agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Boş arsada bulunan yabani otların temizliği (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/4194.htm)

lizard 29-04-2007 17:51

Boş arsada bulunan yabani otların temizliği
 
Merhaba;
Yeni taşındığımız evin önünde kimseye ait olmayan bir arsa var. Burada zeytin ağaçları ve bir sürü yabani otlar var. Bu aralar havalar ısındığı için ve nisan yağmurunun da etkisiyle iyice cıvıttı yabani otlar. Bunları temizlemek benim gücümü aşıyor aslında. Elimde sadece bir bahçe makası var çünkü. Buranın temizlenmesi için belediyeye falan mı söylemek lazım? Çünkü burada bakımsızlık yüzünden hem bitkilerde çok fazla hastalık oluyor. Benim de bahçemi etkileyeceklerini düşünüyorum hem de bir sürü börtü böcek sıkıntısı söz konusu.

Selahattin Yılmaz 29-04-2007 20:01

Merhabalar lizard,

Eğer bahçede yabancı otlarla mücadele edemeyecekseniz ya bir kaç işçi tutup bir güzel çapa yaptırın veya biçtirin veya zeytin gbi esas bitkilere zarar vermeden ziraai ilaç bayisinden sorun alacağınız bşir yabancı ot ilacı ile ilaçlattırın. Belediyenin ilgileneceğini düşünmüyorum.

lizard 29-04-2007 20:55

Merhabalar;
Öğrenci olduğum için işçi tutmak gibi bir lüksüm bulunmuyor malesef. İlaç olayını düşünebilirim gidip konuşmak lazım. Bahçedeki belli başlı otlardan da örnek götürsem daha iyi olur sanki. Bel hizasına kadar büyümüş durumdalar. Belediye veya parklar müdürlüğü falan ilgilenmeyecekse çok fenaymış...

yaramaz_tekniker 04-05-2007 14:30

*** sana bu konuda şunu söyliye bilirim bir ilaçlama pompası vede bir adet total herbisitle olayı kökünden halledebilirsin.ilaçın üzerinde zaten kullanma şekli yazıyorudr şu kadar suya bu kadar kullanınız diye bunu yabancı otlara uygulayacaksın ağaçlara gelmemesine biraz dikkat et bide 15-20 gün sonra tekrarla total herbisit herşeyi öldürür.selektif herbisit var bide buda ya geniş yapraklıları **** dar yapraklıları öldürür. sen total al kafan rahat etsin:) kolay gelsin.... haberdar et beni merak ederim bak şimdi :)

lizard 04-05-2007 19:50

Öyle yapmak en mantıklısı gibi geliyor. Hiç sevmediğim şeyler ilaç kullanmak falan ama napalım kimse ilgilenmiyor madem elimden geleni yapmaya çalışacağım. Teşekkürler yardımlarınız için. Öncesi ve sonrası diye fotoğraf çekerim mutlaka yollarım :)

Halit Togay 04-05-2007 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaramaz_tekniker (Mesaj 101316)
*** sana bu konuda şunu söyliye bilirim bir ilaçlama pompası vede bir adet total herbisitle olayı kökünden halledebilirsin.ilaçın üzerinde zaten kullanma şekli yazıyorudr şu kadar suya bu kadar kullanınız diye bunu yabancı otlara uygulayacaksın ağaçlara gelmemesine biraz dikkat et bide 15-20 gün sonra tekrarla total herbisit herşeyi öldürür.selektif herbisit var bide buda ya geniş yapraklıları **** dar yapraklıları öldürür. sen total al kafan rahat etsin:) kolay gelsin.... haberdar et beni merak ederim bak şimdi :)

