06-11-2015, 10:32 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
|
Süt Taşmasın Diye
Komşum sabah bu resimdeki küçük seramiği verdi. Kaynarken sütün içine atıyorsunuz, taşmıyor. Test edildi!.. Beni uyarmasına rağmen tıkır tıkır seslerin nereden geldiği hakkında epeyce fikir yürüttükten sonra gidip baktım, taşmamış.. Belki bilenler vardır, bilmeyenler de faydalansınlar. Öğrendiğim bir şeyi paylaşmazsam çatlarım. Ne çok laf ettim! Herkese sevgiler, kolaylıklar.. |
06-11-2015, 13:12 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
Küçük bir püf noktası da benden. Kışın bolca tükettiğimiz portakalların kabuklarını birer parmak kalınlığında şeritler halinde keselim ve altındaki beyaz bölgeyi bıçakla bir güzel alalım. Kalan dış kabuğu bıçakla incecik doğrayıp, bir kat şeker bir kat portakal kabuğu olacak şeklinde bir mayonez kavanozuna dolduralım ve buzdolabına kaldıralım. Birkaç gün sonra şekerler erimeye başlayacaktır. Daha sonra iyice karıştırıp buzdolabında saklayamaya devam edelim. Kek, kurabiye hele de aşure için fevkalede bir şekerleme. |
06-11-2015, 16:27 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Buzluga koyacağiniz Kıyma, ıspanak, elma püresi gibi macunumsu yiyecekleri poşete koyduktan sonra top top şekil vermeyin. Poşet içinde elinizle bastırarak ya da merdane ile iyice inceltin ki buzluktan cikarildiklarinda en kisa surede çözülebilsinler. Üst üste dizip yer tasarrufu da sağlarsınız. |
06-11-2015, 16:29 | #34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Soğanları buzdolabında saklarsaniz hem daha sert kaldıklarından daha kolay doğrar ya da rendeler hem de göz yanmasından kurtulursunuz. |
06-11-2015, 16:51 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Bir de kahvaltı tepsisi edinmek kahvaltı hazırlığıni çok kısa süreye indiriyor. Tüm kahvaltıliklari üst uste koyulabilecek uygun kaplar içinde bir tepsiye siralarsaniz tek hamlede tüm kahvaltıliklar masaya gelir. Dolap kapağı en kisa süreyle açık kalır. Kimseye kahvaltı hazırlamak için uyanmazsiniz. Herkes kendine hazırlar ) Ne de olsa 3 saniyelik is. |
06-11-2015, 16:59 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Veee şef bicağı. Kesme tahtası ve iyi bir şef bıçağı yemek hazırlığında çok pratik oluyor. Rende, Rondo gibi şeyler el altından kalkıyor. |
06-11-2015, 17:12 | #37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Pide poğaça hatta çiborek yaparken hamuru parçalara ayırmaya sonra da tek tek uğraşmaya hiç gerek yok. Hamuru bütün açıp bölerek kullanabilirsiniz. Poğaça için mayalanmis hamuru 1 cm. Kalınlığında açıp plastik bir bardakla yuvarlaklara ayırabilirsiniz. Şekilleri de daha düzgün oluyor. |
02-12-2020, 09:41 | #38 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
|
Merhaba, ben de yararlı olacak birkaç bilgi paylaşmak istedim: Hamur mayaladınız ve vaktiniz çok az ise, fırını hemen 40 derecede ısıtın ve kapatın. Hamurunuzu bir süre fırın içinde bekleterek mayalanmasını hızlandırabilirsiniz. Pasta keserken pasta parçalarının bıçağınıza yapışmasını önlemek için pasta kesimine başlamadan önce bıçağınızı ıslatmanız onu kolaylıkla kesmenizi sağlayacaktır. Mantarlarınızı pişirirken tencerenin kapağını açık bırakırsanız mantarların kararmasını ve çok su vermesini önleyebilirsiniz. Daha fazla bilgileri de bu link'te bulabilirsiniz: https://www.tarifinisevdim.com/detay...-yararli-bilgi |
04-12-2020, 20:36 | #39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 23
|
organik ürünler kullanıyorum daha lezzetli oluyor |
04-12-2020, 21:02 | #40 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 23
|
mutfakta en önemlisi bence baharatlar |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|