agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni24Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2007, 18:08   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 28
Kedi kakası (gübre olarak) zararlı mıdır?

selamlar..
bahçemizde yaklaşık 10 adet kedi yaşamaktadır ve dışkılarını bizim bahçeye yapmaktadırlar. bir komşumuz bu dışkıları teker teker bulup atmamı salık verdiler. Çünkü, fayda yerine zarar verir dediler. Tabii ki güvercin -koyun gübresi kadar etkili değildir. Ama zararı olacağına inanmıyorum. Siz acaba bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
teşekkürler

Mesut Temiz beğendi.
salserol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 20:21   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Kedi ve köpek dışkıları gübre olarak kullanılmazlar. Bunların en büyük problemi, tenya ve şeritlere konukçuluk etmeleridir.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 21:54   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Kedi Pisliği!..

Şu şehir kedileri asfalt ve beton yüzünden evrimleştiler sanırım.
Bahçemde Malatyalı hanım komşumuzun deyimiyle 'kedi yalağı' -su kabı- var. Bu yüzden maşallah benim bahçe mahalle kedilerinin ipek yolu oldu. Aynı zamanda da tuvalet ihtiyaç giderme yeri!.. Pisliklerini toplamaktan bıktığım için onlar için özel olarak eşelenmiş toprak yer bıraktığım halde hiç biri oraya gidip eşeleyip ihtiyacını gidermiyor. Gözümün içine baka baka hop doğrudan çimlere... Ben de elimde faraş söylene söylene arkalarından koşturuyorum... Çünkü uzun süre kaldığında altındaki çimlerin sararmasına neden olduklarını gözledim.
Zaten taze ahır gübresi de olsa aynı etkiyi gösterirdi. Yanmış gübre tercih edilmesinin nedeni de bu değil mi?

Ayrıca kedi pisliği kurumuş olsa bile özellikle anne karnındaki bebekler için büyük bir risk olan Toxoplazma enfeksiyonunun ciddi anomalilere neden olduğu bilinmektedir. Bir de üstelik ülkemizde de çok sık rastlanıyormuş. Kurumuş olsa bile kedi pisliği, pisliğin bulaştığı toprak ve suyla temas sonucu parazit insana rahatlıkla bulaşıyor.
Bu yüzden olsa gerek, kedi kakasına 'kedi gübresi' değil kedi pisliği denir... AMAN DİKKAT!...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 22:45   #4
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Dikkatli olmak gerektiğine ben de katılıyorum ama sokaklarımızda bu kadar başıboş hayvan yaşayan bir ülke olduğumuza göre bunun çaresi nasıl olacak onu bilemiyorum. Bahçeleri bırakın, çocuk parklarındaki kumlara da kakalarını yapıyorlar ve dediğiniz gibi kist ve benzeri aşıları olmadığından bu hayvanlardan hastalık bulaşabilir elbette.

Ancak sonuçta kedi bu. Napsın hayvancıklar. Bir yere yapacaklar elbette. Sanırım bu, belediyelerimizin çevre sağlığı ve çevrede yaşayan sahipsiz hayvanlara insani ve çağdaş çözümler getirmesiyle ancak ortadan kalkacak bir sorun.
Bahsettiğiniz toxoplazma sadece hayvan dışkısı ile değil, çiğ **** az pişmiş etle de insana bulaşabiliyor. Hamileyken evimde kedi olduğu için bana gelmeyen bir tanıdığımın çiğköfteleri bir güzel midesine indirdiğini gördüğümde dehşete düşmüştüm

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 22:57   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Sn. Doç. Dr. Ramazan Mercan ın Yorumu

