11-07-2008, 16:36 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Eski tip elektrikli ızgaralar
Herkese selam; Hani şu eski ızgaralar vardıya telli, yani rezistans yerine incecik rulo telleri olan. İşte neyapıp edin birtane bu ızgaradan edinin, özelliklede balık sevenler Neden rezistanslı olanlar değilde telli olanlar diye soracak olan varsa, sebebi şu; Bu ızgaraların yeni versiyonu pişirdiğiniz şeyi sertleştiriyor ve geç pişiriyor, içinin suyunu kurutarak sertleşmesine neden oluyor. Piyasada ne yazıkki eskiden aldıklarımız kadar kaliteli bir ürün bulamadım 25-45 ytl. arası değişik boyları mevcut. Kışın dahi mutfağımda balık ızgara yapabiliyorum, hemde dumansız ve kokusuz bir şekilde Daha bir sürü marifetleri var mütevazı aletin, pirzola, tavuk, köfte, ve hatta çok güzel kestanede pişiriyor. Ben de bazen "bugün ne pişirsem" diye aranıyorum, kolay yemek hemde çabuk olması açısından ızgara imdadıma yetişiyor. Ani misafirler içinde hem kolay hemde zevkli bir seçenek. Hepinize afiyetler diliyorum |
11-07-2008, 17:02 | #2 |
Moderatör
|
Sevgili adalet yağcı, olmaz olur mu? Hem de ikişer ikişer. Hem İstanbul'da var hem de burada. Dediğiniz gibi, balık için harika. Ben onları 12.5 ytl.den aldım. Tepsisine alüminyum folya sarıp, bir çay bardağı da su koydun mu, ne koku oluyor ne de duman. Hem de Lüfer, ve diğer büyük balıklar da tam kıvamında, kurumadan pişiyorlar. Herkese de hem tavsiye ediyor, hem de hediye ediyorum. Apartman katlarında oturanlar için ideal bence. İstanbul-Mısır çarşısının arkasında bulabilirsiniz. Son olarak ablama hediye aldım, onu 15 ytl den almıştım. |
10-09-2011, 09:00 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraftaki elektrikli ızgarayı arkadaşımın tavsiyesiyle pazardan almıştım. Yıllardır kullanıyorum. Gerçekten önerilecek bir ürün. Kısa sürede çok güzel patlıcan közlüyor. Patılcanlar közmatikte yapılanlar gibi is kokmuyor. Pirzola, köfte, tavuk pişiriyor. Kırmızı biber közlüyor. Temizlemesi de kolay, içindeki hazneyi ve ızgara telini bulaşık makinesinde yıkayabiliyorsunuz. Taşıması da kolay. |
10-09-2011, 18:45 | #5 |
Moderatör
|
Sevgili sakagun, bahsettiğin ızgara benim çok kıymetlimdir. Ben onu Tahtakale'den çingen ızgara diye 7.5 tl ye almıştım. Sadece ızgara balık yapmakta kullanıyorum. Gayrettepede evin içinde ızgara işi zor ama bu çingen ızgaralar benim imdadıma yetişti. İki tane aldım. İkişerden bir partide 4 adet lüfer veya çipura'yı çok güzel pişiriyor. Önce içine folyo seriyorum. Sonra tepsiyi de ayrı folyolayıp ızgaraya oturtuyorum.Tepsi içine bir çay bardağı su koyup, tel ızgarayı yerleştiriyorum. İki adet lüferi de temizleyip yerleştirdikten sonra önce birtarafını 8 dakika sonra da diğer yanını 6 dakikada kapağı kapalı pişiriyorum. Balık tam ayarında pişiyor, hiç de kurumuyor. Sonra folyoları toplayarak attığımdan ızgara da nisbeten temiz kalıyor, onu sabunlu bezle silersin ama ızgara teli iyice yıkaman gerekiyor. Hem İstanbul'da hem de Manyas'da ikişer tane var. Son aldıklarımı 12.5 dan aldım. |
27-09-2011, 22:10 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Evet, içi o şekilde. Ama sizin bulduğunuzun markası farklı sanırım. Benim kullandığım şuradakinden. |
28-09-2011, 09:06 | #10 |
Moderatör
|
