agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-07-2008, 08:26   #1
Ağaç Dostu
 
Organik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
Galeri: 46
Peyzaj Mimarlığında Pomza

Name:  pomza.jpg
Views: 3795
Size:  10.5 KB
Peyzaj ve cevre düzenleme için pomza taşı içerisinde bulunan Ca, Mg, K, Fe çözülebilir minareller olduğu için bitki gelişimini hızlandıracaktır. pH 6,7 Nötr toprak pH'ını düzenler, toprağın havalanmasını sağlayıp gazların giriş cıkısını kolaylıkla sağlar.

Pomza serilen yerlere dranej kanalı açmaya gerek duyulmaz.%100 su ve Gübre tasarrufu sağlar suyun ve gübrenin doğal şartlarda buharlaşmasını önler. Su Sorunu olan yerlerde fazla suyu gerektirmez. bünyesinde yabancı ot ve nemetod barındırmaz.

Pomza uygulanan yerlerde kök hastalığı ve çürüme yapmaz,Çim ekililanların ömrünün daha uzun sürmesini sağlar. Mevsim olarak ilkbahar ve sonbahar aylarında fazla yağıştan dolayı ekili çimlerin sürekli Su içinde kalacağı için çim köklerinin çürüme olduğu gözlenmiştir. GardenPomza Uygulanan yerlerde bu sorun ortadan kalkacaktır.

Tarım Endüstrisinde Garden Pomza Kullanımı

* Garden Pomza %100 Doğaldır.Çok iyi bir toprak düzenleyicisi,Su ve hava sirkülasyonu düşük,ağır,killi,sera,toprakları süs bitkikeri,iç mekan bitkileri, dış mekan bitkileri çelikleme için Saksı harcı olarak %50 kullanılabilir.
* Garden pomza ortamında yetiştirilen bitkilerin günlük sıcaklık değişimleri asgariye indirebilmektedir.
* Garden Pomza toprakta kaymak tabaka oluşmasını,çatlamayı,göllenmeyi şişme ve büzüşmeyi engeller.
* Toprak ıslahında,
* Az topraklı veya topraksız ortamlarda bitki yetiştiriciliğinde,
* Su beslenimi kısıtlı tarımsal - yeşil alanlarda.
* Garden Pomza Toprakta büyük kalıcı yapısal iyileşmeler Sağlar
* Garden Pomza Suyun sertleşmiş toprak tabakalrı yüzeyine gelişi güzel akmasını ve buharlaşmasını önler.
* Garden Pomza ile gübrelenmiş topraklarda iki kat daha fazla su girer
* Garden Pomza Toprağın iskeletini oluşturan kum,kil, ve kireç gibi minareller arasına girerek bunları birbirine yapıştırır.
* Garden Pomza Gübre imalinde topraklanmayı önleyici katkı olarak,
* Garden Pomza Tarım ilaçlarının toz halde kullanılmasında taşıyıcı eleman olarak.
* Garden Pomza Su, atık su arıtma ve hava temizleme teknolojisinde katkı elemanı olarak kullanılmaktadır. Garden Pomza kullanılan seralarda toprak devre dışı kaldığı için büyük işgücü gerektiren toprak işleme,yıkama,dezenfekte etme ve gübreleme işlemlerine gerek kalmamaktadır.
* Garden Pomza Ağır ve kirli ortamlarda yağ vs. akışkanları absorbe edici malzeme olarak Kullanılmaktadır.

Organik Tarım İcin Garden Pomza Kullanımı

* Garden Pomza Pomza kullanılan seralarda toprak devre dışı kaldığı için büyük işgücü gerektiren toprak işleme,yıkama,dezenfekte etme ve gübreleme işlemlerine gerek kalmamaktadır.

Pomza taşının doğal hafifliği diğer yabancı maddelerden arındırma işleminde çok büyük kolaylık sağlar. Bu işlem sadece su kullanılarak yapılabilir çünkü pomza su üzerinde kalabilir. Bu nedenle çevreyi kirletmez ve nihai ürünlere dönüşebilmesi için enerji kaynaklarını israf etmez.