TOXOPLAZMOZİS
Konu: Gebelik-Doğum


Toxoplazma gebelik sırasında nadir görülmekle birlikte oldukça önemli bir problemdir. Toxoplazma hastalığına neden olan parazit sıcka kanlı bazı hayvanlarda, kedi pisliğinde, mikrobun bulaştığı sularda ve çiğ veya az pişmiş ette bulunabilir. Toxoplazma enfeksiyonunun en önemli nedeninin kediler olduğu düşünülmekle birlikte, evde kedi bulundurma ile enfeksiyon sıklığı arasında bir ilişki bulunamamıştır. Parazit plasentadan bebeğe geçerek bebekte enfeksiyona neden olmaktadır. Enfeksiyonun şiddeti


ve dolayısı ile bebekte oluşabilecek anomaliler hastalığın görüldüğü dönemdeki gebelik yaşına bağlı olarak değişmektedir. Gebeliğin ilk aylarında enfeksiyonun bebeğe bulaşma oranı düşük olmakla birlikte, bulaştığı zaman şiddetli anomalilere neden olmaktadır. Tam tersine gebeliğin son üç ayında enfeksiyon daha çok bulaşmakta, ancak genellikle daha hafif şidette anomalilere neden olmaktadır.


Toxaplazma hastalığı Toxoplazma gondii adı verilen parazite bağlı bir enfeksiyondur. Enfeksiyonun insana bulaşması genel olarak 3 yolla olabilmektedir:


Kuru kedi pisliği ile direk temas veya bu pisliğin bulaştığı toprak veya suyla temas sonucunda parazitin spor formları insana bulaşabilmektedir.
Çiğ veya iyi pişirilmemiş et ile parazitin kist formları bulaşabilmektedir.
Anne karnında plasenta yolu ile çocuğa bulaşabilmektedir.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 23:02   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Bütün bunlara rağmen kedileri seviyorum.

aydemiraydın beğendi.
Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 23:12   #7
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Evde beslediğimiz kedileri bu pazraiztlere karşı aşıladığımız ve çiğ et ile beslemediğimiz için hastalık taşımıyorlar ve bulaştırmıyorlar. Eğer aşısını yaptırmazsanız hem kendiniz hem de kediniz için risk vardır.

Bir de ille de hamilelikle ilişkilendirmemek lazım, herhangi bir organa da yerleşebilen bu parazit (hayvanın tüylerinden geçen yumurta ile) kist oluşmasına sebep oluyor.

Ben kedime iyi bakıyorum, aşılarını yaptırıyorum. Onunla yaşamak bana mutluluk veriyor
Bir hayvan sahibi olmak sorumluluk gerektirir. Hem hayvanın hem de insanların sağlığı açısından. Köpeğini çocuk parkında tuvalet yaptırtacak vicdansızları da gördüm ben malesef.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2007, 12:30   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-09-2006
Şehir: büyükçekmece
Mesajlar: 30
masum kedi

kıyamam ben kedilere
kedi kisti ''efsanesi'' için şu linki-özellikle hamilelere-tavsiye ediyorum.
sakin olun masumdur kediler
http://www.mumcu.com/html/article.php?sid=399

acer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 15:22   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 94
Arkadaşlar, kedi ve köpek pisliği olan toprak solarizasyonla dezenfekte edilebilir mi?

süreyya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2011, 13:59   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Benimde sıkıntım var maalesef kedilerle. Bende aşırı hayvan sever biri olmama rağmen hayvanlar ile aramda bazı konularda sınır bırakıyorum. Ancak Evin girişine betonla çevrelenmiş bir çiçeklik ve saksılarım var. Maalesef özellikle bir iki kedi burayı wc olarak kullanıyor. hem bitkilerim yanıyor hemde beceriksizler üstünü mü örtmüyorlar ağır bir pis dışkı kokusu oluyor. Komşum biraz şikayet etti toprak var diye kediler geliyor toprak olmasa kedi gelmez diye bende biraz müsaade et vardır bunun bir yolu dedim araştırdım.
Sonuçta acı biberi toprağa sulandırıp dökmek geldi. sanırım pati bulaşıyor veya kokusunu sevmiyor. Öylelikle kedileri vazgeçirdim tavsiye ederim.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2011, 20:40   #11
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
sokak hayvanlarının dogal dengesini bozduk bütün yerler beton ve asfalt binalar kondurduk.
şimdi diyoruzki bunlardan nasıl kurtuluruz gidip başka yere yapsın iyide bu kedi en müsait neresiyse ona göre oraya yapıcak
12 yaşında kedim var saglıgımda hic bir puroblem olmadı . omonun dedigi gibi bırakın cocuklar sevgiyi ögrensin kirlensin

