak gerekiyor. Benim gibi tavayla uğraşmak istemeyenler sucuk pişirebilirler. İlave yağ ya da su koymadan düşük enerjide gayet güzel pişiyor. Çok fazla tutmayın kemik gibi oluyor. Bir keresinde tüp aniden bitince makarna bile pişirmiştim. Ne kadar sürede piştiğini hatırlamıyorum ama üzerini örtecek su koyup en yüksek enerjide pişirmiştim. Hepsi kalem gibi tam kıvamında pişmişti. |
23-06-2011, 10:38 | #24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2010
Şehir: mersin silifke
Mesajlar: 16
|
Herkese merhabalar, bir yıldır üye olmama rağmen bu bölümü yeni gördüm. Gerçi uzun süredir de kimseler uğramamış anlaşılan. Ben bahçe işleri, temizlik, ufak kızım derken mutfaktaki en büyük yardımcım mikrodalga fırınım diyebilirim, en büyük özelliğide içindeki kek, yemek, kahve, haşlanacaklar.....ne olursa olsun bahçede ot almayamı daldınız, ya da küçük kızınızlamı ilgileniyorsunuz, ya da kapıda biri adresmi soruyor yemeğinizin yanıp dibi tutmuyor, saatlerce ocak yanmıyor, otomatik kendi kapanıyor. Benim en çok sevdiğim yönlerinden biri de bahçeden topladığım yeşillikleri tepside, sofrabezinde ordan oraya günlerce taşımak zorunda kalmamam. Yeşillikleri (maydonoz, nane, kekik, limon otu, pasiflora yaprağı, ekinezye, feslikan, ısırgan otu, siz geliştirebilirsiniz) yıkayıp suyu süzülünce bir de kağıt havlu ya da mutfak havlusuyla kalan suyunu emdirip yapraklarını ayırınca ver elini mikrodalgaya. Koyduğum yeşilliğin oranına göre maksimum ısıda iki ile dört dakika arasında kurumuş yeşillikleriniz hazır.Aklımdayken sevenler için mikrodalgada çökelekte kurutabilirsiniz, yaşının üzerine az yağ,soğan, maydonoz, kırmızı toz biber koyup mikrodalgada iki dakikada kavurma işlemini yapabilirsiniz kahvaltıda bardaklara çayı dolduasıya kadar sıcak sıcak hazır olur.Herkese afiyet olsun... |
23-06-2011, 10:49 | #25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2010
Şehir: mersin silifke
Mesajlar: 16
|
Hazır bu sayfadayken,küçük kızım (3,5 yaşında) ve oynamaya gelen arkadaşlarına çoğu zaman hazırladığım kek hamurunu küçük kağıt kalıplar var onlara birer yemek kaşığı koyup mikrodalganın kendi tepsisine alabildiği kadar diziyorum orta ısıda 1,5 dakikada hazır bazen üstüne soğuk süt, bazende ıslak kek sosundan kaşıkla döküp renkli süsler ilave ediyorum onlarda afiyetle yiyorlar. Yalnız ben çoğu zaman kakao yerine daha faydalı diye keçiboynuzu tozu kullanıyorum o da çok güzel oluyor. |
23-06-2011, 13:43 | #26 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
sevgili form arkadaşları, ben inatla mikrodalga fırından uzak duranlardanım.mikradalga fırının çalışma esnasında yaydığı radyasyon nedeniyle bana cazip gelmiyor. önce sağlık diyorum. saygılarımla |
|
|