Tarihte Pomza
MÖ 1.yüzyılda Vitruvio'ya ait mimari özette ponza taşından bahsedilmektedir. Vitruvio bu özette "sudan hafif" bu nedenle de "yüzücü" olarak tanımlar. Ayrıca "suyu emmediğini" ve "hijyenik" olduğunu da belirtir. Eski Romalılar zamanında pomza taşı çoğunlukla termal banyoların ve tapınakların yapımında kullanılmıştır. Bu eserlerin bazıları halen görülebilir. Bu dönemlere ait en belirgin örnekler Roma Pantheonu ve İstanbul'daki Ayasofya Kilisesi'dir. Almanya 'da ise 1800 lü yıllarda Rhinenland şehrinde kullanılmaya başlanmıştır. Avrupa genelinde ise yakın döneme dek ponza taşına ilgi gösterilmemiştir. ABD de ise pomza taşının yapı malzemesi olarak kullanılması 18. yüzyılın ortalarında California'da başlamıştır. Son 30 yıl içerisinde ise teknolojinin gelişmesi ve çevre bilincinin artması ponza taşının kullanımını yaygınlaştırmıştır.

Garden Pomzanın Analizi
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Organik Kimya Bölümü Başkanlığı

% SiO2 : 53,50
% Al2O3 : 10,75
% CaO : 3,78
% MgO : 1,95
% Fe2O3 : 3,22
% K2O : 3,15
% Na2O : 1,60
pH : 6,5 [Nötr]
Su Tutma Kapsitesi : %90

Erzurum Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Pomza Taşı Analizlerinde En Fazla Su Tutucu Ve En İyi Köklendirmeye Sahip Olduğu Gözlemlenmiştir.

____________________________________
Name:  pomza_1.JPG
Views: 2915
Size:  28.5 KB Name:  toprak_Pomza_ince.JPG
Views: 2917
Size:  15.4 KB

Pomza taşı dünya rezervinin yüzde 45’i Türkiye’de
Dünyanın en büyük pomza taşı rezervine sahip olan Türkiye, bu ürünü inşaat sektöründe kullanmaya yeni başladı.


Depreme dayanıklılığının yanı sıra ısı ve ses yalıtımında da benzer yapı malzemelerine göre avantajlı olan pomza taşının 18 milyar metreküplük dünya rezervinin yüzde 45’i Türkiye’de bulunuyor.

Pomza, yanardağların patlamasından sonra buharın hızla soğumasıyla oluşan bir kaya çeşidi. Dünyanın en büyük rezervine sahip olan Türkiye’de, pomza taşının kullanımına başta inşaat olmak üzere pek çok sektörde yeni başlandı.
Türkiye’de bulunan 7 milyar metreküplük rezervin büyük bir bölümünü işlenmeden ihraç ediliyor. Özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika, pomza taşına büyük ilgi gösteriyor.
İlk olarak antik Yunanlılar tarafından kullanılan, ABD’de 1800’li yıllarda keşfedilen pomza taşının üretimine Türkiye’de ilk olarak 16 yıl önce başlandı. Çoğunluğu Isparta’da üretilen ve ihraç edilen pomza taşına yurt içinden ilgi de giderek artıyor.

ISI VE SES YALITIMINDA DAHA ETKİLİ
Isparta Belediyesi bünyesinde kurulan ve pomza taşı üretiminde önde gelen firmalardan olan Yapı Elemanları Anonim Şirketi Genel Müdürü Timur Sütçü, “Malzeme bir çok alanda büyük avantajlar sağlıyor. Bir çok sektörde hammadde olarak kullanılabilen maden, en çok yapı sektöründe kulanılıyor. Özellikle brikete benzeyen ve bimsblok olarak adlandırılan dolgu malzemesiyle ısı ve ses yalıtımında büyük bir verim alınıyor” dedi.
Sütçü, yapılan bilimsel testlerde ürünün beton, tuğla ve diğer dolgu mazlemelerine göre ısı yalıtımında en az iki, ses yalıtımında en az üç kat daha etkili olduğunu kaydetti ve fiyatının da diğer malzemelerden daha ucuz olduğunu dile getirdi.
Pomza taşı, Türkiye’de Isparta dışında Bitlis, Kayseri, Nevşehir, Van, Kars, Ağrı ve Ankara civarında bulunuyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/280027.asp

Organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024