Yaramaz Kardeşim
Alıntıdaki mantığın bir şaka olduğuna inanmak istiyorum.
Lizard
Çünkü burada bakımsızlık yüzünden hem bitkilerde çok fazla hastalık oluyor. Benim de bahçemi etkileyeceklerini düşünüyorum hem de bir sürü börtü böcek sıkıntısı söz konusu. böyle diyor.
Ancak doğal ortada yetişen bitkilerde hastalık olsa ne olur ki. Hastalıklı bitkiler kesip kopartılmış veya herbisitle öldürülmüş bitkilerden daha iyi değil mi?
Kullandığın herbisitler başka bahçelere yayılmayacak mı sanıyorsun.
Karşıdaki boş arsa aslında lizard için müthiş bir şans, birsürü böcek yabani bitki ve belki de namı müstearı için esinlendiği sürüngenler yaşayacak o arsada. Kanaatim odur ki, zeytinlerin dibini temizleyip açmak dışında hiçbirşey yapmasın.

lizard 04-05-2007 20:40

Güzel bir konuya dikkat çekmişsiniz. Beni en çok düşündüren durum daha önceleri buraları hep tarlaymış. (Çok klasik oldu ama :)) buradaki zeytin ağaçlarından insanlar faydalanırmış. Şimdi zaten az buçuk kalmış ağaçların etrafı yabani otlarla sarılmış durumda. Buradaki hastalıklar ağaçları ve çevredeki bahçeleri de etkiler düşüncesindeyim. Benim aradığım çözüm ise en insancıl ve etrafa, bitkilere en az zararlı olanı. Karşıdaki arsa yüzünden benim bahçenin etrafı kırmızı küçük örümceklerle sarılmış durumda. Nefret ettiğim halde bunlara da ilaç sıkmak zorunda kaldım yoksa evi istila edeceklerdi. Bahçedekileri temizlememe rağmen arsadan akın akın geliyorlar yine de... Bunun dışında birçok bitkinin üstünde (arsadaki) yapışmış böcekler gördüm. Yaprak biti olabilir sanırım. Hani bilemiyorum ne yapacağımı. Öylece bıraksam bir dert uğraşmaya kalksam ayrı dert... En güzeli fotoğraflarını çekip yollayım öylesi daha iyi olur sanırım.

lizard 04-05-2007 21:48

Az önce çektiğim fotoğraflar sanırım az da olsa bir fikir verir durum hakkında. Bu arada arsa yaklaşık 75 - 100 metrekare civarı kaba bir hesapla.

Burada görünenlerin dışında bol miktarda ısırgan otu da mevcut.

http://img459.imageshack.us/img459/5248/dsc4749rl9.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/4225/dsc4760gq5.jpg
http://img522.imageshack.us/img522/2493/dsc4762vn4.jpg

yaramaz_tekniker 04-05-2007 22:36

gördüğüm kadarrı ile deve dikeni yabani hardal var bunlar toğum yaptıysa ki yapmışlardır koparma sırasında tohumlar dökülecek ve önümüzdeki bir kaç ay içinde arkadan daha güçlü olan ikinci nesilde gelecektir şu anda yapılabilecek tek şey var bence ya bırakacaksın kendi haline büyüyecek tohumlar cıkacak kışa doğru hepsi ölecek seneye capalıyacaksın bol bol.**** herbisit kullanacaksın herbisit uygulaması ****** kalıntı bırakacaktır. ama oluşan populasyonu zayıflatma konusunda şu anda yapılacak pek bişey yok diye düşünüyorum ben sürekli ilaç kullanılan bi saha değil halit bey oradaki canlıların öleceğini söylemiş bu doğru fakat bizler bu canlıların yararlılığını biliyoruz ama cevredeki diğer insanlar bunlara haşere gözüyle bakıyo buda düşünülmesi gereken bir konu saygılarımla

yaramaz_tekniker 04-05-2007 22:40

bitkilere yapışmış böceklerden bahsedilmiş onların yaprak biti olma olasılığı cok yüksek yaprak bitlerinin doğal düşmanı bilindiği üzere uğur böcekleridir lizard arkadaşımız bunlar ile doğal olarak savaşmak için arı yetiştiri gibi uğur böceği yetiştiremez ki :) bilemiyorum ama gerektiği zaman ilaç ta kullanılmalı bence....

