agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni98Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-02-2015, 15:07   #151
Ağaç Dostu
 
ozanemre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi levo_redkid Mesajı Göster
Herkese merhabalar,
Saatlerdir forumları okuyorum ve giderek kafam karışıyor ne yazık ki.
200m2 kadar bahçem var, istanbul sarıyer'deyim. Geçen yaz taşındık buraya ve yaz döneminde bahçede tadilata girmek istemedim. Gölge ve yosunlanma problemleri, ayrıca halihazırda etrafta var olan çeşitli geniş yapraklılar ve ayrık otu nedeniyle çim ekmek ciddi bir işçilik gerektiriyor.
Acaba doğrudan ayrık otu eksem mi diye düşünüyorum. Sorum şu: Bu otu şimdi ekersem Mayıs-Haziran ayına kadar zemini kapatacak güzel bir doku elde eder miyim?

Ayrık otundan yapılmış bahçe resmi bulamadım hiç, bağlantı veya resim paylaşabilir misiniz?
Yardımlar için teşekkür ederim, cidden çok faydalandım, bazı fikirlerim tamamen değişti burayı okuyunca.

Sayın levo_redkid,

Öncelikle hiçbir yabani otun işlevsiz olmadığını hatırlatarak kısaca konuya giriş yapmayı arzu ederim. Toprak ile karşılıklı iletişim halinde olan bütün canlılara ehemmiyet vermekte tereddüt etmemekle birlikte görselliği uzun tutması ve işçiliğinin az olması nedeniyle peyzaj niteliğindeki alanlarda ayrık otu popülasyonunu arttırmanızı pek uygun bulmadığımı belirtmek isterim.

Toprak besin elementlerini tutma savaşı verirken, toprak üstündeki bütün bitki popülasyonu da topraktan besin elementi koparmanın savaşını vermektedir. Tabi ki her iki tarafında birbirini dengede tuttukları egemen yönleri mevcuttur. Konuya farklı bir açıdan bakmamızı isterim. Bir büyüğüm benimde ısrarım üzerine çim alan ekimi öncesinde örnek bir bahçe parselinde Arıotu (Hydrophyllaceae) yetiştirerek aynı ot ile toprağa yeşil gübreleme yaptı. Arıotu çok iyi bir yeşil gübre olmasının yanı sıra dölleyici böceklere yaşam alanı sağlaması, ayrıkotu (Agropyrum repens) gibi yabancı otları baskılaması özelliklerine sahip olması nedeniyle deneme alanında çim ekimi yapılan noktadan galip çıktı. Ancak nihai sonuç açsısından denememiz tekerrürlü olmadığından belirli bir doğruluk yüzdesi vermem uygun olmayacaktır.

Yabancı otlarla mücadelede (ben rekabette diyorum) toprakta doğal rekabeti geliştirmek en doğru bakış açısı olacaktır. Çim karışımları içerisinde az oranda trifolium (süs yoncası-aküçgül) çeşitleri zaten mevcuttur. Yabani ayrık otlarını baskı altında tutmada bir nebze etkili ve dayanıklı oldukları için tercih edilirler. Yeşil alan tesisinde karışımda ak üçgül tohum oranı arttırıldığı vakit stolonları ile hızla yayılacağından egemen tür olma hususunda üstüne rakip tanımayacaktır. Üçgülün nem isteği yüksek, sıcağa dayanma gücü azdır.

Yabancı otları kısmen baskı altında tutabilecek diğer çim çeşitlerimiz ise festuca (yumak) ve poa (çayır salkım otu) türleridir. Bu çimlerin basıma, gölge alanlara dayanımı yüksek olan sık dokulu çeşitleri de mevcuttur. Ancak bütün çim tesisi sadece doğru uygulamalarımız sonucunda gerçek kullanım işlevini kazanabilir ve rekabeti kazanabilir.

Bahçesinde sadece çim alanı görmek isteyen bir kişi yabani ota asla taviz vermemesi gerektiğini düşünmekte ancak çim alanı içinde yabancı otların sorun teşkil etmesinin çim bitkisinin zayıf gelişmesiyle doğru orantılı olduğunu ve yabani otun varlığının buradaki temel sorun olmadığını görememektedir. Şayet çim tesis ettiğimiz toprak yüzeyindeki boşluklar fazla oranda ise mutlaka yabani ot bu alanlarda hakim yani baskın çıkacaktır. Yani ekimlerimizi doğru karışımlı bir yetiştirme ortamında, bölgeye adapte olabilecek çim tohumları ile sık ve hatasız yapmamız en önemli ayrıntıyı teşkil etmektedir.