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2012, 08:49   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: münchen/istanbul.tarabya
Mesajlar: 206
selam arkadaslar yorumlari okudum ama benim derdime care olacak bir yorum göremedim benimde cimenlerin oyuk oyuk oldu cimenler kedilerin kakasindaki zehirli asitten dolayi kuruyor onca emek verdim tüm zevkim kaciyor lütven lütven rica benim problemimi cözecek yorum bekliyorum simdiden ellerinize saglik diyorum,saygilar.

tarabyali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2012, 09:02   #13
Ağaç Dostu
 
incii's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2012
Şehir: Viyana / Nigde
Mesajlar: 248
Sayin tarabyali, benim bahceyede bi ara bir yabanci kedi dadanmisti zaman zaman belirli yeri oyup oyup kaciyordu, o beni fazla rahatsiz etmiyordu, alip atiyordum. Fakat bi ara ishal olmustu sanirim, benim duvar kenarindaki cam agaclarina da pisligini yapip gidince, agaclarin alt yapraklari kararmisti. Yarim kilo kadar kara biber serpistirdim bahcemin kenarlarina, agaclarin altina, cimlere ve agaclarima da zarar vermedi, 6 aydir da kedi pisligi görümüyorum, sizede tavsiye ederim.

incii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2012, 10:41   #14
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi incii Mesajı Göster
Sayin tarabyali, benim bahceyede bi ara bir yabanci kedi dadanmisti zaman zaman belirli yeri oyup oyup kaciyordu, o beni fazla rahatsiz etmiyordu, alip atiyordum. Fakat bi ara ishal olmustu sanirim, benim duvar kenarindaki cam agaclarina da pisligini yapip gidince, agaclarin alt yapraklari kararmisti. Yarim kilo kadar kara biber serpistirdim bahcemin kenarlarina, agaclarin altina, cimlere ve agaclarima da zarar vermedi, 6 aydir da kedi pisligi görümüyorum, sizede tavsiye ederim.
Aynı dert benim bahçemde de var. Üstelik kedileri de çok seviyor ve besliyoruz. Dışarısı çayır - çimen, benim bahçem yerine oraya gidip ihtiyaç giderseler çok memnun olacağım ...
Sormak istediğim, karabiberi ne formda kulandığınız; Toz mu tane mi ??? Biraz detay lütfen....

tarabyali beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2012, 11:35   #15
Ağaç Dostu
 
incii's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2012
Şehir: Viyana / Nigde
Mesajlar: 248
Vallahi bende kedi köpek cok severim fakat is yeni dösenmis cimene gelince malesef bunlari uzaklastirmakta fayda var. Benim evin etrafi bos arazi oldugu icin icim rahat bu konuda).
Kara biberi toz haliyle bolcana gezindigi ve pisledigi yerlere kulandim. Bu arada yagmur yagarsa ****** birkez daha kulanmakta fayda var. Nette okudugum bu kedilere zarar vermiyormus sadece biber kokusundan hoslanmiyorlarmis bu yüzden de kendilerine baska yer aramaya basliyorlarmis. Umarim sizlerede yardimci olur.

incii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 20:38   #16
Yeni Üye
 
yasminum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
Bizim apartmanın bahçesinde birkaç ağaç ve bir iki tane gül var. Onun dışında kalan topraklar da yabani otla kaplıydı. Bir ara kedilerin uğrak yeri olunca yabani otlar bile çıkmamaya başladı, daha dirençli oldukları halde.

yasminum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2020, 13:41   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-01-2020
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi incii Mesajı Göster
Vallahi bende kedi köpek cok severim fakat is yeni dösenmis cimene gelince malesef bunlari uzaklastirmakta fayda var. Benim evin etrafi bos arazi oldugu icin icim rahat bu konuda).
Kara biberi toz haliyle bolcana gezindigi ve pisledigi yerlere kulandim. Bu arada yagmur yagarsa ****** birkez daha kulanmakta fayda var. Nette okudugum bu kedilere zarar vermiyormus sadece biber kokusundan hoslanmiyorlarmis bu yüzden de kendilerine baska yer aramaya basliyorlarmis. Umarim sizlerede yardimci olur.
Merhaba, ben de bu konudan çok müzdaribim. Bir sitenin giriş katında oturuyorum ve küçük bir bahçem var. Oraya hobisel amaçlı bir kaç sebze dikiyorum. Yeni ıspanak ve biraz yeşillik ektim, daha yeni filizlendiklerine sevinirken bir baktım iki tane öbek, büyük ihtimal dışkılarını yapıp örttüler. Şimdi bu ıspanaklar büyüyünce yenir mi?
Sizin tavsiyeniz ile hemen kararbiber serpeceğim gidince ama hava sartları malum sürekli yağmur, yağıyor yağmur yağdıkça yenilemek gerekir mi?

Börklüoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2020, 16:06   #18
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Börklüoğlu Mesajı Göster
Merhaba, ben de bu konudan çok müzdaribim. Bir sitenin giriş katında oturuyorum ve küçük bir bahçem var. Oraya hobisel amaçlı bir kaç sebze dikiyorum. Yeni ıspanak ve biraz yeşillik ektim, daha yeni filizlendiklerine sevinirken bir baktım iki tane öbek, büyük ihtimal dışkılarını yapıp örttüler. Şimdi bu ıspanaklar büyüyünce yenir mi?
Sizin tavsiyeniz ile hemen kararbiber serpeceğim gidince ama hava sartları malum sürekli yağmur, yağıyor yağmur yağdıkça yenilemek gerekir mi?
Ya ufak bir tünel sera yapın ya da bitkilerin çevresine sık aralıklarla çıtalar dikin.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2021, 17:01   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-06-2021
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 10
Eterik thymus vulgaris yağı ve karabiber yağını 750 ml civarı fısfıs içerisine birer çay kaşığı ekleyin üstünü su ile tamamlayın ve fısfısı iyice çalkalayın, toprağa püskürtün, bulursanız kediye püskürtün.
Öfkenizi emptaliyebiliyorum, ancak, unutmayın ki hayvanlarında yaşam hakları var, onlar Allahın dilsiz kulları, zehirli şeyler kullanmayınız.
Hayvan sever olduğunu iddia edenlerin, tamamı değil ancak ekseri si sahiden hayvan sever falan değil, saplantılı kedi köpek sever tiplerdir, eğer biraz planlı davransalar doğaya zarar vermezler...

Eklenen Resimler
 
Hörmetler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2021, 12:33   #20
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Eterik thymus vulgaris yağı ve karabiber yağını 750 ml civarı fısfıs içerisine birer çay kaşığı ekleyin üstünü su ile tamamlayın ve fısfısı iyice çalkalayın, toprağa püskürtün, bulursanız kediye püskürtün.
Öfkenizi emptaliyebiliyorum, ancak, unutmayın ki hayvanlarında yaşam hakları var, onlar Allahın dilsiz kulları, zehirli şeyler kullanmayınız.
Hayvan sever olduğunu iddia edenlerin, tamamı değil ancak ekseri si sahiden hayvan sever falan değil, saplantılı kedi köpek sever tiplerdir, eğer biraz planlı davransalar doğaya zarar vermezler...
Kediye neden püskürtülsün yahu, öyle bir aksiyona gerek yok. Yaptığı yerlere püskürtün ilk aşamada. Toprağı da malçla kapalı tutmaya çalışın.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2021, 07:55   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-07-2021
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
insan bütündür

insan bütündür, hayvan sever diye bir kavram yoktur, önce insana değer vermeli, hayvan severler kadar hayvan düşmanı görmedim, hadi bakalım sevaba girdiğinizi zannedip, sakatladığınız yahut öldürdüğünüz insanların hesabını Allaha veremezsiniz.
https://twitter.com/abcgazete/status...88322354438149
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Kediye neden püskürtülsün yahu, öyle bir aksiyona gerek yok. Yaptığı yerlere püskürtün ilk aşamada. Toprağı da malçla kapalı tutmaya çalışın.
Kediye zarar vermez, koku bilinç altı yapar gelmez.

it sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2021, 23:46   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-07-2021
Şehir: Denizli
Mesajlar: 4
Hayvan sever bile olsa, eğer bir bitkiye emek vermiş ve bir hayvan tarafından emeğinizin zayi olduğunu farketmişseniz yoğun hayal kırıklığı yaşıyorsunuz, o an hayvan sevgisi falan kalmıyor inanın, ta ki o anki üzüntüyü yaşayıncaya kadar durumu empati yapma olasılığınız yok, hemen hayvan düşmanı deyip geçmeyin, o anki duyguyu yaşamanız lazım.

