agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-10-2011, 15:24   #61
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-10-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 9
Sahibinden com da satisa basladim..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Sn. Escos kutlarım, umarım kısa zamanda satışa başlarsınız.
Cok tesekkurler. Su anda kendi hazirladigim karisim dogal urunleri degil ama hammaddem olan dogal sabun cevizini sahibinden.com da ucretsiz kargo ile deneme olarak satmaya basladim. Tutarsa gelis maliyeti de azalacagindan daha ucuza getirtebilecegim.
www.sabunagaci.com da ise bu urunle neler yapabilirsiniz. Recetelerimi paylasacagim. Dedigim gibi ufak bir adim ama evde ekolojik ortamda ailecek cok mutluyuz
Yemyesil Gunlere Insallah!

escos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2011, 15:32   #62
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2011
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 1
Merhabalar...
Bende birkaç ay önce kimyasal temizlik ürünleri hakkında bir araştırma yaparak bitkisel temizlik ürünlerine yöneldim. 6 aydır evimde her konuda (bulaşıktan çamaşıra, şampuandan diş macununa, parfümden kreme kadar) bitkisel ürünler kullanıyorum ve çok memnunum. Çevremdeki herkese de şiddetle tavsiye ediyorum. İsterseniz sizlerde internetten inceleyebilirsiniz. Ersa Temizlik ve Kozmetik rnleri adresinden tüm ürünleri inceleme şansınız var. Bu firma network sistemle çalışıyor. İserseniz üye olabilir ürünleri hem daha uygun fiyata alabilirsiniz hemde satış yaparak da kazanç sağlamış olursunuz.
Ürünlerde kullanılan hammede yazışmalarda bahsedilen bitkinin ta kendisi diye düşünüyorum. Mutlaka deneyin memnun kalacaksınz. Benimle iletişime geçmek için kkaradem@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz.

karademir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2012, 13:36   #63
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-10-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 9
bundan [/URL]sasmam..

escos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 14:08   #64
Ağaçsever
 
yesimucer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2005
Şehir: istanbul
Mesajlar: 42
Galeri: 3
merhaba,
acaba inox yüzeyleri temizlemek için kül suyu deneyen oldu mu?
yeni aldığım inox ocağı bulaşık süngeriyle silip çizdim de, alternatif bir önerisi olan varsa
çok memnun olurum.

yesimucer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2012, 17:57   #65
Ağaçsever
 
yssahin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-12-2011
Şehir: Gümüşhane
Mesajlar: 77
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yesimucer Mesajı Göster
merhaba,
acaba inox yüzeyleri temizlemek için kül suyu deneyen oldu mu?
yeni aldığım inox ocağı bulaşık süngeriyle silip çizdim de, alternatif bir önerisi olan varsa
çok memnun olurum.
Benim tavsiyem inox yüzey temizleyicilerden kullanmanız. Ürünü aldığınız markanın servisinde mutlaka vardır, ama daha ucuz alternatifleri için yapımarketlere bakabilirsiniz.
Çizik kısım çok rahatsız ediyorsa onun için de İnox pastası denen bir ürün var ama bunun kullanımı hakkında pek bilgim yok.

Bence deneme yanılma kullanmayın kül suyu ile. Saygıar

yssahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2012, 13:02   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2012
Şehir: İzmir/Aliağa
Mesajlar: 5
Arkadaşlar, bende evde temizlikte arap sabunu kullanan, olabildiğince kimyasallardan kaçmaya çalışan biriyim, önceki yıllarda arapsabunu üreten bir firmanın kimyagerine ulaşıp bulaşık ve çamaşır makinası için şu tarifi almıştım;
"2,5 yemek kaşığı (yaklaşık 100 g.) arap sabununu bir kaba koyun.
1 su bardak sıcak su alın ve suyun %75 ini arap sabunu üzerine boşaltın ve çözünene kadar karıştırın.
Çözünme işlemi tamamlandıktan sonra karıştırma kabının üzerindeki köpüğü kaşıkla alın.
Bardakta kalan suya (kalan %25) bir çay kaşığı sodamatik koyun ve eritin. Sodamatikli suyu arap sabunu karıştırma kabına ilave edin.Bu ilave ile hafif bir kıvamlaşma gerçekleşecektir. Makinenizin haznesini bu karışımla doldurun ve makinenizi çalıştırmaya başlayın."

Yukarıda ki formülü bulaşık makinasında uyguladım fakat bir süre sonra bulaşık makinasının filtresini kontrol ettiğimde beyaz yapışkan silikon benzeri sıvının filtreyi sardığını gördüm ve bu yapışkan maddeyi sirkeyle zor temizledim, sanırım bir süre daha devam etsem bir tıkanmaya yolaçacaktı, ilgili kimyager arkadaşa durumu ilettiğimde bunun sabunlaşma olduğunu söylemişti.
Zamanla arap sabunu kullanırken farklı markaları deneme şansım oldu ve yukarıdaki tarifi veren kimyagerin ürettiği arap sabunlarına göre daha kaliteli **** bana iyi gelen başka bir markayı kullanmaya başladım hatta bu ürüne devam ederken ürünle ilgili yaşadığım sorun üzerine üretim yapan firmayı ziyaret ettim sağolsun şirket sahibi arapsabunu üretimiyle ilgili bilgiler verdi yukarıda bahsettiğim tarif ve sonuçları hakkında konuştuk, kendisi aynı denemeyi kendi ürünleriyle yapmamı sonucun kaliteden dolayı farklı olacağını düşündüğünü söyledi.
Doğal temizlik veya kimyasallardan olabildiğince uzak temizlik ve yaşam için aşağıdaki kitapları önerebilirim;
1-Zararlı Kimyasallardan Korunma Yöntemleriyle-SAĞLIKLI HAYAT, yazarlar, Kim.Müh. Kudret Livaoğlu, Kim.Müh. Ayşe Betül Şahin (Aynı zamanda iki annenin yazdığı bir kitaptır)
2-Nasıl Zehirleniyoruz? Nasıl Korunuruz? Yazar Kim.Müh. Mennan Aysan Kuzanlı

