agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Bahçe Ekipmanları (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/10650.htm)

limon 10-10-2008 13:37

Her işi kendim yapmayı seviyorum ama bazen bayanların gücünün yetmediği durumlar oluyor. Bu ekipmanlar biz bayanların da bir çok işi yardımsız yapmasını sağlıyorlar.

Mesela şarjlı tornavida hayat kurtarıcı bence. Gücümüzün yetmediği, bir türlü sökemediğimiz vidaları çok kolay sökmemize veya vidalamamıza yarıyor. Evdeki tüm demonte mobilyaları kendim birleştirdim, hem puzzle gibi zevkli hem de şarjlı sayesinde çok kolay.

Güler 10-10-2008 14:07

Sevgili Limon, ne iyi ettin de bu başlığı açtın.
Zaman zaman ben de bu sayfaya kullandığım alatleri tek tek sıralarım.

Şarjı tornavida çok kolaylık, seninle hemfikirim.

Zımpara makinam yok, ama matkabın ucuna taktığım aparat ile çok rahat zımpara ve cila yapabiliyorum.

Ağaçların tepelerine kadar ve yüksek sarmaşık güllerini ilaçlamak için biz benzinli pompa kullanıyoruz.

Ayrıca benim 2lt, 5 lt, 8 lt, 12 lt.lik olmak üzere Gardena ve Hozerlog'un pompaları var. Saksı çiçeklerimin vitamin ve ilaçlanmasında kullanıyorum.

Bahçe-ev arasındaki taş ve arası çimli yürüme yolundaki çimleri misinalı çim biçme ile yapıyorum, memnunum.

Havalandırma makinasından mutlaka almam gerekiyor, bir dönüm alana bendeki aeratör ile havalandırma yapmak iki günümü alıyor ve bence bahçedeki en zor iş.

Süpürge makinam yok, genelde tırmık kullanıyordum. Şimdi anneler günü hediyesi veya yılbaşı hediyesi olarak çocuklardan bunu talepedebilirim.

Bahçede kullandığım bütün aletlerimi çapa, kosa, çim bıçaklarını biley makinesi ile bileyliyorum.

Ayrıca, patlayan boruları değiştirmek için de makina aldım.(Lâf aramızda köyde de patlayan boruları tamir edebiliyorum)

Olmazsa olmazlardan biri de kaynak makinam. Torunların boyu uzadıkça, salıncak zincirlerini kısaltmak da benim işim. Kırılan demir aksam veya kopan bahçe aletlerinin kaynak işini kim yapacak?
Bazen ben bazen, Sezgin.

Depoya gittikçe gördüklerimin resimlerini çeker sizlerle paylaşırım.

Ferda Ülkümen 10-10-2008 14:28

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 296952)
Almak istediğim bir alet te Zımpara makinası. Ahşap tüm yüzeylerde çok rahat kullanılıyordur diye düşünüyorum. Kullanan var mı?

Bu model değil ama titreşimli zımpara kullanıyorum.

Eklenti 49366

Daha doğrusu pek kullanmıyorum. Çünkü kaba işlerde işe yaramıyor, çok ince işlerde kullanılabilir.
Bir de titreşimli olduğundan uzun süre kullanınca insanı yoruyor, ayrıca çok ses çıkarıyor.

Geniş ve kaba yüzeylerde spiral - avuç taşlama denilen aleti kullanıp, bununla rötuş yapıyorum.

berduray 10-10-2008 14:37

Bu başlık şahane olmuş, iyi ki akıl etmişsiniz.

Benim gibi alet, edavat meraklıları zevkle takip edeceklerdir arkadaşlar.

Sizin gibi şahane bahçelerim olursa bir gün mutlaka edineceğim.

Ahşapla uğraşmayı severim bu yüzden elektrikli ya da şarjlı testere almayı düşünüyorum. Çit filan yaparken lazım oluyor.

Ferda Ülkümen 10-10-2008 14:43

Alışveriş etmesem bile yolum düştüğünde uğradığım bir firma;

http://www.hedefithalat.com/index.php

Fiyatları alışveriş merkezlerinden çok daha uygun.