Çim tesis edilecek alanda yapılan en büyük yanlışlardan biri yüzeysel çapalama ve dolgu toprağında menşei bilinmeyen elenmiş hayvan gübresi karışımlarının kullanılmasıdır. Yüzeysel çapalama ile baskın halde olmayan yabancı ot rizomları daha geniş bir alana taşınmakta, gübre, toprak ve suyun etkisi ile daha güçlü bir halde bir sonraki dönem sahaya hakim karakterde yayılım göstermektedir. Bu uygulamaların üzerine de kulaktan dolma bilgilerle yapılan kompoze gübre uygulamaları (Amonyum Sülfat ve 20.20.20 vb.) neticesinde azot çözünürlüğünden çok iyi faydalanan yabani otlarımız daha da güçlenerek toprağa kalıcı olarak yerleşmektedirler.

Çimlerde hatalı biçme işlemi ise yere yatık gelişen ve rozet formundaki yabancı otlara karşı avantaj yaratmaktadır. Ben biçim işlemleri sırasında yabani otların yaygın olduğu noktalarda makinemi asla dolaştırmam. Ayrık otlarının tohumlarını ve yayılıcı dokularını kendi hatalı uygulamalarımız ile diğer çim alanına taşımamız kendi kalemize gol atmak olacaktır. Bu durumda küçük alanlarda ayrık otlarını elle kök dokularından sökerek çıkarmak ve kaynağında müdahale etmek en önemli işlemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çim alanınızın drenajı mutlaka sağlanmalıdır. Aksi takdirde belirli dönemlerde çimin üstünde göllenecek olan su çimin havasız kalmasına, zayıflamasına, doku kaybetmesine ve sararmasına neden olacaktır. Doğal denge bozulacağından o alanlara suyu seven yabancı ot türleri hakim olacak ve bahçeyi ele geçireceklerdir.....

Mart-Nisan arası yapacağınız bütün tohum ekimleri (doğru uygulamalar yapılması şartı ile) Mayıs-Haziran aylarında bahçenize güzel bir yeşil doku katacaktır.

Esen kalın.

Güler, incirli ve samur beğendi.
ozanemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2015, 15:50   #152
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Bir bahçede ayrık otu ile yapılan yeşillendirmeye dair fotoğraflar aşağıda.

Bahçıvan toprağı düzenledikten sonra ayrıkları tek tek dikti. Dikim sonrası hergün düzenli sulama yaptılar.
Name:  IMG_1785.jpg
Views: 17219
Size:  43.4 KB

Sonraki yıl daha sık kaplamıştı. Seyrek biçiyorlarmış.
Name:  IMG_5504.JPG
Views: 17040
Size:  30.0 KB

Yakından görünüşü. Ayrığın türünü bilmiyorlardı.
Name:  IMG_5505.jpg
Views: 17919
Size:  43.2 KB

gilan ve Milla beğendi.
sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2015, 13:08   #153
Ağaçsever
 
onur şengün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 42
Sayın Sabah merhaba,
Ayrıkları fide gibi mi dikmişti yoksa sadece stolon denilen uzantılarından mı dikmişti ?

onur şengün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2015, 14:19   #154
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Tek tek diktiğini gördüm ama nasıllardı farkında değilim.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2016, 18:45   #155
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-04-2016
Şehir: Adana
Mesajlar: 8
Merhaba arkadaşlar,
Evimin bahçesinde ekili olmayan büyük bir alanım var. Bu alana çeşitli yer örtücü ve malç bitkileri ekmeyi düşünüyorum ve asla çim ekmeyeceğimi belirteyim.Çünkü böyle bir alanı çeşitli bitkilerle yaratmayı düşünmekteyim. Bu yüzden sizlere birşey danışacaktım; *Elimde yonca (alfalfa) tohumu var. Yonca ekerek başlamak istiyorum. İlk defa ekeceğim için nasıl ekeceğim? Doğrudan toprağa mı yoksa viyol de çimlendirme ile mi?
*Yoncayı malç olarak kullanabilir miyim?

Teşekkür ederim,

Onurkekeckarga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2016, 14:11   #156
Ağaç Dostu
 
Khan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2005
Şehir: Antalya
Mesajlar: 116
Oregon üniversitesi, hiç sulama yapmadığınız bu karışımı öneriyor. California dahil sıcak bölgelerde kullanılıyor ve müthiş sonuçlar var. Görseli de şahane. Karışım olarak Abd'de satılıyor.
Ben de Antalya'da 8-9 dönüm bir alanı bulabilirsem bu veya benzer / mera karışımı ile ekmeyi düşünüyorum.

