agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-12-2009, 11:40   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Yeni Zelanda'da Türk yemekleri yapmak

Taaaa New Zealand'a gitmeye üşenmiyor da buraya soru sormaya üşeniyor

Ben sormaya başlayayım belki arkamdan gelir diye düşündüm.

1. Sarma yapmak için hangi bitki yaparakları kullanılabilir?

2. Et marine etmek için denenmiş tarifler

3. Yoğurda benzemeyen yoğurtları maya olarak kullanarak nasıl bizimkine benzer yoğurt mayalarım?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 12:00   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Sarma için yapraklar;

Kiraz, fındık, biber, at kestanesi, hodan, karalahana, pancar ,pazı

Skylife nisan 2009

Derginin yayınlandığı ay havada olanlardandım

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 23:19   #3
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Kabak çiçeği dolması.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 23:47   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Izgara yapılacak etleri evvelce marine yaptığımda daha lezzetli olduğunu denedim.

Denediğim usuller:

1- Şiş Kebabı için (Antepli bir arkadaşımdan öğrenmiştim, bu şekilde marine edilen şiş kebaplık kuş başı etleri dürüm içinde yemek çok lezzetli)

1 baş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
biraz pul biber, biraz da tuz
malzemeleri elle iyice yoğurun, içine etleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak buzdolabında bir gece bekletin.


2- Şiş Kebabı - pirzola - biftek

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soğuk süt
1/2 çay bardağı soğan suyu (soğan suyu ile bekletmek pek de doğru olmuyor, etlerin rengini karartıyor, ben etleri sıvı yağ ve sütle buzdolabında kapalı kap içinde bir gece bekletiyorum, soğan suyunu ise tencere içine sabah ilave ediyorum). 5-6 saat içinde soğan suyu da eti etkileyebiliyor.
Bu karışıma da biraz tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2009, 10:03   #5
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Yoğurt yapmak için karıncaların oluşturduğu toprak tepecikten biraz almanız yeterliymiş,Bu yuvalarının ilk girişindeki kumsu yerden.Göçebeler onu kullanırmış eskilerde.Karınca yumurtasındanda olabileceği söyleniyor.Fakat 3 günde mayalanmakta.Birde nohutla koyun bağırsağından yapılanı islami maya diye araştırırsanız bulabilirsiniz var fakat onu yapmak marifet ister zehirlenebilirsiniz.


Etin doğal marineside dinlenmesidir.Dolapta 2-3 gün bekletmeniz eti yumuşatır kırmızılaştırır ve lezzetleştirir.Ayrıca yarım şişe soda suyu içinde bir çukur tabakta bekletmekde etinizi yumuşacık yapmanızı sağlar.
Et ve yemek tarfileri http://www.uzmantv.com/ video olarak ulaşabilirsiniz.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024