Halit Togay 05-05-2007 13:28

Murat Yılmazyıldırım'ın Düş Sokağı Sakinleri zamanından kalma bir şarkısı vardı "Hayat Yeniler Kendini" Bence kendi haline bırakın. Birkaç sene sonra karşı arsa ekosistemi kendini yeniler ve yeni dengeler teşkil eder. Siz de para verseniz elde edemeyeceğiniz bir tecrübe kazanırsınız.
Yaprak bitleri ve kırmızı örümceklerin de evleri istila ettiğini hiç duymadım. Evin içinde ne yer ne içerler ki?

Ahmet Polili 05-05-2007 16:00

sorunu inceledim.önerilenleri deokudum.Birçok arkadaş herbisidlerden söz ediyor.Kullanılacak olan herbisidler bu yabani otların yaşamlarını sonlandırabilir.Ancak kurumuş olarak yine arazide bulunmaya devam edeceklerdir.Bundan kurtuluş yolu mekanik sistemledir.Yani bu otlar bir şekilde kesilip oradan uzaklaştırmak gerekmektedir.En basit yolu da kimyasal yerine lizardın bir çapa larak temizlemeye başlaması ile olur.Motorlu veya el tırpanaları da bu işi rahatlıkla yapar

yaramaz_tekniker 15-05-2007 23:07

yanlız şu anlarda yabani otlar tohum bağladı bağlıyacak capalama işlemi tohumların dökülerek daha güçlü bir kuşak gelmesine sebep olur üstelik resimlerde yanlış görmediysem deve dikeni var deve dikenleride toprakta kalan her kök parcasından yeni bitkiler oluşturabiliyor bu yüzden ismi köy göcüren olarakta gecer belki en iyisi zaman bırakmaktır ama siz bilirsiniz diyorum ben ekosistemi düşünerek:) saygılarımla

ormanci85 21-05-2007 10:43

selam ben aydının bi köyündenim. orman endüstrisi müh. okuyorum. öncelikle insanlar yoğun olarak bulunuyosa orada işçi çalıştıracaksın. insanlar bulunmuyorsa zeytinlere zarar vermeyen bi kurutma ilacı var yabancı otlar için. adı randop amam insana zararlı haberin olsun. pamukçu ve zeytinci olduğum için bu işle uğraşıyorum. neyse sana iyi şanslar. bye.

psycat 21-05-2007 21:27

Bence çapala hergün 2 saat çapalarsan hem kasların gelişir hem spor yapmış olursun hem de ekosisteme zarar vermemiş olursun.
Hergün 2 saat çapalayarak orayı 20 günde bitirirsin.Çapaladıktan sonra da ipomea,arygrea gibi sarmaşıklar ve yer örtücü succulentlerden,kaktüs dik uğraşmak istemezsen.

handanhanım 10-02-2008 13:04

Kesinlikle uzman değilim ama bence de çapala, bahçedeki yabani oları öldürelim derken biz koca bir ladini öldürdük, rüzgar filan varsa ağaçlara da zarar veriyorlar. Kolay gelsin. Toprakla uğraşmak iyidir. :))

Ayrıca, söz konusu otlar her sene çıkacaklar, rüzgarla, yağmurla devamlı tohum geliyor. Her yıl ilaç mı yapacaksın, ortama yazık.

akinal33 08-05-2008 00:25

arkadasım sana önerim bir orak ile bunları kes seneye çıkacaklar içinde seneye bir iki çapa ile bunlardan kurtulablirsin sonuçta tohumları oluştuğu için bunlara herbisit versende bi işe yaramaz gelecek seneye dormansiye girmiş tohumlar sayesinde gene bitkiler büyüyecektir onun için biraz sabır ile kurtulabilirsiniz bizim mesleğimizde her zaman ilaç son çaredir

HAKAN_O 08-05-2008 10:03

Biz tarktör çagırdık 700 m2 yeri 150 ytl ye yaptı :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024