Sevgili selis çok güldüm. Bu tabiri ben kullanıyorum sanıyordum, google da çingen ızgara diye aramanız çok hoş olmuş ve bulmuşsunuz da. Benim de kullandığım arkadaşımız sakagun'un kullandığından. Daha büyük boyları da var, ben birkaç ay önce bir tane de büyük olanından aldım onun fiyatı da Mısır çarşısının arkasında 24.- TL. na satılıyor. |
30-09-2011, 11:42 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Güler Abla ona o ismi takan sadece siz değilmişsiniz demek ki O makineyi buldum ve aldım.. Çok da tehlikeli geldi bana.. Telleri aniden ısınıyor, çalışır vaziyette ortalıkta bırakmamak lazım.. 25 tl.. Umarım patlıcan közlemek için geç kalmamaşımdır.. |
30-09-2011, 14:50 | #12 |
agaclar.net
|
Era ızgaralar çok kullanışlı. Alt ve üst bölümlerin çıkarılıp, bulaşık makinesinde yıkanabiliyor olması en güzel tarafı... |
05-10-2011, 11:58 | #13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 1
|
Adalet hanım acaba telli ızgarayı mersinde nereden aldınız? |
09-02-2012, 01:32 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 143
|
biz bu ızgaraya 'firizga' diyoruz.ben firizgada peynirli ekmekler yapıyorum kahvaltı için. 200 gr beyaz peyniri eziyorum,Peynir yağsızsa 2,yağlıysa 1 yemek kaşığı tereyağı eritip ilave ediyorum.1 tane de yumurta kırıyorum.Maydonozları incecik doğruyorum,biraz da pulbiber ekliyorum.Tüm malzemeyi iyice karıştırıyorum.labne kıvamında bir karışım oluyor.Ekmek dilimlerine karışımı çok kalın ya da ince olmayacak şekilde sürüyorum.Firizgaya koyup üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorum.yanlarda boşluk kalırsa biber de koyuyorum,onlar da kendi halinde közleniyor ekmekler pişerken.Harika oluyor. |
09-02-2012, 10:06 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
Evimizde var(mış) bunlardan fişi yok gayet eski ve bozuk görünen ve ne olduğunu anlamadığım bir şey taşındığımızda balkona koydum bir kutunun içine ama hala bilgim yok. En sonunda 1 ay kadar önce balkonu boşaltırken eşime sordum nedir diye ne nasıl kullanıldığı hakkında bilgisi var ne de çalışıp çalışmadığı ben de kapının önüne koydum çöplerle aşağı indiririz alacak olan alır diye. Karşı komşum gördü güzelim ızgarayı niye atıyorsunuz dedi, oğluna götürdü artık. Benim bildiğim 4 yıldır belki daha fazla süre atıl bir şekilde duran ızgara kullanılır oldu Ben de elimdekinin kıymetini bilmemiş oldum ama bu tarz bir ızgara hiç görmemiştim ki! |
09-02-2012, 12:28 | #17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende bir tane Alkom aliminyumdan yapılmış yuvarlak tip vardı, lahmacun bile yapıyordum. Bir taşınma sonrası kaybolup gitti, şimdi aynı kalitede bu üründen bulmak imkansız. |
|
02-02-2013, 23:25 | #18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
|
Bu ızgaradan çadırda kaldığımızda(Kemer-Kındıl Çeşme Orman Kampı vardı bir zamanlar) çok faydalanmıştık. Öğrenci evinde üstüne kaşar dilimi koyup ekmek kızartırdık. Yarım cm lik dilimler halinde yağlanış patatesleri de kızartırdık. Şimdi diyoruz ki gençlik ne güzelmiş |
03-02-2013, 02:35 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Ne kadar da güzeldir az biraz da olsa eskiler. Biz Çingene Izgarası diye biliriz. Ne yapmak istersen yap yapabildiğim kadar. Balıktan tut, kestaneye kadar. |
17-10-2014, 09:52 | #20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
|
