agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 4 Gönderen CilekFidesi

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-08-2023, 12:48   #1
Ağaçsever
 
CilekFidesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2019
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 82
Galeri: 2
Ev - avlu - bahçe tasarımında temel bilgi arşivi

Konu ilk açılış: 10 ağustos 2023

Merhaba arkadaşlar. Birçoğunuz benim gibi köy evinde yaşamışsınızdır. Köy evlerinin bahçeleri gelişigüzel bir şekilde yapılır. Ancak bazı sorunlar çıktıkça bazı ihtiyaçlar belirdikçe birçok düzenleme yapmak gerekir. Bu düzenlemeler çoğu zaman hem işgücü hem de maliyet bakımından çok eziyetli olur. O yüzden temel bazı bilgiler ışığında bazı kurallara enbaşındanuymak gerekir. hele ki boş bir arsaya yeni ev yapacaksanız bu kuralları enbaşından gözden geçirmek çok faydalı olur.

Benim aklımda bazı detaylar var. Bunları aklıma geldikçe bu konuya ekleyip güncelleme yapacağım. Konunun en üst kısmında da düzenleme yaptığımı belirteceğim. Konuya ilgi duyarsanız siz de ekleme yapabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

====================
Sorunlar ihtiyaçlar bitkiler öğeler bölümler
====================

İncir ağacı ev kümes gibi yapılardan en az 10 metre uzakta olmalıdır. İncir kökleri dünyanın en etkili beton ve taş kırıcılarından birisidir. Binalara verdiği zarar herkesçe malumdur. Yeni bina yapacaksanız bulunduğu yerde incir kökü vs kalmamsına dikkat ediniz.

Ceviz ağacı sülfür gazı yayar. Ceviz ağacı altında uyur veya uzun süre dinlenirseniz sersemleme durumu olabilir. Ayrıca ceviz ağacı altında kümes veya arı bulunmamalıdır. en az 10metre uzağında bulunmalıdır. Bahçenizde cevzi ağacı bulunsun istiyorsanız yerini bunlara göre belirlemelisiniz.

Paulownia ağacı dünyanın en hızlı büyüyen ağaçlarından bir tanesidir. İleride ağaç ev yapmak için bahçede bir köşeye 4 adet paulownia fidanı dikebilirsiniz. Kavak gibi düzgün büyüyen cinsi tercih etmelisiniz. Bahçenizde drenaj vs su birikintisi varsa bu ağaç sayesinde kurtulabilirsiniz.

Bahçede drenaj vs su fazlalığı varsa kızılağaç dikmeyi düşünebilirsiniz. Gövdesi oldukça sağlam olan ve düzgün büyüyen bu ağaç üzerine ileride ağaç ev de yapabilirsiniz.

CilekFidesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024