agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-01-2008, 17:14   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
Eskişehir'de bir ev için bitki önerilerizi bekliyorum

Ben 24 yaşında bi öğrenciyim. Yakında bir eve çıkacağım ve bitkilerle, toprakla uğraşmayı küçüklüğümden beri çok seviyorum. Bu yüzden evimde de çeşitli amaçlarla bitkiler yetiştirmek istiyorum.

Forumu inceledim. Üstelik gelişigüzel bakmamaya da özen gösterdim bu konuda hassas olunduğunu defalarca kez görerek. Ancak yine de istediğim bilgilere ulaşamadım.

Şöyle ki bitki yetiştirmenin bazı püf noktaları yani detaylar üzerinde öyle çok durulmuş ki bitkiyle kurulan duygusal bağdan, evde yetiştirmenin verdiği histen hiç bahsedilmemiş. Bense bu duyguları hissedenlerin deneyimlerine göre bitkiler seçmek istiyorum.

Örneğin evimin güzel kokması için uyduruk oda spreylerine(ozonu mahvetmeleri de cabası) para vermek istemiyorum. Bunun için hangi bitki iyi olur onu da bilemiyorum maalesef. Ben çilek ya da fesleğen diye düşünüyorum ancak bunlardan daha iyi bir tercih de vardır diye gidip almaya cesaret edemiyorum.

Öncelikle bulunduğum şartları size yazayım. Ardından da nasıl şeyler istediğimi belirteyim. Bunların ışığında siz de uygun zaman bulursanız bana cevap yazarsanız sevinirim.

-Eskişehir'de yaşıyorum. Malum oldukça soğuk bi memleket. En az 4 sene burdayım. Yaz-kış evimde bitkilerin olmasını istiyorum. Mutlaka her mevsim aynı bitki olacak diye bir takıntım yok. Toprakla uğraşmayı sevdiğimden her mevsim yeniden ekmeyle uğraşabilirim. Soğuğu seven biri olduğumdan evimi de çok ısıtacağımı sanmıyorum. Ancak ev doğalgazlı olacağından odaları farklı ısılarda tutmak da mümkün. Balkonum olacak mı bilmiyorum ancak Eskişehir gibi bi yerde balkonun olmasının bi avantaj getirip getirmeyeceğinden de şüpheliyim. Evi tutarken(daha tutmadım, evet) gündüz güneşini almasına dikkat edeceğim ama bu konuda önerilerinize de açığım.

-Evimin her daim iç gıcıklayıcı kokmasını istiyorum. Rahatsız edici değil ama keskin... Koklayan kişi(ben) evde daha fazla vakit geçirmek istemeli. Kendini rahat, huzurlu hissetmeli. Çileğin kokusu sevdiğim kokulardandır. Yazımın başında belirttiğim fesleğense daha önce koklamadığım ancak bir öneri aracılığıyla yetiştirmeyi düşündüğüm bir bitki. Bu bitkiler her ne kadar güzel kokular verecek olsa da hep bir taşla iki kuş vurmayı sevdiğimden artı özellikleri de olsun isterim. Bunlar "şart olmamakla" birlikle olursa iyi olur özelliklerden. Örneğin bitkinin aynı zamanda çok hoş ve güzel gözükmesi. Ya da meyvesinin yenilebilir olması.

Son olarak yapım aşamasında her şeyin olması gerektiği gibi olmasını istediğim için malzemeler için geniş bir bütçe ayırabilirim(250 ytl[ne kadar geniştir bilmiyorum ama bir öğrenci için fena değil bence]).

Ayrıca sırf güzelliği için de bitki yetiştirmek istiyorum ama bu konuda gerek iklim şartları, gerek temin etme problemleri, gerekse seçim güçlüğü sebebiyle bir karara varabilmiş değilim. Bonsai yetiştirmek ise ilk duyduğumdan(12 yaşımdaydım sanırım) beri yapmayı isteğim bi şey. Ama öğrenci bütçesiyle benim gibi seçici ve nadir olanı seven biri için zor olsa gerek. Forumda incelediğim kadarıyla Çin Karanfili, Küpe Çiçeği gibi çiçeklerden hoşlandığımı söyleyebilirim. Bu da sanırım keskin renkli çiçekleri sevdiğimi gösteriyor.