Perennial Ryegrass - Lolium perenne
Hard Fescue - Festuca ovina duriuscula
Quatro Tetraploid Sheep Fescue - Festuca ovina 'Quatro'
White Yarrow - Achillea millefolium
Microclover - Trifolium repens ssp. Microclover
Baby Blue Eyes - Nemophila menziesii
Sweet Alyssum - Lobularia maritima
Strawberry Clover - Trifolium fragiferum
English Daisy - Bellis perennis

Eklenen Resimler
  
Khan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2016, 14:31   #157
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sayın Khan bu karışım ile ilgili bilgi ya da satın alma bilgisi olan bir link varsa verebilir misiniz?

Teşekkür ederim

putko beğendi.
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2016, 15:05   #158
Ağaç Dostu
 
Khan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2005
Şehir: Antalya
Mesajlar: 116
Pro Time Lawn Seed — PT 755 Fleur de Lawn® burası satıyor. İstemeyi düşünüyorsanız katılabilirim.

Bir uygulama
https://www.youtube.com/watch?v=fQa1...&nohtml5=False

malbman ve putko beğendi.
Khan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2016, 22:42   #159
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
Merhabalar Sn. Khan, Sn. malbman,
Bende ankarada buna benzer bir arayış içerisindeydim. 500 metre kare bahçemize ancak haftasonları gidiyoruz. Çim bizim için riskli olacak diye bu sene başlamamıştık. Ama bu hem çimden güzel görünüyor, hemde bakımı kolay. Eğer toplu bir siparişe girişmeyi düşünürseniz lütfen benide hesaba katar mısınız?

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2016, 08:45   #160
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sayın Khan öncelikle bilgi için teşekkür ederim. Siparişi birlikte vermemiz iyi olur tabii ancak öncelikle navlun bedelini öğrenirsek iyi olur. Zira Amerika'dan 10 dolara aldığınız bir paket tohum için 30 dolar kargo ücreti talep edebiliyor firmalar. Öncelikle ne kadar alacağımızı belirleyip ona göre kargo ücreti soralım isterseniz. Benim bahçem yaklaşık 50 metrekare.

Düzeltme: Mesajı yazdıktan sonra sipariş sayfasında kargo bedelini görebilir miyim diye bir deneme alımı yapayım dedim ancak Birleşik Devletler dışına gönderi yapmıyorlarmış. Ne yazık ki doğrudan alma şansımız yok. Ancak Amerika'dan iste türü bir site aracılığı ile getirilebilir sanırım. Bir inceleyin isterseniz.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2016, 05:18   #161
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2016
Şehir: Hakkari
Mesajlar: 178
Sayın sabah ayrık otuyla oluşturduğunuz bahçenizin son durumu nedir, sulama biçme gibi konularda bilgi verebilirmisiniz?

ahmetmesut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2016, 01:20   #162
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Çimin kurak iklimlerde az sulama gerektiren tek alternatifi, bodur yonca ayrık otudur. Ancak beğenmeyip de vazgeçmek zorun kalırsanız imha etmek için zirai ilaç kullanmanız gerekli olacaktır.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2016, 15:14   #163
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-08-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Bilgilendirme için teşekkürler ççok yararlı oldu

Archcut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2016, 04:03   #164
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-05-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sayın Khan öncelikle bilgi için teşekkür ederim. Siparişi birlikte vermemiz iyi olur tabii ancak öncelikle navlun bedelini öğrenirsek iyi olur. Zira Amerika'dan 10 dolara aldığınız bir paket tohum için 30 dolar kargo ücreti talep edebiliyor firmalar. Öncelikle ne kadar alacağımızı belirleyip ona göre kargo ücreti soralım isterseniz. Benim bahçem yaklaşık 50 metrekare.

