24-06-2011, 21:10 | #242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
|
Arkadaşlar tv de çıkan rende aletlerinden alan var mı? İnternette birkaç sitede gördüm ama orjinalliği hakkında kuşkum var... |
13-07-2011, 00:38 | #243 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2011
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 2
|
***,bu topiğe bayıldım,epey ara vermişsiniz ama ben büyük bir keyifle bütün yorumları okudum,faydalandım ve ben de en kısa zamanda fotoğraf çekip burada paylaşmak istiyorum,sevgiler... |
18-07-2011, 13:57 | #244 |
Ağaç Dostu
|
Yıllar önce patlıcan közleyici almıştım.. Deliklerden ocağın üzerine suları akıyor ve çok zor pişiyor.. O yüzden pek kullanmıyorum.. Közmatik kullanıp memnun olan varsa ondan alıcam.. Düzenleyen selis : 01-09-2011 saat 17:22 |
30-08-2011, 16:39 | #247 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
|
bu fasulye soyacağına bayıldım ben 1 milyoncularda falan olmazbu bu |
30-08-2011, 16:40 | #248 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
|
buket hanım cvp lütfen |
30-08-2011, 23:10 | #250 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
[Şaka bile olsa size hiç yakışmadı bence, Cumhur bey...)))] |
|
31-08-2011, 06:07 | #251 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 41
|
Sarımsaklar için bir öneride benden.. Başta zor gelebilir ama 1 kg sarımsağı soyup bir güzel ezin sonrada buzdolabı poşetlerine yarım cm kalınlığında yayıp buzdolabının no frost bölümüne kaldırın kullanmak istediğiniz zaman çıkarıp ucundan istediğiniz kadar kırıp alın 10 saniyede çözülüyor.Hep elinizin altında hazır oluyor.Ben 1 sene hazır sarımsaklara sahip oluyorum tavsiye ederim... |
31-08-2011, 12:48 | #252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın agozce Sizlerin zamanınızın büyük bir kısmı mutfakta geçiyor. Bizler (Erkekler) birazcık yardımcı olsak kötü mü? Ben bu cümleyi (En kullanışlı, en ucuz, her an elinizin altında bulunacak ve ömür boyu garantili ve en pratik mutfak (aleti)yardımcısı eşinizdir. Benden size bayram hediyesi.) bilhassa biz erkekler için yazdım. Bayanlar için yazmadım inanın. Düşüncemin ana fikri, erkeklerin eşlerine yardımcı olması idi. Yine de sizlerden özür dilerim. |
|
31-08-2011, 13:59 | #255 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcan közlerken ocağın kirlenmemesi için ben çareyi; kenarları olan eski bir tepsimi sırf bu işe ayırmakla buldum. Düzenleyen acemifüsun : 01-09-2011 saat 17:18 Neden: cümle düşüklüğü |
09-09-2011, 20:56 | #257 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 345
|
Son zamanlarda çıkan ortası şerit şeklinde aralıklı baya geniş çinko tabaklar var onlarda çok kullanışlı ama naparsanız yapın aradaki boşluklardan patlıcanın suyu ve kabukları dökülüyor, bende ateşin alt kısmına aliminyum folyo yerleştirdim, ve çok rahat oldu, artık temizleyip sürtücem diye zarar vermeme gerek kalmadı, çünkü her seferinde yeni çizikler oluşuyordu ve çok iğrenç görünüyor yanık zaten zor çıkan leke türü... |
10-09-2011, 08:58 | #258 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarımsağa bayılırım. Kokusu bana hatta hoş gelir. 500 gram alıp soyuyorum ve cam kavanoza koyup dondurucuya kaldırıyorum. Kavanozu açıp tane tane alabiliyorsunuz, ıslak değillerse birbirlerine yapışmıyorlar. Kuru bekletiğiniz zaman yarısı heba oluyor, içleri kuruyup pörsüyor. Diğer en az israfla sarımsak kullanım yöntemim de soyulmuş sarımsakları blenderde çekip püre haline getirip tuz ve zeytinyağı ekleyerek cam kavanozda bekletmek. Sarımsaklı ekmek sevenler bunu ince bir tabaka sürüp keyfine varabilirler. Spageti sosu hazırlarken de bir kasık sarımsak ezmesi lezzete lezzet katıyor Tabi burada alet edevat tarif etmedik, Allahın verdiği iki eliciğimizi kullanabilirsiniz. Sevgiler. |
