agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Apartman iç bahçesini düzenleme ve bir kulübe yapma (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/9063.htm)

Asli Ok 31-05-2008 10:20

Apartman iç bahçesini düzenleme ve bir kulübe yapma
 
Merhaba, bizim evimizin önünde dışarıdan birilerinin giremeyeceği bir bahçe var. Apartman yönetimi de pek önemsemiyor. Bahçeye yapacağımız herhangi bir şey apartman yönetimini mutlu edermiş hatta yardım bile edebilirlermiş. Sorun şu: bahçe dediğim, aslında bahçe gibi değil. Yerler beton ve yeşilliğe dair hiçbir şey yok. Bu da beni rahatsız ediyor açıkçası. Bahçeye bir kulübe ve etrafına yeşillik adına bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Kulübe yaklaşık 5 metrekare ve insanın girebileceği cinsten olsun istiyorum. Fakat teknik olarak hiç bilgim yok, malzemeler nerden temin edilir (İstanbul) bir kulübe nasıl yapılır? Ne kadara mal olur vs. gibi sorular kafamda dönüp duruyor.Hazır kulübeler gördüm ve açıkçası bana fiyatları çok tuzlu geldi (Bir buçuk milyardan başlıyor). Bilginiz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

caretta 11-06-2008 12:53

Sayın Aslı Ok, neden kulübe yapmak istediğinizi anlayamadım açıkçası..Sanırım İstanbulda birkaç apartman arasında kalmış bir bahçe ve yukarıdan görünmek istemiyorsunuz.Yine de kulübe yerine daha farklı önerilerde getirebilmemiz için bize bahçenin resmini çekip gönderirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.Ya da biraz daha ayrıntılı tanımlayıp amacınızın ne olduğunu yazarsanız iyi olur.

Bu arada ilk mesajınız olduğunu görüyorum ve kendinizi tanımlayan bir kaç cümle ile forumda "kendinizi tanıtın " başlığına sizi davet ediyorum :))
-Bu davette bulunduğum ilk kişisiniz, sanırım bende artık eski bir üye olmaya doğru yol alıyorum burada - Yaşasın :))

malina 11-06-2008 13:09

Kulubenin amacını öğrenmeden, öneride bulunmak doğru olmayacak...
"Bahçede kitap okurken apartman balkonlarından seyredilmek istemiyorum" ise çözüm başka," kışın sobanın üzerinde kestane pişirmek istiyorum" ise çözüm başka :)

arman.b 07-08-2008 16:30

Aradan bayağı zaman geçmiş Aslı Ok hanım başka bir mesaj daha göndermemiş.

Arzu ettiği taktirde İstanbul’da nerelerden kereste ve tahta alabileceği konusunda bilgi vermeye çalışırım. Ancak, çatılı bir kulübe mi (ki çatıyı kaplamak ayrı bir derttir.) Yoksa asmalık tarzı bir şey mi yapmak istediğinizi net olarak söylemelisiniz. Ve bir bayan için de bayağı yorucu olacağını baştan kabul etmelisiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024