Güler 10-10-2008 16:57

Sevgili Ferda, Hedef ithalat ve Sezon, Karaköy'e gittiğimde benim de uğramadan geçmediğim yerler. Oralara girdikçe neler satın almak istiyorum bir bilsen. Oğuz'la beraber adamlar da gülüyorlar bana.

limon 10-10-2008 19:39

Uzman16, bu alette matkap tam randımanlı iş görmüyor. Sadece yumuşak dokularda işe yarıyor. Mesela duvarı delemiyor. Kaliteli bir matkap ve uçları her evin olmazsa olmazı bence :) Kaliteli kısmını vurguluyorum çünkü bazı matkaplar çok çabuk dağılıyor, zorlu işe gelemiyorlar.

Bu arada matkapla hiç çalışmadığımı da eklemek isterim. Nedense korkuyorum :)

Kiraz 10-10-2008 19:51

Sayın Ferda Ülkümen'in titreşimli zımparasından ben de var. Evet uzun zamanda yoruyor ve çok ses çıkarıyor. Hafif temizlik için uygun, biraz daha kaba iş için kalın zımpara kağıdı takıyorum, idare ediyor. Yapılacak iş az ve seyrekse uygun çünkü fiyat da uygun ama fazla kullanılacaksa Limon'un eklediğini araştırmak gerekir.

ciceksever70 10-10-2008 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 296936)
Bu da almayı çok istediğim ama kullanışlı mıdır acaba diye düşündüğüm kenar çimleri kesmek için şarjlı makas. Eğilmeden kesmek için aparatı da var. Şimdilik tek tarafı düz olan bir kenar makası kullanıyorum. Misinalı çim makinası biçerken çok sıçratıyor, her taraf çim oluyor diye kaldırdım kenara hemen hiç kullanmıyorum. Sadece bahçe dışındaki yabani otları biçmekte işime yarıyor. Makasla hem daha düzgün kesiyorum hem etraf batmıyor. Ama yerde iki büklüm iş yapmak ta zor oluyor tabii. Çim makinası bu ıvır zıvır işler kadar yormuyor insanı. Kıyı köşe daha çok yoruyor. Bu makası görünce hemen edinmeliyim diye düşündüm ama henüz almadım. Kullanan var mı?
Eklenti 49351

Ayni makasin Gardena markasindan olani bende de var. Cok kullanisli gercekten ve zamandan kazandiriyor ancak otlarin cok uzamis olmamasi gerekiyor. Eger arapsaci gibi uzamis otlari kesmeye kalkarsaniz makinenin calismasini yavaslatiyor ve sürekli kestigini toparlamaniz gerekiyor ne kadar kaldigini görebilemniz icin. Ama düzenli araliklarla kullanildiginda gercekten cok pratik, tavsiye ederim.

limon 10-10-2008 20:15

Teşekkür ederim çiçeksever70. Seneye bahara doğru alacağım inşallah.

Kiraz 10-10-2008 20:17

2 Eklenti(ler)
Çoğumuzda vardır ama yeni başlayacaklar için tavsiye edeyim, yabani ot sökme aleti:

Eklenti 49381

Her zaman elimin altında olan pratik bir alet, bahçeye çıkınca hep yanımda. Planlamadan bahçeye çıkınca her alet yanımda olmuyor ama bu alet ot sökmenin dışında gerekirse küçük kürek oluyor, gerekirse toprağı eşeleme, çukur açıp fide dikme gibi işlere de yarıyor.


Bu da daha sonra gördüğüm bir alet. Ucu ve kavisi ot sökmeye daha uygun gözüküyor.

Eklenti 49382

Kiraz 10-10-2008 20:21

Bu türde çim havalandırma tırmığı kullanıyorum.Çim alanı küçük olanlar için uygun, büyük alanda çok yorucu. http://www.bahceburada.com/images/37k.jpg

Kiraz 10-10-2008 20:37

Toplama tırmığı:
http://www.devsepet.com/images/tmb/garden/53751.jpg

Biçimden sonra dökülen çim varsa veya çim üzerinde yaprak varsa kullanıyorum. Daha önce yelpaze şeklinde ayarlananları kullanmıştım ama çok esniyordu bu benim için daha uygun geldi.




Ayrıca toprak için tırmık kullanıyorum.
http://image2.sahibinden.com/photos/...28_xgd5533.jpg

Bunları özellikle yazdım, ilk aldığımda reyonda birbirinden farklı bir sürü tırmık vardı ve hiçbirinde ne tırmığı olduğu yazmıyordu, benim gibi bakan herkes karar vermede zorlanıyordu.

