agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2008, 15:51   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Taze balık nasıl anlaşılır?

Peki taze balık nasıl anlaşılır? Bende bunu yazım.
Balığı başından dik tutun. Kuyruk gövdeden sağa veya sola yatarsa bayattır.
Başka bir yolda balığın üstüne parmağınızla bastırın. Bastırdığınız yer düzelirse tazedir. Çukur kalırsa bayattır.
Son olarak bazı balıkçılar balıkları bu kadar mıncıklamanıza kızıyor haberiniz olsun..

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2008, 17:55   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: Eğirdir / Isparta
Mesajlar: 2
ben çok fazla anlamam ama solungaçların kırmızı olmasına da dikkat ediliyor sanırım. en güzeli kendin tutup beraber yiyeceksin..ben bunu bilirim

turistomer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2008, 18:29   #3
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Taze balığı anlayacağım diye mıncıklayıp bozmaya gerek yok.

Aslında insan göre göre öğrenir. Kaba bir anlatımla, taze balık, yeni ütülenmiş bir elbise gibi, gözleri parlak, renkleri canlı, görünüşü diri olur.

Ayıptır söylemesi, denizden yeni çıkmış balığı görmedikçe bu sözlern de bir anlamı olmaz.

Ben, eskiden, hamsinin gözlerinde kırmızı bir halka var sanırdım, yaratılışından böyle
Sonra birgün babamla boğazda bir hamsi alayına rastgeldik, o zaman hamsinin, gözlerinin nasıl parlak, derisinin ne harikulade renklerde olduğunu gördüm, resmen lacivert.
O zaman anladım ki benim gördüğüm kırmızı gözlü hamsiler, Trabzon'dan, Samsun'dan İstanbul'a gelinceye kadar ahı gitmiş, vahı kalmış bayat balıklarmış
İşte böyle.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2009, 10:20   #4
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Evet arkadaşlar Balıkçı abimin yazdığı gibi taze balığın gözleri parlak ( Bayatların ki ise katarakt olmuş gibidir ) Derisi canlı ve parlak, solungaçları ise kırmızı olur.

Bütün bunlara dikkat ettikten sonra almadan sonbir kezde alacağınız balıkların karışık olmamasına dikkat edin zira pazarlar da ve el tezgahların da taze ve bayat balıkları karıştırıyorlar eve geldiğiniz de bir bakıyorsunuz ki balıkların yarısı taze yarısı da bayat çıkıyor.

Bir uyarı daha aldığınız balıklar Hamsi, İstavrit, Barbun gibi ebatları ufaksa almadan bir kez daha bakın çünkü balıkların boyların da çok güzel oynama yapılıyor üste BÜYÜKLER ini atıp alta KÜÇÜKLER ini bırakıyorlar buda hileci esnafın başvurduğu noktalardan birisi.

Herkese taze, bol balıklı günler dilerim.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024