Düzeltme: Mesajı yazdıktan sonra sipariş sayfasında kargo bedelini görebilir miyim diye bir deneme alımı yapayım dedim ancak Birleşik Devletler dışına gönderi yapmıyorlarmış. Ne yazık ki doğrudan alma şansımız yok. Ancak Amerika'dan iste türü bir site aracılığı ile getirilebilir sanırım. Bir inceleyin isterseniz.
----------------------------------------------------------------------------

Merhaba Arkadaşlar,

ABD den bu çim karışımını temin edebildiniz mi, ne kadara mal oldu.

pekanlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2016, 18:13   #165
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetmesut Mesajı Göster
Sayın sabah ayrık otuyla oluşturduğunuz bahçenizin son durumu nedir, sulama biçme gibi konularda bilgi verebilir misiniz?
Bahçe halen yeşil. Kullananlar memnun. Ezilse bile sonra düzeliyormuş.
2-3 günde bir sulanıyor.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2016, 17:10   #166
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2016
Şehir: Hakkari
Mesajlar: 178
Sn sabah Teşekkür ederim.
Düzce akçakocada köydeki bahçemizde hatta harman diyebileceğim yerde, çünkü yazları fındık serip kurutuyoruz yani, en az bir hafta olmak şartıyla üzeri kapalı kalıyor ve basılıyor çiğneniyor. Hiç bir özel bakım yapılmamasına rağmen her daim yeşil. Yağmur dışında hiç sulanmaz. Ama görüntü itibariyle benim istediğim pofuduk görüntü yok. Bunun sebebi belkide çim biçme makinasıyla belli bir seviye ve düzene göre biçilmemesidir. Biçmek için motorlu tırpan kullanıyoruz. Çim biçme makinası ve yılda bir iki kez gübreleme ile çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama tamamı ayrık otundan ibaret değil, çeşitli başka otlarda var. Tekrar köye gittiğimde fotoğraflarım

ahmetmesut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2016, 14:59   #167
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-09-2016
Şehir: aydın
Mesajlar: 2
direk ekebilirsiniz hocam sıkıntı yok,bende evimin bahçesine üçgül yoncası ektim çok memnunum

acemi25 beğendi.
kaptan09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2016, 15:04   #168
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-09-2016
Şehir: aydın
Mesajlar: 2
konu baya eski bir konu ama bahçeme yaptığım çalışadan söz etmek istedim..çim yerine kullanıla bilecek örtücü bitkiler için uzun uzun araştırmalar yaptıktan sonra aküçgül yoncası ekmeye karar verdim..kilosu diğer çimlere göre biraz pahallı bunu belirteyim..fakat çok güzel çıkıyorlar ve benim bahçemde ilk önce gölgede çıktılar mesela ,hiç güneş göreyen yerlerde bile çıkıyorlar,ilk tohumlanma ve çimlenme evresinde suyu çok seviyorlar fakat sonrasında çok su aramadıklarını okudum ,benimkiler daha biçilme evresine gelmediler ama görünüşlerinden çok memnunum..aydında yaşıyorum ılıman iklim için oldukça elverişli bir tür..sorusu olan olursa yardımcı olurum ..

Fatma Kochan ve acemi25 beğendi.
kaptan09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2017, 11:38   #169
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-04-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Merhaba kaptan09 bende 600m2 alana akgül yoncası yapmayı planlıyorum ekmeden önce ayrık otları için herhangi bir ilaç kullandınız mı? yoksa çapa yapıp yeni toprak serip ekim mi yaptınız

tamerbozkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2018, 15:13   #170
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2018
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Ankara'da 300 m2'lik bir bahçe alanına çocukların oynayabileceği şekilde bitki örtüsü yapmak istiyorum. Soğuk kış şartlarını da dikkate alarak ne önerirsiniz. Çok iyi bir örtü oluşması şart değil, oynayabilecekleri kadar bir zemin sağlasın ve çok su istemesin yeterli. Şimdiden teşekkürler.

koray297 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2018, 18:09   #171
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2016
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 237
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koray297 Mesajı Göster
Ankara'da 300 m2'lik bir bahçe alanına çocukların oynayabileceği şekilde bitki örtüsü yapmak istiyorum. Soğuk kış şartlarını da dikkate alarak ne önerirsiniz. Çok iyi bir örtü oluşması şart değil, oynayabilecekleri kadar bir zemin sağlasın ve çok su istemesin yeterli. Şimdiden teşekkürler.
Ankara iklimine en ugun veronica repens olur sanıyorum. Ayrıca biraz bakımla lippia repens, herneria glabra, mazus reptans veya leptinella da kullanabilirsiniz.

Ya da klasik olarak ayrık otu kullanabilirsiniz, köpek dişi ayrığı.

wakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2018, 18:47   #172
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2018
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wakan Mesajı Göster
Ankara iklimine en ugun veronica repens olur sanıyorum. Ayrıca biraz bakımla lippia repens, herneria glabra, mazus reptans veya leptinella da kullanabilirsiniz.