Aletleri koymak için alt bahçede pek yerim yok bu nedenle tek sapa bağlanan tırmık uçları aldım, hangisi gerekiyorsa onu takıyorum.

malina 10-10-2008 21:22

Nurbahar, #42 numaralı mesajınıza ürün fotoğraflarını ekledim.

Fotoğrafları bilgisayarınıza indirip, daha sonra foruma yükler misiniz? Çünkü bir biçimde o sitedeki fotoğraflar silinirse, neden söz ettiğiniz anlaşılmayacak...

berduray 10-10-2008 21:33

Limon'dan alıntı: Bu arada matkapla hiç çalışmadığımı da eklemek isterim. Nedense korkuyorum :)[/QUOTE]


Bende de ilk başta bir korku vardı, kontrolde zorlanır mıyım, elimden çıkar gider mi filan diye ama bir kez deneyince çocuk oyuncağı.

Parmağınızı tetikten kaldırdığınız anda alet duruyor, kontrol tamamen sizde yani.

Şimdi en sevdiğim şey matkapla vida sıkmak, hele o boy boy uçları söküp takmak çocuk oyuncağı.

Benim için krema pompası gibi bir şey oldu.

Korkunuzu yenip ilk adımı atmaya çalışın, ilk deneme için güvendiğiniz biriyle aynı anda tetikte çalışmayı deneyerek başlayabilirsiniz.

Ben ilk denemede sunta delmiştim,yumuşak işlemesi kolay. (Benim kızlara salıncak yapmak için halat deliği açmıştım)

Şimdi bol bol vida sıkıyorum.

Güler 10-10-2008 22:13

Sevgili Nurbahar bahsettiğin gereçler bende mevcut, hepsini de kullanıyorum. Bir de resmini yüklediğin ot sökme aletinin uzun saplısı var. kökü derin olan otun üstüne getiriyorsun ve ayak basma yerine bastığında, sökmek istediğin ot boru gibi boş olan kısma rahatça giriyor, yani 10-15cm lik kök rahatça çıkıyor. Alet Gardenanın. Resmini yüklerim.
Matkap mı? Elimden hiç düşmez.

Kiraz 11-10-2008 08:14

Teşekkürler Sn. Malina, dikkat ederim. Yanlış anlamdıysam "insert link" yapmadan doğrudan kopyalamışım. Yanılıyor muyum?

Güler hanım, sizce yukarıdaki ot sökme aletlerinin hangisi sökmede daha etkili. Elinizdeki uzun saplının fotoğrafını bekleriz.

Matkap konusunda ben de Limon gibi tereddütlüyüm. Ellerim fazla güçlü değil, ahşap değil ama beton beni korkutuyor. Yine de almak istiyorum, evde bu tür işler birikti, birini bulursam hepsini yaptırmayı düşünüyordum. Betonda kontrol kolay mı?

Güler 11-10-2008 09:01

Matkap kullanmakta bayağı ustalaştım, yardıma hazırım. Perde kornişleri takılır, Tablo asılacak, ayna asılacak yerler hazırlanır, hele raf takmakta tam ustayım... ücretim mi? Birbardak çaya fit olurum.

Kiraz 11-10-2008 11:53

Teşekkürler Güler Hanım, çayın fazlası da var:)
Şaka bir yana bu tür işleri yapmayı seviyorum ve yapıyorum da. Sadece dediğim gibi beton delinirken bilek gücü gerekir mi? Titreşimi kontrol edemez, kaydırırım diye düşünüyorum. Ya da alıp deneyeceğim.

Ferda Ülkümen 11-10-2008 12:10

Matkap benim de elimden hiç düşmez. Darbeli matkapla beton delmek fazla bir güç gerektirmiyor. Bizim ev ytong olduğu için, sıvayı geçince zaten kendiliğinden gidiyor.

Kaydırmamak için (bilhassa fayans gibi kaygan yüzeylerde) deleceğiniz yere bir parça flaster yapıştırmak yeterli oluyor.

Flasteri bir de matkap ucunda deliğin boyunu işaretlemek için kullanıyorum.

Kiraz 11-10-2008 12:19

Teşekkürler Ferda Hanım. Tereddütsüz almaya karar verdim.