Her konudaki görüşlerinizi ve fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyor, cevabınızın tek bir kelimesini bile görmezden gelmeyerek okuyacağımı bilmenizi istiyorum.

Saygılar...

Difference Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2008, 15:27   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Konu "hoş koku" olunca "akan sular durur", ben durmam...

Okuduklarımdan algıladığım kadarıyla ana kriterler belli.

Seçimi yönlendirici unsurlar açık

Şöyle ki:

- İç mekan bitkisi/leri -ya da iç mekanda da yaşatılabilir dış mekan bitkileri- olmalı,

- Ortamda her daim güzel koku istiyorsak çiçeklenme evreleri birbirini takip eden bitkilerden bir derleme yapılmalı,

- Ortamdaki ideal veya yaşatılabilir asgari ve azami ısı ihtiyaçları birbirlerine iyi kötü yakın olmalı,

Aşağıda belirttiğim başlıkta (iç mekan-dış mekan ayrımı yapılmaksızın) listelenmiş olan kokulu bitkilerden alıntı yaparsam; konu hakkında görüş belirtecek arkadaşlar için kolaylık olabilir sanırım:

"Gül
Karanfil
Selluka
Yasemen
Hanımeli
Ful
Sümbül
Nergis
Zambak
Gardenya
MumÇiçeği
Şebboy
Kalikantos - Kış tatlısı
Lonicera Fragantissima (kış yasemini)
Melissa
Sardunya
Lİmon
Pittosporum
Manolya
Sümbülteber
Filbahri
Şakayık
Petunya
Leylak
Frezya
Kapari
Yaban gülü (kuşburnu)
İnci çalısı (Symphoricarpos orbiculatus)
Ihlamur
Melissa
İğde
Itır
Şebboy
Kış tatlısı
Lavanta (Lavandula angustifolia)
İnci çiçeği (müge)
Clematis
Mimoza
Abelia grandiflora
Ayrıca salon turunçgilleri de olabilir; ya da turunç yasemini.

Kokulu bitkilerle ilgili olarak Kokulu Süs bitkileri, Sarılıcılar ve Çalılar başlığında geniş bilgi mevcut.

Aynı başlığın ilerleyen sayfalarında şu bağlantıdada kokulu çiçeklerin bir listesini vermişler (bağlantıdaki sayfa İngilizce)...

Bana sorarsan; "Gardenya"yı "tek geçerim" Bilenler bilir

Ama mevsimsel devamlılık için başka bitkilerle desteklemeli...

Yönlendirmeler gelecektir...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2008, 21:04   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
Gardenyayı öneriniz üzerine araştırdım. Dediğiniz gibi öve öve bitiremiyorlar. Hatta yorumlardan bir tanesi hoşuma gitti ve buraya taşımak istedim:

seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli zırvalığına beni her geçen gün biraz daha inandıran yeşil kız(ım). suyunu eksik etmezsiniz, gidersiniz eşelersiniz, toprağını havalandırırsınız, her bir yaprağını ayrı ayrı seversiniz...sonra bir gün, baştan çıkartan bir koku sizi uyandırır...gözleriniz kapalı uçarsınız kokunun yanına...teşekkür etmek istermişçesine beyaz bir çiçekle süslemiştir yapraklarını...o kokuya karşı koyabilmek ne mümkün ?! sokarsınız kafayı çiçeğin göbeğine, kokudan bayılana kadar da içinize çekersiniz...mutlu mesut su spreyi yaparsınız yapraklarına, çiçeğine...ertesi gün daha fazla çiçek açacağını umarak...

ertesi güne o koku yoktur ve çiçeği de solmuştur...gardenya denen bu cilveli, işveli bayan hoşlanmaz öyle sevilmekten, okşanmaktan, çiçeğine su değmesinden, çiçeğinin koklanmasından...teşekkürünü uzaktan kabul etmeniz gerektiğini öğretir size zaman içerisinde...bir süre sonra açan yeni çiçeğine delirmeniz pahasına da olsa uzaktan bakarsanız...


Yorumdan da okuduğum kadarıyla yetiştirmesi baya zor bir bitki olsa gerek. umarım başarabilirim. Ayrıca yetiştirmek istediğim bitkileri nasıl elde edeceğim konusunda ilk yazımda bahsetmiş olduğum endişem hala devam ediyor; bu bitkileri nereden temin edebilirim?

