agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen glaream
  • 1 Gönderen gilan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2016, 16:57   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-05-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
Ahşap saksı iç yüzeyi için doğal koruyucu önerileri

Merhaba, ahşap saksılarda doğal, ilaçsız sebze yetiştimek istiyoruz. Saksılarımız hazır, emprenye işlemi yapılmadı, dış yüzeyini zararsız su bazlı beyaz boya ile boyadık ancak toprakla temas eden iç yüzeyini çürümeden ve zararlılardan korumak için hem de ahşabın ömrünü uzun tutacak bir malzeme ihtiyacımız var. Aklımıza su deposu kaplamaları ya da doğal tik yağı sürüp üstüne keçe ve naylon sererek korumak gibi yöntemler geliyor. Bu konuda tecrübe ve önerileriniz varsa çok sevinirim.

 
icemalkan beğendi.
glaream Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 00:00   #2
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,914
Galeri: 8
Ben kısa süre önce araştırdığımda naylonla kaplamanın kardan çok zarara neden olduğunu okumuştum. Naylonla ahşap arasında sıkışan su kuruyamadan kaldığı için çürümeye neden oluyormuş.

Bu konu için en sık duyduğum öneri bezir yağı (linseed oil) kulanımı oluyor. Ağır metal içermemesi için işlenmemiş olanını kullanmanız gerekir. Bir araştırın isterseniz.

icemalkan beğendi.
gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019