agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Peyzaj firma tavsiye (Ankara) (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/40552.htm)

peaceseller 30-01-2017 20:33

Peyzaj firma tavsiye (Ankara)
 
Merhaba,

Ankara Batıkent'de müstakil evimin 40 m2 lik bakımsız bahçesinin toprağını yenileyip çimlendirmek ve hafif bir peyzaj yaptırmak istiyorum. Burada bunun için firma tavsiyesi verebiliyor musunuz?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

seyyah53 31-01-2017 13:58

Özür dilerim tavsiye veremeyecegim fakat boyle bir firsati kaciracaginiz icin sizin icin üzüldüm. Ne guzel olurdu bu istediginizi kendiniz yapsaniz ihtiyaciniz olan butun bilgiler forumda mevcut.

Toprak kismindan basliyabilirsiniz mesela

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tarku 31-01-2017 16:03

Seyyah53'e katılıyorum. 40 metre kare bir bahçe için firmaların uğraşacağını sanmıyorum. Ayrıca insanın kendi oluşturduğu bahçenin verdiği huzur bambaşkadır. Çim alan oluşturmak zor bir iş değil. Hazır rulo çimler bile var. Ankara iklimine uyacak bitkileri araştırın zevkinize uygun bir bahçeyi, kendiniz yapın.

peaceseller 05-02-2017 12:41

Peki teşekkürler.Bu tür işlere ayıracak zamanım olmadığı ve ilgi de duymadığım için işini düzgün yapan bir firma arıyorum. Ayrıca konuyu bilmeyen biri olarak araştırmaya,malzemeye bir sürü zaman ve emek harcayıp bir de üstüne yarım yamalak bir sonuç alırsam bir anlamı kalmıyor.

bynpol 01-03-2017 14:31

Benim evimde batıkentte aynı bahçeye sahibim. Ben kendim yapmayı tercih ettim. Sizin için şunu söyleyebilirim. Bir firmaya gerek yok çok pahalıya mal olur o şekilde. Sitenizdeki görevlilere bir sorun ücret karşılığında bir çoğu çalışma saatleri dışında bu tür işleri yapıyorlar ve iyi de beceriyorlar. **** özellikle hafta sonları mutlaka görürsünüz traktörlerle gübre satan kişiler vardır. Onlarda bu tür işleri ücret karşılığı yapıyorlar. Kolay gelsin.

southpark85 12-03-2017 20:34

Merhabalar, beyefendi-hanımefendi işi profesyonellere bırakmak istiyor demek ki arkadaşlar, herkes aynı bakış açısıyla yaşamıyor, gübre satan kişilerin estetik zevkine güvenmeyebilir, sonrasında bahçe ile ilgili bir problem olduğunda arkasında duracak biri arayışında olabilir.

Peyzaj mimarlığı bir meslek ve bu meslek sahiplerinin uzmanlık alanı bahçe düzenlemesi, ne gerek var dersek o zaman yemeğimizi de evde yiyelim restoranlar kapansın, ayakkabımızı kendimiz tamir edelim, dikiş öğrenelim kıyafetlerimizi dikelim, hepsi aynı mantık.

Malesef bizim ülkemizde bunu anlayamayan bir sürü insan var ve bu gibi sitelerde böyle yorumlar görmek rahatsız edici.

Sorunuzun cevap veremedim bu arada kusura bakmayın, Ankara'da ikamet etmiyorum çünkü, iyi günler herkese.

bynpol 14-03-2017 19:59

Elbette ki peyzaj mimarlığı için bir sözüm yok. Usta ellerin hakkını vermek gerek. Benim söylemeye çalıştıgım şey küçük bir bahçe olduğu içindi. Büyük bahçeler için elbetteki işi uzman ellere bırakmak gerek. Ancak ben her şartta bahçemi kendim düzenlemek isterim. Bu da tercih meselesi. Sadece sorulan bir soruya kendimce yardımcı olmak adına cevap vermeye çalıştım o kadar.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024