Dediğim gibi, bitki yetiştirme konusunda her ne kadar hevesli olsam da bilgim ve tecrübem oldukça sınırlı. Bu konudaki yardımlarını bekliyorum. Yardımdan kastım, hangi sırayla hangi bitkiyi yetiştirmeliyim, ne tür şartlar sağlamalıyım, bitkiyi nereden temin edebilirim gibi konularda yardım.

Şimdiden teşekkürler

Difference Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2008, 23:23   #4
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sevgili Difference;

Öncelikle aramıza hoşgeldin . Lerdemir çok güzel bir şekilde istediğin şekillerde bitkiler sunmuş sana. Burdan sonrası sana kalıyor arkadaşım, örneğin gardenya başlığında bu bitki hakkında aradığın her şeyi bulabilirsin. Yetiştirme şartları, istenilen nem, sıcaklık vs. Gardenya hakkında merak ettiğin bir şey olursa o başlık altında sorabilirsin. Sorunun cevabını bilen üyelerimiz yardımcı olacaklardır.


Eskişehir de bilmiyorum varmı ama, büyük mağzaların çiçek reyonlarına bak aradığın türleri bulmak için. Çevrende bir araştırma yap mutlaka Eskişehirde çiçek satılan bir merkez vardır. Uzun lafın kısası arkadaşım forumumuzdaki bilgileri okumaya başlasan iyi olur.

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 02:54   #5
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Sevgili Difference,
Bence eve taşınmayı beklemeden, ve henüz zamanları da geçmeden, şu an yurtta bile olsanız minik saksılarında nergiz ve sümbül alın. Odanız çok sıcak ise cam önünde biraz serince yerde dursun ki hemen geçip gitmesin çiçekleri. Memnun kalacaksınız.
Nereden satın alacağınızı, oraların eski çarşı içi esnaflarından sorarak öğrenebilirsiniz.
Diğer önerileri de yazarız sana.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 08:08   #6
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Merhaba differens, Eskişehir gibi soğuk bir şehirde bitki yetiştireceğin evi iyi seçmelisin ya da eve göre bitki seçmelisin Bildiğim kadarıyla eskişehirde çiçek satılan bir merkez yok Sebahattinin söylediği gibi. Sadece dikine yerleşmenin az olduğu mahallelerde gezerken camlarda gördüğün güzelliklerden istediğinde herkes birer çelik verecektir Carrefour'a bakmayı dene Kurban bayramında birkaç kaktüs ve fly trap görmüştüm. Hatta salon çiçekleri de vardı. Saksı ve toprak, tüm bakım ürünleri vardı sanırım senin için şimdilik en iyi yer Carrefour (NEO Alışveriş merkezi içinde).

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 09:36   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Difference Mesajı Göster
Gardenyayı...araştırdım... Hatta yorumlardan bir tanesi hoşuma gitti ve buraya taşımak istedim:

...mutlu mesut su spreyi yaparsınız yapraklarına, çiçeğine...
ertesi güne o koku yoktur ve çiçeği de solmuştur...


Yorumdan da okuduğum kadarıyla yetiştirmesi baya zor bir bitki olsa gerek. umarım başarabilirim...
Çiçeğine su spreylersen ertesi güne kararır tabi ki çiçek. Alıntıda verilen bilgi yanlış. Gardenyanın yapraklarına su spreyleyeceğiz nem ihtiyacını karşılamak için, ancak çiçek açma aşamasına geldiğinde çiçeği veya açmaya başlayan tomurcuğu (tomurcuğun içinde beyazlıklar görünmeye başladığı andan itibaren) asla su değdirmemeye özen göstereceğiz.

Açan tek bir adet gardenya çiçeğinin orta ölçülerde bir salonu bu koşullarda en az 2-3 gün kokuya boğacağına emin olabilirsin.

Ayrıca, istediğin herhangi bir çiçek ve bitki ile ilgili tedarik veya bakım bilgisi için en doğru ortamdasın. Bu forumda ilgili bitkinin başlığını arayıp bulup okudukça bilgileneceksin.