Sri Lanka Çayı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2021, 01:03   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-07-2021
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sri Lanka Çayı Mesajı Göster
Hayvan sever bile olsa, eğer bir bitkiye emek vermiş ve bir hayvan tarafından emeğinizin zayi olduğunu farketmişseniz yoğun hayal kırıklığı yaşıyorsunuz, o an hayvan sevgisi falan kalmıyor inanın, ta ki o anki üzüntüyü yaşayıncaya kadar durumu empati yapma olasılığınız yok, hemen hayvan düşmanı deyip geçmeyin, o anki duyguyu yaşamanız lazım.
Bir silsile var zincirleme, bitki olmazsa hiç bir şey olmaz, önem sırasına göre önce ağaçlar ve bitkiler gelir, saplantılı olduğumuz yerlerden tutup sınırları zorlamak ne insanlığa ne doğaya ne de hayvanlara fayda sağlar, önceliklerimizi bilmemiz gerekir.

Burası mantık yahut felsefe karalama platformu değil, ancak, gelişmemişlik te en büyük engel önceliklerimizi iyi tayin edememizden ileri geliyor. Akıl muhakememiz doğru işlemiyor, hele ki ortadoğu bu tezatlıkların en hezeyan şekilde yaygın olduğu bölgelerin başında...

Hayvan sever olduğunu iddia edenlerden öyleleri var ki, mantığın M sini bile anlatamıyorsunuz

Bişi Sorcaktım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2021, 12:55   #24
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
önem sırasına göre önce ağaçlar ve bitkiler gelir
İnsanın da önünde geldiğinde hemfikirsek sıkıntı yok. Aksi durumda türcülük yapmış oluyoruz.

Adaptation beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2021, 03:26   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-10-2021
Şehir: Alanya
Mesajlar: 4
önce can sonra canan, kedi köpek severcilik diye bir şey hayvanseverlik değildir, hayvansever olduğunu iddia edenlerin pek azı hariç ekserisi hayvan ve doğa düşmanı olduklarından habersizler(kendilerini doğru istikametde hesap ediyorlar)

fırıncı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2021, 11:08   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-03-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Herkese merhaba. Boş saksılarımdan birine kuzukulağı tohumu ekmek istediğimde, kedilerin saksıya çiş yapmış olduğunu farkettim. Zararlı olabileceğini düşünerek tohum ekmedim. En az 15 lt toprak olduğundan atmaya da kıyamadım. Sizce bu toprak yenilebilir bitki yetiştirmek için kullanılabilir mi? Diğer bitkiler için uygunsa, kokusundan nasıl kurtulabilirim? Tecrübesi, bilgisi olanların görüşlerini rica ederim

AsliYildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2022, 17:37   #27
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-02-2022
Şehir: Bolu
Mesajlar: 3
İnanın öfkeden kuduruyorum, kedi ile köpek aşırı inat hayvanlar, hisleri çok güçlü, eğer zıtlaşırsanız bitkilerinize kasıtlı zarar veriyorlar, hayretle tanık oldum. Hem köpek hem kedilerin bitkilerimi ağızları ile kopardıklarına tanık oldum. İdrar ve dışkılarını özellikle sakındığını zbitkinin üzerine yapıyorlar ve o bitki yanıyor.

Birde geçenlerde bir haber okudum, son yıllarda fareler artmaya başlamış, sebebi, hayvanlara o besin değeri olmayan mamaları vermeleri, tembelleştirmeleri, evet insanlar kendi neslini bozduğu yetmiyor, hayvanlarıda bozdular, mama üreticileri dışında kimseye faydası yok, etçil hayvanları saçma sapan şeylerle besliyorlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umityesil Mesajı Göster
Her türlü dışkı gübre olarak faydalı olur düşüncesi vardı. Demek ki yanlışmış. Bu bilgiyi Gördüğüme sevindim

Malūmāt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2022, 23:34   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-02-2022
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 4
Karabiber ile tarçını oda sıcaklığındaki suda bir gün bekletin ve tülbentden süzün bir sprey fısfıs yardımı ile bitkilere püskürtün, hem fungusitden hem haşerelerden hemde kedi ile köpeğin uzak durmasını sağlayacaktır.