Mine Pakkaner 11-10-2008 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Filiz (Mesaj 296714)
... felco 7 budama makası aldım. Bir günlük yoğun bir budama sonunda araya kaçırmaya başladı. Ayarı falan nasıldır hiç anlamam ne yapmam gerek? Budacılara versem ayarlayabilirler mi? Garanti içerisindeyken değiştirmeye çalışayım mı?

Yetkili satıcı size ayarını yapar. Bazen yoğun budama yaparken olmayacak dalları da kesmeye çalışıp makası zorladığımız ve ayar bozduğumuz oluyor. Bıçak ayarından istediğiniz sonucu alamazsanız ürünü o zaman garanti kapsamı içerisinde değiştirirsiniz.

Ferda Ülkümen 11-10-2008 13:21

1 Eklenti(ler)
Bu tip aletlere sahip olduğumuzda ustlara(!) yaptıramadığımız bazı işleri kendimiz yapmanın ayrı bir zevki oluyor.

Bütün gün güneş aldığı için sıcaklığı eve de yansıtan kullanmadığımız bir balkonu kapattırmıştım. Doğramayı yapan usta çatı ile doğrama arasında kalan boşluğu beyaz plastik bir malzeme ile kapattı. Görünümü hiç sevmedim, lambri kaplaması için çağırdığım marangoz da ne yaptırmak istediğimi anlamadı, kendi kafasına göre yapacağı iş için de bir sürü para istedi.

Marangozun istediği fiyatın neredeyse onda birine lambri tahtası aldım, ölçtüm, biçtim, şablon çıkardım, o boşluğu istediğim gibi kapattım.

Ferda Ülkümen 11-10-2008 13:32

1 Eklenti(ler)
Motorun üzerini kapatmak için yaptığımız korunağın ön tarafını kışın uyduruk tahtalarla kaptıp bırakıyorduk. Çirkin bir görüntü oluşturuyordu.
Çatıyı yapan ustanın beğenmeyip attığı tahtaları saklamıştım.

Onları da böyle değerlendirdim

cemo 11-10-2008 14:11

Hepiniz harikasınız. İmrenerek okuyorum sizleri..ellerinize sağlık. Vallahi heveslendim, gidip matkap alacağım:)

Güler 11-10-2008 15:20

Sevgili Ferda, seni neden bu kadar sevdiğimi bir kez daha anladım. Ortak tarafımız ne kadar çokmuş. Aynı desen tahtadan ben de B.House'dan alıp, su deposunun çatı kenarlarına boydan boya yerleştirip çakmış ve bir güzel de yat verniği ile cilalamıştım.
Ev için kullanacağımız 2 tonluk su deposunu koyacağımız yer hazırlandı, duvarları örüldü, bir tek çatısı kalmıştı. Usta bir iki gün sonra gelirim dediyse de sırra kadem bastı bir daha uğramadı. Eee kış da geliyor. Yağmurlar da başlayacak. Hemen Oğuz'a ''hadi kalk marangoza gidip tahtaları alalım, ben çatıyı yaparım '' dedim. Zar zor da olsa razı ettim.
Marangoza yapmak istediklerimi çizerek anlattım, ölçüleri verdim. Kaça kaç boyda tahtalar lazım, tesbit ettik. Ertesi gün kamyonetle gelen tahtaları indirdim, ölçülerine göre kestim. 10x10 luk tahtaları döşedikten sonra, bir güzel çatıyı yaptım, üstüne çıngılları da yapıştırdım. Daha sonra kenarlarını da senin tahtaların gibi tahtalarla süsleyerek çok güzel bir iş meydana getirdim. Valla kendim de çok beğendim, yaptığım işi. Diyebilirim ki ilk inşaatım.

neconeco 11-10-2008 16:21

Selamlar. güler hanım, valla içim eridi, eridi de ,toprağa sıvı gübre oldu.))) fakat (havadanlık doponuzda askeri bir deyim yani el aletleri)

Bazı eksiklikler fark ettim, mesela deney tüpleri ,damıtma cıhazları, lazer kesici ve, uranyum ayrıştırıcı soğuk fizyon cubukları,

dahası atom bombası falan gibi bazı küçük ve önemsız seyler.)))))))))))))).


yani diyorumki, şu aletleri 1 haftalığına ödünç versenizde yarım kalan balkonumu tamamlasam

[img]http://www.agaclar.net/galeri/files/34334-balkondan

Güler 11-10-2008 22:51

Sevgili neconeco, siz sanıyormusunuz ki hepsi bukadar. Daha neler var neler. Taş kesme makinesi, Budama ve gül makasları, boy boy çivi ve dübeller, bir yığın elektrik malzemeleri ve uzatma kabloları, enjektörler, perçin makinesi, klavuz,... şu an gözümün önüne gelen bunlar. Ama inanın daha pek çok şey var.
Aletlerimi herkese veriyorum, ama işleri biter bitmez, ben istemeden getirmek şartı ile.

cemal.S 12-10-2008 01:08

Merhabalar !

