agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni40Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-11-2015, 11:32   #31
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Süt Taşmasın Diye

Komşum sabah bu resimdeki küçük seramiği verdi.

Name:  061120153604.jpg
Views: 214
Size:  20.6 KB

Kaynarken sütün içine atıyorsunuz, taşmıyor.
Test edildi!..
Beni uyarmasına rağmen tıkır tıkır seslerin nereden geldiği hakkında
epeyce fikir yürüttükten sonra gidip baktım, taşmamış..
Belki bilenler vardır, bilmeyenler de faydalansınlar.
Öğrendiğim bir şeyi paylaşmazsam çatlarım.
Ne çok laf ettim! Herkese sevgiler, kolaylıklar..

mozen, Kiraz, Lonicera ve 6 kişi beğendi.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 14:12   #32
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Küçük bir püf noktası da benden. Kışın bolca tükettiğimiz portakalların kabuklarını birer parmak kalınlığında şeritler halinde keselim ve altındaki beyaz bölgeyi bıçakla bir güzel alalım. Kalan dış kabuğu bıçakla incecik doğrayıp, bir kat şeker bir kat portakal kabuğu olacak şeklinde bir mayonez kavanozuna dolduralım ve buzdolabına kaldıralım. Birkaç gün sonra şekerler erimeye başlayacaktır. Daha sonra iyice karıştırıp buzdolabında saklayamaya devam edelim. Kek, kurabiye hele de aşure için fevkalede bir şekerleme.

A_NOMAD ve Jakin beğendi.
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 17:27   #33
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Buzluga koyacağiniz Kıyma, ıspanak, elma püresi gibi macunumsu yiyecekleri poşete koyduktan sonra top top şekil vermeyin. Poşet içinde elinizle bastırarak ya da merdane ile iyice inceltin ki buzluktan cikarildiklarinda en kisa surede çözülebilsinler. Üst üste dizip yer tasarrufu da sağlarsınız.

Ozlem A, A_NOMAD ve Jakin beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 17:29   #34
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Soğanları buzdolabında saklarsaniz hem daha sert kaldıklarından daha kolay doğrar ya da rendeler hem de göz yanmasından kurtulursunuz.

Ozlem A ve A_NOMAD beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 17:51   #35
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Bir de kahvaltı tepsisi edinmek kahvaltı hazırlığıni çok kısa süreye indiriyor. Tüm kahvaltıliklari üst uste koyulabilecek uygun kaplar içinde bir tepsiye siralarsaniz tek hamlede tüm kahvaltıliklar masaya gelir. Dolap kapağı en kisa süreyle açık kalır. Kimseye kahvaltı hazırlamak için uyanmazsiniz. Herkes kendine hazırlar ) Ne de olsa 3 saniyelik is.

Ozlem A, A_NOMAD ve Jakin beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 17:59   #36
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Veee şef bicağı. Kesme tahtası ve iyi bir şef bıçağı yemek hazırlığında çok pratik oluyor. Rende, Rondo gibi şeyler el altından kalkıyor.

A_NOMAD beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 18:12   #37
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Pide poğaça hatta çiborek yaparken hamuru parçalara ayırmaya sonra da tek tek uğraşmaya hiç gerek yok. Hamuru bütün açıp bölerek kullanabilirsiniz. Poğaça için mayalanmis hamuru 1 cm. Kalınlığında açıp plastik bir bardakla yuvarlaklara ayırabilirsiniz. Şekilleri de daha düzgün oluyor.

A_NOMAD ve EAkpınar beğendi.
nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2020, 10:41   #38
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Merhaba, ben de yararlı olacak birkaç bilgi paylaşmak istedim:

Hamur mayaladınız ve vaktiniz çok az ise, fırını hemen 40 derecede ısıtın ve kapatın. Hamurunuzu bir süre fırın içinde bekleterek mayalanmasını hızlandırabilirsiniz.

Pasta keserken pasta parçalarının bıçağınıza yapışmasını önlemek için pasta kesimine başlamadan önce bıçağınızı ıslatmanız onu kolaylıkla kesmenizi sağlayacaktır.

Mantarlarınızı pişirirken tencerenin kapağını açık bırakırsanız mantarların kararmasını ve çok su vermesini önleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgileri de bu link'te bulabilirsiniz:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...-yararli-bilgi

TCM beğendi.
TarifiniSevdim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2020, 21:36   #39
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 20
organik ürünler kullanıyorum daha lezzetli oluyor

alkan6363 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2020, 22:02   #40
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 20
mutfakta en önemlisi bence baharatlar


alkan6363 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2021