Arama menüsündeki gelişmiş aramayı kullanarak, sonuçları da mesajlarda göster seçeneğini de seçersen, istediğin bitkinin isminin hangi mesajlarda geçtiğini görür, seçici arama yapabilirsin.

Gardenya için zahmete girmeyesin diye bağlantılar belirttim; altı çizgili ve koyu renkli olarak göreceğin yazılara fare ile bir kez tıklaman yeterli olacak:"Gardenia jasminoides"; "Gardenya'da Havai Köklendirme Denemesi / Air Layering Gardenia jasminoides; + içinde gardenya geçen mesajları aramayı da unutma..."

Diğerleri için haydi, aramaya...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 09:46   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2006
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 409
Galeri: 7
Difference foruma ve Eskişehir'e hoşgeldiniz.
Geçen hafta koçtaşta ithal gardenya 17 ytl den satılıyordu. Lerdemir sizi gardenyaya bulaştırmakta kararlı. Ben de bir gardenya hastası olarak size gardenyayı öneririm ama bağımlılık yaptığını belirteyim.
Ben de 2 çeşit gardenya var yerli ve ithal. Yerli gardenyanın bakımı çok daha kolaydır. Geçen yıl bahçede kendi halinda bıraktığım bitki sürekli çiçek açtı ve misler gibi koktu.
Çelikten yetiştirebilirim derseniz, size her iki türün çeliğinden verebilirim.

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 09:55   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
"Belki ilk etapta çeliği köklendirip verebilmek mümkün olursa kardeşimize, başlangıç için daha kolay olabilir" derim...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 10:12   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2006
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 409
Galeri: 7
Forumun çelik köklendirme uzmanını hepimiz biliyoruz. Suda herşeyi köklendirebilen Lerdemir.
Ben mum çeliklerini köklendirme başarısızlığımdan sonra iddialı değilim ama denerim.

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 10:20   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Suda gardenya çeliği köklendirme uygulaması

Vallahi de yaptığım sadece şu:

"Koyu mavi -içine çok az ışık alıyor- bir büyük su bardağına yağmur suyu koyuyorum; içine 1 çay kaşığı oksijenli su atıyorum; çok çok az -minicik bir kırıntı kadar;tırnağımla kenarından çentik aldığım miktarda- aspirin de atıyorum; sonra çeliği hem dip hem de bir üstündeki 1 göz seviyesi suyun altında kalacak şekilde bardağa yerleştiriyorum; su altında kalan yaprak varsa koparıyorum, mümkünse çelikte en fazla 2 adet yaprak kalacak şekilde yaprakları kopartıyorum -yaprakların çok büyük olduğu durumlarda yaprakları enlemesine tam yarısından kesiyorum-, sonra da bardağın tepesinden orta/büyük boy şeffaf buzdolabı poşeti (koroplast markalı, marketlerde satılıyor) geçirip o poşetin içine nefesimle üfledikten sonra paket lastiği ile bardağın alt taraflarında boneyi sıkıca sarıp o karbondioksitli ve nemli ve ılık hava içinde kalacak şekilde yarı aydınlıkta tutuyorum çeliği.

Günde bir kaç saat (2-3) poşeti/boneyi kaldırıp da havalandırmayı unutmuyorum. Arada (kafama göre, birkaç günde bir) çeliğin yapraklarını yağmur suyu veya (Klorsuz, kireçsiz) iyi içme suyu ile fısfıslıyorum.

2 aya kalmaz kökçükler veriyor... Bir de geceleri soğuk olmayacak bir noktada muhafaza ediyorum. Gündüzleri de kalorifer peteğinin üzerindeki ahşap dolapta... Ilıkta yani...

Budur işte.

3'te 2 başarı elde ediyorum genelde ki ben bunu, benim gibi çok amatör bir bitkisever için başarı kabul ediyorum...

Ama şu aralar, havai köklendirmeye acaip ilgiliyim. Anaç gardenyamda birden fazla denemem var şu andan... Bakalım sonuç bu sefer ne olacak...