DENEME YANlLMA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2022, 07:01   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-03-2022
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Kedi kovar sprey

Petşoplarda bulabilirsiniz, kedileri uzaklaştıran zararsız özel ilaç fısfıslar satılıyor, maceraya gerek yok

Eklenen Resimler
 
Kedi Kovucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2023, 07:30   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-10-2023
Şehir: Kırşehir
Mesajlar: 5
[Çözümsüz]

Vallahi zamanında evimde kedi beslemiştim hatta öldüğünde o kadar alışmışım ki çok üzülmüştüm ama şu an bitkilerime verdikleri zarar dolayısı ile emin olun öfkemi üzüntümün derecesini burada ifade edemiyorum

Kedi idrarını yaptığı bitkiyi 1 saat içinde imha ediyor, o bitkiyi artık unutun, komşumun günahını alıyordum, acaba çamaşır suyu falan mı döküyor diyerek paranoya yaşıyordum. Ki; bir gün dikkatimi çekti, kedi kekiğin üzerine idrarını bıraktı ve önemsemedim, 1 saat sonra baktığımda, örneğin metalin nasıl kahverengi pas tuttununu bilirsiniz, yem yeşil kekik tamamen o şekilde kahverengiye dönüşmüş ve kurumuştu, 1 yıllık emek çöp oluyor, ayrıca kedilerin lavantaların sürgünlerini ağzı ve pençeleri ile nasıl kırdığınada tanık oldum, özellikle kuru ve yağışsız ayaz havalarda daha çok yapıyorlar. Toz kara biber falan denedim olmadı bitkileri sürekli ıslattım yine çözümsüz

Sokak hayvanlarının fıtratında tuhaf bir huy mu desem çözemediğim bir his var, sanki özellikle hassas olduğunuz bitkileri tespit edip onu protesto ediyor yahut eylemleriyle size bir şey anlatmaya çalışıyorlar, enteresandır ki özellikle bazı kedilerde bu cebelleşme çok daha yoğun

Bir kaç yıldır bahçemde kekik biberiye defne lavanta yetiştiriyorum, gerçekten bir bitkiye can vermek çok zor iş, iklim şartları, insanlar ve hayvanlar, kendi ihmalleriniz her şey ayrı ayrı meşakkât. Zaten baştan bunlardan habersizken bile malumunuz gereksiz görüp bu işe kalkışmaya çoğu insan üşenir, hatta bir ağaç dikmek çoğu insanın belki ömrü boyunca aklına dahi gelmez. Gelmediği yetmez insanların nasıl bitkilere farklı farklı şekillerde zarar verdiği bilinen gerçek. Kıyamet kopsa bile ağaç dik öğütleri varken; kıyamet kopsa dahi ağaç sökecek bir hale geldi çoğu insan. Bu bağlamda bu kadar ayrı meşakkâtin bir araya gelmesi kanaatimce doğa severleri bile usandıracak düzeye getiriyor, hayvan sever olduğunu iddia eden bazı hayvan düşmanlarının doğru bildiği yanlışları nasıl ısrarla devam ettirdikleri dolayısı ile onlara laf anlatmak zorunda kalmak hepsi teferruatlı sorundur

Önceden bu hayvanları bu denli yakından tanımıyordum ve kedi idrarının zararlarını izah ettim, bitkilerle uğraşan bazı istişare ettiğim çok kişiden öğrendiğim bilgilere göre köpeklerinde zarar verici bitkilere yönelik benzeri sinir bozucu tavırlar sergilediğini duydum

...Daha önceden biri bana gelse bu şekilde bir şey anlatsa saçma ve inanılmaz bulurdum, tuhaf ve inanılmaz boyutta öfke kabartıcı bir durum. Bence bu işe hiç kakışmayın, sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu kontrolüz ortamda emeğiniz ve ettiğiniz masraf külfet oluyor israfa giriyorsunuz


Düzenleyen Gümüşlük : 09-10-2023 saat 08:15 Neden: [ÇöZüMSüZ]
Gümüşlük Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024