Ahh ahhh o yuvarlak, caaanım aliminyum ızgaradan bizde de vardı, emektarımısss, kıymetlimisss... taa annemlerin ilk evlendikleri zamanlardan kalma, fakat o değerli ızgara geçen sene taşınırken düştü ve kırıldı. Daha önce de bir kere düşme sonucu sallantıdaydı ama kör topal idare ediyordu, fakat o gün kendisini tamamen kaybetmiştik... Üstelik ben bunu masumca " anneee haftasonu ızgara yapalım mı? " diye hayaller kurarak sorduğum bir zamanda öğrendim, benden resmen saklıyorlardı, onu ne kadar sevdiğimi biliyorlardı Gitti gider bir gri yuvarlak ızgara, o ince, kıvırcık tellleri, o yağ ve suyu altta toplayan, kaçamak ekmek banılan haznesi, o yaydığı güzel turuncumtırak kırmızısı... O günden beri ızgara yapamadık, İstanbul gibi yerde pikniğe gitmek de kolay değil ve piknik dediğine yazın gidilir, ya kışlar, o soğuk, karlı kışlarda yapılan ızgaraların lezzeti artık yok... ( ağlayacağım yau, tamam abartmayayım pis boğaz gibi görünmek istemem ama evde en değer verdiğim yemek pişirme aletiydi ne yalan söyleyeyim ) Çoook özledim çok, ne zaman canım ızgara çekse burnumda tüter, evde terbiye edilmiş ızgara tadını ben dışarıda nereden bulayım, o lezzet kaybolduuu. ( Buradan ızgarayı düşüren babama da selam göndermek istiyorum Şimdilerde fellik fellik her gittiği yerde onu arıyor ama geçmiş olaaaaaa ) Burayı da ilk kaybolduğunda ve ara sıra nette ararştırırken keşfettim, o zamanlar yazmadım ama bugün içimi dökesim geldi sevgili ızgaraseverdaşlar, sanırım o lezzet ara ara yoklayıp, kendini özletmeyi hiç ihmal etmiyor. Nette ilk aradığımda fotoğrafını görmüştüm, fakat stok dışı olduğunu okuduğumda bir kez daha yıkıldım ( daha doğrusu ben stok dışını okumadan önce o sevinçle anneme koşup, bulduğumu haber verip, evde kelebekler gibi sıçramayaydım iyiyidi, erken sevinç tez ayrılık getirince kelebeee sineklikle vurulmuş gibi oldum. ) Siz siz olun, elinizdeki ızgaraların kıymetini bilin, bir kere alışıldımı kaybedince çok özleniyor keratalar. |
17-10-2014, 10:24 | #21 |
Moderatör
|
Sevgili beatum, agaclar.net'e hoş geldiniz. Yazdığınız ilk mesajınız ilgimi çekti, anlatım tarzınızdan anladım ki mutfağa düşünlüğünüz var. Forumumuzda güzel bir Mutfak başlığımız var, bir inceleyin derim. Eveeet, geleyim şimdi ufak bir hatırlatmaya; yeni üyesiniz belli ve Forum Kullanma Kılavuzuna da göz atamadığımız da belli. Sitemize yeni üye olan arkadaşlarımız önce burada kendilerini kısaca tanıtırlar sonra diğer başlıklara mesaj yazarlar. Mesajlaşmalarımızda da güzel Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteririz. Şimdi ben sizden rica edeceğim önce kendinizi arkadaşlarımıza ilgili başlıkta kısaca bir tanıtın. Hoş sohbet biri olduğunuz da belli, buyrun gelin Dostlar Kahvesine ben size bir çay ikram edeyim hem sohbet ederiz hem de arkadaşklarla tanışırsınız. |
17-10-2014, 11:32 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
|
Arkadaşlar ben kesinlikle döküm tava tavsiye ederim. Et, tavuk, balık, sebze vs mangaldan sonra en iyi lezzeti demir döküm tavada alırsınız. |
18-10-2014, 08:27 | #24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2014
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
|
Çingen ızgarasının yerini hiç birşey dolduramıyor. Benim elimde üç tane geçti. Dördüncü ızgarayı kullanıyorum. Öncekileri çok beğenen dostlara hediye ettim. Gidip kendime yeniden aldım. Bu arada satıcıların teşviki ile aldığım ünlü markaların iki elektrikli ızgarada atıl vaziyette duruyor. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|