yoruk35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2012, 13:41   #67
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
Merhaba arkadaşlar.. konumuz arap sabunu ama arada bahsi geçtiği için buraya yazmak istediğim bir pratik bilgi var. Ben yeni evli sayılırım henüz öyle bir sorunum yok ama annem yaklaşık 2 yıl önce aldığı bardakların makinede yıkanmaktan puslu bir görünüm aldığı için şikayetçiydi.. Sirkeyi tavsiye etmişlerdi parlatsın diye ama çok işe yaramadı.. daha sonra limon tuzunu duyduk, tablet deterjan kullanıyo, deterjan gözüne bikaç parça limon tuzu ekliyip öyle çalıştırıyo makineyi.. ya da makinenin içinede atılabilirmiş bir tutam.. eskisi gibi olmasalarda puslu görünüm azaldı bardaklarda, eğer böyle bir sorununuz varsa aklınızda olsun

Sudenur beğendi.
papibjk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2012, 19:54   #68
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Kimyasal temizlik maddelerinin kullanımından sağlığınız ve doğa için endişe ediyorsanız, şu linke bir gözatabilirsiniz. Ayrıca nano yıkayıcıları deneyebilirsiniz.

Zehirli maddeler kullanmadan EVDE TEMZLK - Buday Ekolojik Yaam Kaps

naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2012, 22:56   #69
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 20
Ben de boraks ve çamaşır sodası karışımını bir süre denedim bulaşık makinemde. malesef memnun kalmadım. Tüm camlar aşırı derecede çizildi ve bazı yıkamalarda mat bir görüntü kaldı yıkanmış ürünlerde. Ben de şu an her ne kadar içim rahat etmese de jel deterjan kullanmaya devam ediyorum. İki kere durulama yaptırıyorum. Daha doğal ve kullanılabilir bir yöntem bulursam ona geçmeyi de çok isterim

ruveyda a Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 13:17   #70
Yeni Üye
 
fusunpehlivan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-09-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Merhaba Bende okuduğum bir maille arap sabunu ve elma sirkesini denemeye karar verdim. Bardaklar puslu puslu çıktı. Makinayı 2 kere çalıştırmak zorunda kaldım ve vaz geçtim. Ama Makina deterjanı ile parlatıcı gözüne elma sirkesi iyi oluyor.

fusunpehlivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 12:44   #71
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
Bulaşık makinasında arap sabunu asla kullanmayacağım birşeydir. sağlık için veya üçbeş kuruş tasarruf yapmak için yaptığım bu eylem daha sonrta başımı ağrıtabilir diye düşünüyorum ben.

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 19:14   #72
Ağaçsever
 
northpower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
arkadaşlar ben de bebeğim olacağı dönem araştırmaya başlamıştım. amway ile tanıştım ve o zamandan beri eğitimlerine de gidiyorum sırf ürünlerini iyi tanımak öğrenmek için. istanbuldaki merkezine gidip merak ettiklerinizi sorabiliyorsunuz. deterjanın (sıvı) kabını bile sıkıştırılmış mısır atığından falan yapıyorlar. denize toprağa atılırsa zarar vermesin diye. bileşiklerinde de sentetik bulunmuyor. ben ürünlerini bir yıldan fazladır kullanıyorum ve çok memnunum. annem teyzem kayınvalidem hala amca kim varsa tavsiye ettim kullanmaya başlayıp farkı görünce hemen her tanıdığıma da anlatıyorum. kullanıp beğenmedim kötü diyeni duymadım henüz. umarım araştırıp öğrendiğim den daha sağlıklı ürünler de üretilir.
Not : iş olarak da amway ile ilgileniyorum artık. tavsiye edip ürün getirttikçe prim kazandığımı öğrendiğimden beri ek iş olarak yapmaya da başladım. reklam için yazmamıştım ana sayfadaki yazıdan buraya uzadı konu. merak ettiğiniz bişey olursa cevaplayabilirim.

northpower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 19:53   #73
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Arap sabununu bilmem ama çamaşır makinesi deterjanını bir sefere mahsus, az
miktarda denemişliğim vardır o da mecburiyettendi o an bulaşıkları
maklnaya doldurdum birde baktımki deterjan yok.. bu deterjanın en büyük
özelliği köpürmemesi ve kuvvetli bir deterjan olması, matikle ortak
özellikleri olduğuna göre, bir defaya mahsus aynı alanda kullanılabilir
diye düşünmüştüm aylar sonra itiraf etmiştlm anneme.. asla yapmaz o böyle birşeyi.. kurallardan şaşmaz.. Ya bizlere birşey olacak, ya da makinayı bozacak diye korkar

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2021, 11:53   #74
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-12-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Bırakın artık kimyasal tablet kullanmayı ben 2 sene önce bıraktım n11 de Max Green Clean markasını gördüm ve aldım çok memnunum. Bulaşıkları tertemiz yapıyor ve kokusuz temizliyor bir de bitkisel yani sonuçta. Fiyatı da kimyasla tabletler gibi aşırı uygun. Mutlaka denemenizi öneririm kesin memnun kalacaksınız. Ben n11 den almayı bıraktım direkt sitelerinden alıyorum. Çünkü devamlı kampanya yapıyorlar siteleri de şu https://maxgreen.com.tr

maxiimuss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024