Ya da klasik olarak ayrık otu kullanabilirsiniz, köpek dişi ayrığı.
Teşekkürler bilgi için. Yalnız bahçenin orta bölümünü çocukların oynaması için bu şekilde kaplamayı düşünüyorum. Bahçe yanlarına ağaç.köşeye biryere de sebze ekeceğim. Bu tün bitkiler yayılma açısından sıkıntı oluyormu.

koray297 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2018, 19:53   #173
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2016
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 237
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koray297 Mesajı Göster
Teşekkürler bilgi için. Yalnız bahçenin orta bölümünü çocukların oynaması için bu şekilde kaplamayı düşünüyorum. Bahçe yanlarına ağaç.köşeye biryere de sebze ekeceğim. Bu tün bitkiler yayılma açısından sıkıntı oluyormu.
Evet bunlar yayılıcı bitkiler. Sebzelerin olduğu yerde sınırlama yapabilirsiniz. Ayrık otu haricindekiler o kadar derine kök salmaz zaten.

wakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2019, 10:53   #174
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-08-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 6
Bu cicegin adı nedir bilen varmı ,

Kmnavva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2019, 11:07   #175
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-08-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kmnavva Mesajı Göster
Bu cicegin adı nedir bilen varmı ,
https://www.instagram.com/p/B084DDzD...=1ji6k790j9pv1

Mor sekilde olan ve yayılan

Kmnavva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2020, 23:23   #176
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-05-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
merhaba,
çim olayını yapamayan bir benmiyim acaba

duman67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2020, 13:28   #177
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-11-2019
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
Merhabalar

Güzel paylaşımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
İki küçük köpeğim var. Bu sebeple ev alırken bahçeli olmasını istedim. Bir çiçekçide lippian çimini gördüm. Gide gele gözüm hep o çimde kaldı. Sayenizde ve internetteki araştırmalarım neticesinde bu yer örtücüyü denemek istedim. Sayın Mine Hanımın uyarı yazısını örnek alarak, çalıların önüne, evde atıl durumda bulunan kilit taşları ile çimleri ayıracak şekilde set yaptım. Oldukça da güzel olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık bir ay oldu. Bahçenin diğer yarısında ufak bir tadilat olacağı için henüz orası boş. O kısma ekeceğim libya çimlerini de kendim yetiştirmeye başladım.İzmir içinde dileyen olursa denemeleri için seve seve verebilirim.
Araştırmalarımda çok fazla kaynak maalesef bulamadım. Anladığım kadarı ile yurtdışında bu çime Kurapia deniyor. Ancak yanlış ise düzeltebilirseniz sevinirim.
Umarım çocuklarım için güzel bir tercih yapmışımdır.
Saygılarımla

Eklenen Resimler
 
fridam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2020, 17:56   #178
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-04-2014
Şehir: Aydın
Mesajlar: 85
Mera çimi

Merhabalar.
Son zamanlarda internette rastladığım mera çimi konusunda bilgisi olan kişilerden bilgi almak isterim. Bir arkadaşım ağaçlar sebebiyle gölge olan bahçesinde kullanıyor. Ve memnun kaldığını söylüyor. Benim bahçemde de ağaçlarım sebebiyle gölge alan çok fazla bu sebeple kültür çimi tercih etmiyorum.
Aşağıda satıcının yazdığı bilgiler yer alıyor.
Sizin fikriniz nedir?

MERA ÇİMİ(Çayır Çimi) Doğada kendiliğinden yetişen ve düz alanlardan özenle seçilerek ıslah edilen makinelerle rulo haline getirilip satışını yaptığımız çim hazır mera çimidir.
Mera çimi içerisinde yonca,papatya,kuzukulağı v.b çeşitli ot karışımlarını içerisinde barındırır. Mera çiminin tercih edilme sebebi de hem çok daha az bakım istemesi hemde m2 fiyatı uygun olduğu içindir.

çiftçioğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2020, 13:10   #179
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-11-2019
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
Merhabalar

Bahçemin son durumu resimdeki gibi. Kısmi olarak kapanan yerler var. Bizim ufaklıklar çok sevdi.

Eklenen Resimler
 
fridam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2020, 09:08   #180
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-05-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 11
Bu başlık altındaki bilgileri değerlendirdim ve Ankaradaki bahçeme yonca ve çim karışımı ekmeye karar verdim. Yonca çeşidi olarak üçgül olanı almak istiyorum. Ankara içinde bu tohumdan bulabileceğim, sizlerin daha önce alış-veriş yapıp memnun kaldığı bir yer var mı?

zgs garden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024