agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2008, 13:32   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: aydın
Mesajlar: 12
bahçemi ağaçlandırmak istiyorum

arkadaşlar.bu siteye yeni üye oldum.bir dağ evimiz var ve 5 senedir tüm tatillerimi ve boş zamanlarımı orada geçiriyorum.fakat bahçe düzenimi bir türlü yapamadım.bir kaç meyve ağacı ve birkaç çam ağacı dikmiştim fakat bu seneki kuraklık yüzünden kurudular.****** çok üzüldüm.ben sizlerden kuraklığa dayanıklı ve çabuk büyüyen ağaçlar hakkında bilgi almak istiyorum.bu sene bir tane pavlonya diktim.inşallah ağacım tutar.araştırdım ve çabuk büyüyen bir ağaç türü olduğunu öğrendim.bahçe düzenlemesi için başka hangi ağaçları ve bitkileri önerirsiniz.birkaç sene sonra gölgesinde oturabileceğim yemyeşil ağaçlarım olsun istiyorum.şimdiden teşekkürler.

srp-k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2008, 14:36   #2
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Bana göre siteyi iyice bir inceleyin derim. Şöyle kafanıza göre ağaç türlerini inceleyin. herkesin bir favori ağacı vardır sizde kendi favorilerinizi öğrenerek oluşturun, fidan bulması sorun değil artık fşidanları tüplüde alabildiğinizi için 4 mevsim dikme şansına sahipsiniz. Şunu dikin bunu dikin diyenlerin demelerine bakarsanız o zaman bahçeniz ormana döner balta bişle sokamazsınız . Bu durumda işyice forumu inceleyin ve takip edin demekten başka seçeneğim yok. Ancak bana kalırsa benim favorilerim: Acer palmatum, lale ağacı, sığla ağacı, at kestanesi...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2008, 15:21   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: aydın
Mesajlar: 12
önerileriniz için teşekkürler.siteyi iyice inceleyeceğim.benim öncelikle aradığım ağaç cinsleri kuraklığa dayanıklı ve çabuk büyüyen ağaçlar.çünki geçen yaz binbir zorlukla tutturduğum ağaçlarımı kuraklık ve sıcak yüzünden kaybettim(ege bölgesinde yaşıyorum.geçen yaz kuraklığın etkisi burada daha fazla hissedildi.bu yüzden arayışlarımı bahsettiğim ağaç türlerine yönlendirmek zorunda kaldım.ayrıca bu sene sulama sistemimi damlama sulama şeklinde yapmayı düşünüyorum.

srp-k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2008, 17:19   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: aydın
Mesajlar: 12
ayrıca bahçeme dikmek üzere çiçek tohumları aldım.tohumları çimlendirip küçük fidelere dönüştürmek için ilk önce saksı içine ekmeyi düşünüyorum.tohumların kolay çimlenip büyümeleri için nasıl ekim yapmalıyım ayrıca hangi ortam çimlenmeye uygun olur?

srp-k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2008, 21:23   #5
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Su yönünden sıkıntı yaşanan bir yerde bence bahçede sukulent ya da kaktüsleri çiçek olarak kullanabilirsiniz..Böylece çok su harcamadan etrafı bitkilendirebilirsiniz..Hatta büyük kaktüslerden de edinebilirsiniz..Etrafını da ona göre düzenlerseniz su sıkıntısını en aza indirirsiniz bahçede..Ağaçlar konusunda ise pavlonya su isteyen bir ağaç değil mi..? Yanlış mı hatırlıyorum..? Çin Kavağı da diyorlar .Kavak yani suyu seven bir ağaç..Benimde su konusunda problemi olan bir yere düşündüğüm bir çareydi aslında kaktüsler ve sukulentler de siz sorunca paylaşmak istedim.

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2008, 21:34   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: aydın
Mesajlar: 12
yanıtınız için teşekkürler caretta.evet pavlonya dikildikten sonra 2 sene daha düzenli sulanması gereken bir ağaç.fakat ağaç tuttuktan sonra fazla su istemiyormuş.pavlonyalar hakkında yaptığım araştırmalarda böyle söyleniyordu.dikmiş olduğum pavlonyanın durumu şu anda gayet iyi.hatta ikinci bir pavlonya daha dikmeyi düşünmüyor değilim.ayrıca önerdiğiniz alternatifleride araştırıp değerlendireceğim.

srp-k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024