NOT: Konuyu saptırdık; özür... Ev için kokulu bitki tavsiyeleri verecektik. Birine saplandık kaldık...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2008, 20:31   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
lerdemir konunun sapmasından memnunum aslında. Bu sayede öğrenmiş oluyorum. Ayrıca konuyu okuyan başkalarının da bilgilendiğinden eminim. Bu yüzden gerek bu başlık altında, gerekse özel mesaj yöntemiyle istediğin kadar yazı yazabilirsin, kafası şişenlerden değilim

sempe gardenya paylaşma teklifini görür görmez ne kadar heyecanlandığımı söylesem inanmazsın! "Sonunda!" dedim kendi kendime... Çeliği almayı çok isterim. Ancak önce eve çıkasam çok daha iyi olur. Bitkinin ölmesine içim el vermez. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum.

Diğer yetiştirmek istediğim bitkiler ise melissa(parfüm çiçeği) ve fesleğen. Aslına bakarsanız gül hiç ilgimi çekmese de forumda görmüş olduğum siyah gül ve kırmızı beyaz renkteki osiria gülü beni yetiştir diye bağırıyor sanki!

Yetiştirebileceğim şekilde elde edebileceksem hiç durmam, alırım. Ancak bu gülleri elde etmek imkansız gibi bi şey sanırım. O yüzden hayal kırıklığına uğradım. Ama belki bir gün siz bir yolunu bulursanız bunlar da evimi süsler...

Difference Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2008, 17:37   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
Sonunda evime çıkıyorum. Sonunda evimi çiçeklerle donatabileceğim.

Aslında oldukça sabırlı biriyimdir ama bundan önceki yazıların tarihlerine dikkat edecek olursanız yeterince beklediğimi siz de düşüneceksiniz eminim. Sabırsızlıktan kastım evimi bir an önce istediğim bitkilerle donatmak.

2+1 olan evimde yatakodası, gardenia; çalışma odası, melissa(kolonya çiçeği); salon fesleğen ve iki köşeyi tavana kadar saracak şekilde selluka ve mum çiçeği.

Bunların bir kısmı hızlandırılabilir sanırım. Tohumdan ya da çelikten yetiştirmektense fide halinde bulunabilirse daha çok ilerleme kaydedilir.

Burada sizden ricamsa bunları elde etmemde yardımcı olmanız. Mutlaka dediğim şekilde hızlı olmasına gerek de yok. İstediğim bitkilerin çeliklerini ya da tohumlarını gönderebilecek olan varsa almak için gerekenleri yapmaktan mutluluk duyarım.

Öğrenci evlerinin de gayet güzel olabileceğini göstermeme yardımcı olun

Difference Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2008, 18:03   #14
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Bana adresini özelden atarsan sana hoya çeliği gönderebilirim, ama zaman konusunda şu gün diyemiyorum, merkezden uzak olduğum için, sabredersen çorbayı içeceğine eminim.

Öğrencilerin de çiçekleri olsun.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2008, 18:05   #15
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
Teşekkürler efendim. Başlığımı onurlandırdınız

Difference Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2008, 00:43   #16
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
İki adet Melissa (birisinin yaprakları limon kokan) ve top fesleyeniniz hazır. Sanırım koliniz biraz hacimli olacak, çiçekleri bahçeden söktüm. Postaya verir vermez sizi haberdar eder, detayları veririm. Büyük bir ihtimal önümüzdeki hafta sonuna doğru olur.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2008, 13:37   #17
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
Çok teşekkür ederim, sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir de gardenyam olsa ne güzel olur. Ama ben umutluyum, olan brileri paylaşacak benimle

Difference Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 09:55   #18
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
bitkilerimi tamamladım ancak bazılarının durumu vahim. hemen hepsinin toprağı kendinden perlitli. çiçekçinin şiddetle önerdiği bi toprakla değiştirildi. suları çeşmeden değil hazır sulardan verildi. umarım düzelirler

Eklenen Resimler
     
Difference Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2008, 13:50   #19
Ağaç Dostu
 
Kharel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 390
Ben de bir eskişehirli olarak istediğin gibi bitkilere sahip olmanı diliyorum sayın difference.

Kharel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2008, 15:31   #20
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kharel Mesajı Göster
Ben de bir eskişehirli olarak istediğin gibi bitkilere sahip olmanı diliyorum sayın difference.
Umarım olur ancak çiçeklerin durumu pek iyi değil. Gardenia bulamadım zaten forumdan. Gidip KOçtaştan satın aldım o da ölmek üzere. ne yaptıysam düzelmedi.

Difference Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024