agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Zen bahçesi nasıl ağaçlandırılır? (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/16736.htm)

Q-Ninja 29-07-2009 23:14

Zen bahçesi nasıl ağaçlandırılır?
 
Ah Merhaba,
Pek sık giriş yapan bir üye değilim ama yine bilgi birikimlerinize ihtiyacım olucak. Ama bu sefer agaçları oymak için değil yetiştirmek için. =)

600 m2 bir araziye bir zen bahçesi yapmakla uğraşıyorum kişisel dinlence amaçlı. Ufak bir kısmına ahşap bir ev yapacağım ve geri kalan kısımlarda ağaçlar yetiştirmek istiyorum. Tam olarak kafamdaki soruları listelersem :

- Kiraz agaçları gibi çiçeklenen agaç türleri olarak neler önerirsiniz ?
- 3-5 yıl arasında ne kadar büyüklüğe ulaşabilirler ?
- Uzakdoğuda yetişen bambu agaç türlerini ege ikliminde izmirde büyütebilir miyim ?

Ayrıca arazinin altkısmına bir yeraltı salonu gibi kısımda yapıcam. Bunun için agaç köklerine kaç metre derinlik payı bırakmam yeterli olur ?

İlginiz için çok teşekkür ederim

Emre Albayrak 30-07-2009 00:05

Öncelikle sen bahçenizde bitkiden ziyade çakıl kum ahşap üçlüsünü orantılı kullanmanız ve bir anlam taşıyacak şekilde yerleştirmeniz önemlidir. Ardından bitkilendirmenize başlayabilirsiniz. Bu konu hakkında yeterli bilgim olmamasına rağmen zen bahçelerinde bitkinin çevreleme amaçlı kullanıldığını **** odak noktasına yerleştirilen tek bir ağacın kullanıldığını sanıyorum. Ağaç olarak sakura kullanabilirsiniz odak noktasında çevresini beyaz çakıllar ya da kum ile çevirip ada şeklinde bir yeşil tepe üstüne koyduğunuz sakuraya ahşap bir köprüyle bağlantı çekebilirsiniz. tam oalrak düşüncelerimi yazarak anlatamasam da (ki bahçenizin durumunu da bilmemekteyim) internette zen garden araması yaparak benzer bahçe örneklerinden nasıl bir şey düşündüğümü görebilirsiniz. ama dediğim gibi o bahçe aslında sizin ruh halinizi yansıtmalı. yani yeteri kadar araştırma yaparak kendi ruh halinize göre şekillendirip bir zen bahçesi tasarlamalısınız.. bu arada zen bahçeleri kullanıştan ziyade görsl bir uygulamadır. bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim..

Q-Ninja 31-07-2009 00:53

Bu haftasonu tam bir planı çıkaracağım. Dediğiniz gibi sakura harika olur. Ayrıca yosun çeşitleride tutturabilirsem iyice harika olur. Değerli önerileriniz için teşekkürler Emre bey

Samsunlu55 27-08-2009 01:28

Ağaç olarak meyve ağacı olsun olmasın farketmez derseniz akasya ekin gitsin derim.

kemalcuce 27-08-2009 07:02

Güzel bir iki tane orman ağacı gider bence.Var mı orman agacı gibisi.Hiç yapamazsanız saksıda 1 katran bir karaçam bir lübnan sedirinin varlığı ve kokusu yeter


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024