|
30-09-2011, 14:31 | #259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ham yeşil zeytinin çekirdeği için de alet arıyorum. Hangi aleti önerirsiniz? |
|
13-10-2011, 15:07 | #260 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 23
|
Alıntı:
sayın adalet yağcı; bu makina sadece vişne çekirdeği amacıyla mı kullanılabilir acaba..örneğin kızılcık, zeytin vs. gibi gıdalarında çekirdeklerini çıkarmayı hiç denediniz mi? **** başka deneyen forumdaşımız oldu mu hiç? teşekkürler.. |
|
13-10-2011, 15:09 | #261 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 23
|
bu arada topiği okumaya baştan başladığım için son mesajı görmeden sormuşum.hemen yukarıda da yukarı da da benzer soru sorulmuş. |
14-10-2011, 00:13 | #262 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Siyah veya yeşil zeytini yuvarlak kısma oturtuyor ve aleti hafifçe sıkıyorsun. Üst kısımda yıldız çeklindeki çelik kesici çekirdeği aşağıya itiyor. Ezilme olmadan çekirdek kolayca çıkıyor. Mesajını yeni gördüğüm için hemen fotoğraflamak istedim. Gecenin 1.30 unda çekilen fotoğraflar da ancak bu kadar oldu kusura bakma. |
|
14-10-2011, 13:08 | #264 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 41
|
sevgili üzüm bende Ankarada ki büyük miğrosda bulunan boynerden biraz değişiğini 3 yıl önce aldım çok kullanışlı yeşil siyah zeytin vişne çekirdekleri için ideal yolun Ankaraya düşerse **** Eskişehirde de boyner **** koçtaş gibi AVMler varsa bakar ol canım eğer resmi ekleyeblirsem şeklini görürsün sevgiler... |
15-10-2011, 19:33 | #266 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 41
|
Sevgili Üzüm resmi yükledim. |
15-10-2011, 19:47 | #267 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
15-10-2011, 19:54 | #268 |
Moderatör
|
Bende de var közmatik ama içinde asbest veya amyant gibi bir malzeme yok. Bir nevi emaye veya çini, bir yayvan tencere gibi. Altında delikleri var. Doğrudan ateşe oturtuyorsunuz. İçine koyacağınız patlıcan veya biberleri önceden ıslatıyorsunuz sonra közmatiğin için koyuyorsunuz ve çevire çevire pişiriyorsunuz. Önce ben de mutfaktaki neff ocağın üzerinde yapıyordum. Çok su akıtmasa da ocağı kirlettiği için ufak piknik tüpünde yapmaya başladım. |
15-10-2011, 21:42 | #269 |
Ağaç Dostu
|
Yanılmıyorsa markası OXO, yabancı sitelerden bildiğim bir ürün; Boyner'de satıldığını bilmiyordum. Umarım halen satılıyordur ve Eskişehir Boyner'de vardır. Çarşamba şehre gittiğimde uğrayacağım. Tekrar teşekkür ederim. |
17-10-2011, 09:13 | #270 |
Moderatör
|
Havuç doğrama makinesi
Bizim çocuklar havuç salatasını çok seviyorlar. Havuçları rendelerken zaman zaman parmaklarımı zedelerim, canım çok yanar. Havucu uzunlamasına doğrayan başka bir aletim vardı ama bunu da görünce almadan edemedim. Bununla bir bütün havucu sonuna kadar lüle lüle soymanız mümkün, ve güzel bir görüntü veriyor. Ben salata yaparken bu lüleleri bazen ikiye hatta üçe bölüyorum. Ama torunlar oyun haline getirdiler, spagetti yedikleri gibi bunu da up uzun emmek istiyorlar. Kullanımı çok kolay, soyduğunuz havucu istediğiniz kalınlığa göre (İnce ve kalın olmak üzere iki ayarı var.) yuvarlağa sokup, aleti sabit tutarak havucu döndürmeye başlıyorsunuz. Lüleler tabağa dökülmeye başlıyor. |
|
|