Yukarıdaki yazılanları okuyunca ne düşündüm biliyormusunuz biz erkeklerin pabucu çoktan dama atılmış hatta ordan taaa nerelere gitmiş kayıp vallahi. Çatı yapanmı ararsınız tornavida çekiç kullanmakta ustamı ararsınız hepsi mevcut bu sayfadaki hanımlarda. Oh ne güzel ne güzel helal size. Bir tanede bizim evde var yaptığımız seranın kapısını beğenmez kendisi yapacakmış daha güzel olacakmış vay vay vay. Bir gün eve bir geldim elektirik süpürgesi arızalı nedir durumu dedim ben hallederim diyor hamfendi buyrun dedik tabii. Neyse bir iki gün sonra başladı bundan garip sesler kokular geliyor Cemal galiba bunun motoru yandı demezmi. Aldım götürdüm servise usta bir saat sonra aradı sökmüş bakmış neyse gittik kuzu kuzu. Abi buna bu torbayı kim uydurdu diye soruyor benden çıt yok. Sen tut arçelik marka makinanın torbasını götür makasla kes ve roventaya uydurmaya kalk. Tabii makina tozları çekince bütün tozlar gidiyor motora sonra sonrası yeni motor canım nasıl olsa Cemal veriyor parasını de gelde kızma yahu. Kaptığım gibi doğru eve nedir bu cevap ver. Denemiş canım hamfendi bir şeycik olmaz diye. İkide bir alır eline kontrol kalemini ben pirizleri değiştireceğim diye tutturur. Zor ikna ediyorum vallahi en sonunda başıma iş açacak. Ancak şu bir gerçek hakkını yememek lazım benden iyi bu konularla çünkü en azından deniyor. Ben onuda yapmıyorum oturuyorum tembel tembel. Birazda teknik olduğumuz için iş yerindeki uğraşlar yetiyorda artıyor belkide ondandır. Bütün alet edavat ondan sorulur.

Güler hanımın alet geri alma işi varya bizim bir demirci abimiz vardı Avni abi İstanbulda komşumuz o çözmüştü olayı nasılmı sıkı durun bayanlar.
Bir gün Avni abi bir orta boy çekiç lazım dedim. Cemal kafa kağıdın yanındamı diye sordu ben tam şaşkın. Var ne olacak dediğimde ver bana çekici getirince çekmeceden alırsın demezmi. Biz kuzu kuzu bayıldık kafa kağıdını. İstersen götürme çekici kalırsın kafa kağıtsız. Nasıl taktik ama adamcağız bikmış mahalleliye alet edavat vermekten giden geri gelmiyor türküsünü söylemektense kendince bir çözüm üretmiş nasıl beğendinizmi.

Biz siz bu işleri hallederken ne yaparız biliyormusuz. Ya okey çevirir ya tavla oynarız. İsterseniz Güler hanıma sorun.

Sizleri tebrik yazısıdır umarım mesajım yerine ulaşmıştır.

Saygıyla.

Güler 12-10-2008 12:39

Sevgili arkadaşlar, dün arkadaşımız Ferda Ülkümen ile sohbet ederken konu bu güzel başlığa geldi. Ne enteresan değil mi? Başlığa sadece iki erkek arkadaşımız girmiş. Bu işleri kimler yapar veya yapmalı?
Sevgili cemal.S, Avni bey çok güzel bir çare bulmuş, helal olsun. Ben de öyle yapacağım, ama burada herkes kafa kağıdını yanında taşımaz. O yüzden ben cep telefonlarını alıkoyayım. Evvelce kapı arkasındaki panoya kime ne verdiğimi yazıyor, getirdiklerinde de çiziyordum. Yoksa unutuyorum. Bu yüzden bir koca merdiven ve odunları kırdığımız ufak balta yok oldu, mecburen yenilerini edindik.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024