agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni131Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-09-2012, 22:11   #181
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan Mesajı Göster

.....Kutunun içerisindeki dört sigorta, havuz ışığını, havuz motorunu, arka bahçe projektörünü ve ön giriş merdiven ışıklarını yönetiyor.......

Merhaba efendim,

Güzel bir şey ortaya çıkarmışsınız. O kadar çetrefilli işler/aksilikler sonrası hevesiniz kaçmamış, maşallah.

''Kaçak akım Rölesi'' mesleğiniz gereği koymuşsunuzdur, maksat okuyanların dikkatini çekmek efendim.

Bahçe için geçmiş olsun. Umarım o bahçeden emekli olmazsınız)).

Sağlıkla kalın cümleten inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2012, 23:00   #182
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2010
Şehir: Bulgaristan/Istanbul
Mesajlar: 225
kacak akim rolesi cok onemli bir parcadir, ozellikle nemli ortamlarda mutlaka kullanilmalidir. Asla ekonomi yapayim demeyin , mutlaka cok kaliteli bir urun secin, siemens ve ya merlin gerin olabilir. ev,bahce tipi uygulamalarda 30mA secilmelidir.

Carpilma sekline, akima, ve kisiye gore degissede 30mA (miliamper)ve uzeri bir insani oldurmeye ve ya sakat birakmaya yeter. Evlerdeki sigortalar 6Amperden baslar ve bu tehlikeli sinirin 200 katidir.
Unutmayin, Evlerdeki normal sigortalar kisa devreye karsi korumadir. Elektrikli cihazlari ve tesisati korur. Topraklama; Olmemenizi saglar ama genede carpilabilirsiniz,
Kacak akim rolesi hayatinizi kurtarir. Ozellikle eski tesisatlarda bu cihaz yoktur ama sonradan ilave edilebilir. Eski elektrikli cihazlariniz varsa sorun yasarsiniz ama bu sizi yildirmasin.
kisacasi kaliteli bir kacak akim roleniz varsa; adam gibi baglanmissa prize civi soksaniz bile olmezsiniz.
NOT; Elektrik maytapa gelmez, bir bilene degil cok iyi bilene sorun;

mrduran ve LavantaSE beğendi.
kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2012, 23:35   #183
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-09-2012
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 1
merhabalar

işyerimizde çok güzel bahçemiz vardı maalesef çimlerim hep gitti,toz toprak oldu sanırım yandı.ne yapmalıyım?lütfen acil yardım

masalevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 15:43   #184
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2010
Şehir: Isparta
Mesajlar: 150
Sayın mrduran, çok naziksiniz. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Sayın kazanlik, çok faydalı ve çok çok önemli uyarınız için çok teşekkür ederim.

Aslında mesleğim elektrikçilik değil ama merak ve heves resmen dürtüklüyor beni. Elektrikçi çağırıp yaptırmaya kıyamıyorum. Evim yeni yönetmeliklere göre yapıldığı için kaçak akım rölesi bulunuyor. Kaliteli bir ürün takılmasını söylemiştim ustalara. Dediğiniz gibi, bu rölenin hayat kurtardığını çok duymuştum. Sabah akşam nem içerisinde olacak bu tesisatın mutlaka korunması gerekiyor.

Sucu ustam tüm kanalizasyon borularını değiştirmiş, çimleri de perişan etmiş sağolsun. Sonbahara giriyoruz. Vakit oldukça toparlayıp asıl tamiratı baharda yapmayı planlıyorum. Hem kazılan yerler tüm kış boyunca iyice oturmuş olur. Sulama sisteminde de patlak çatlak yok neyse ki.

Sayın masalevi merhabalar. İlk mesajınızı başlığıma yazmışsınız. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Çimler sulanmadığında bir süre sonra dediğiniz gibi resmen toz toprak oluyor. Sanki orada hiç çim yokmuş gibi oluyor.

Çimin sağlığı için üç şey gerekli. 1. Besin, 2. Su, 3. Bakım. 1. maddedeki besinden kastım, gübreler. Suni ya da doğal. Doğal kullanılacaksa yanmış davar gübresi mükemmel iş görecektir. Sulama çok önemlidir. Çim, su konusunda nazlı bir bitki. Sürekli ister. Sık aralıklarla ve az az ister.Göl gibi sulamak da iyi değildir. Çürüme ve mantar oluşumuna sebep olur. 3. madde olarak bakım çok önemli. Araya karışmış ayrık otlarının temizliği, düzgün periyotlarla ve keskin bıçaklı makinelerle yapılan kesim ve olası hastalıklara müdahale çok önemlidir. Bu üç maddeden biri yoksa çim keyif vermiyor malesef.

Çimle ilgili geniş bilgi için forumumuzun aşağıda linkini verdiğim sayfasına bakabilirsiniz.

Çimlerde yaşanan sorunlar

Selamlar, saygılar.

mrduran beğendi.
mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 21:18   #185
Ağaç Dostu
 
merlict's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
Biri elektrikçimi lazım dedi
Takım çantası hemen hazırda bekliyor

mesutcan ve mrduran beğendi.
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 13:18   #186
Ağaç Dostu
 
Nazlı N92's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-09-2012
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 130
merhaba sayın mesutcan şu yere gömük fıskiyelerin maliyeti nedir ?

Nazlı N92 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 04:07   #187
Ağaçsever
 
zuhaleyna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-02-2013
Şehir: antalya
Mesajlar: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan Mesajı Göster
Sanırım en basiti ön mekanik filtrasyonla motora giren suyu küçük partiküllerden ve kaba pisliklerden arındırmak olacak. En baştaki denemelerimde dah filitre filan yokken motoru süngerimsi bir torba içerisinde çalıştırıyordum. Yine böyle bir torba içerisine alabilirim. En azından kalıcı sağlam bir çözüm bulana kadar temiz kalma süresini uzatmış oluruz.
bende sizin kafa motorunun gücünde iç filtre aldım. Altında 2 bölme süngeri var. bunu ilerde sizinki gibi bir dış filtreye bağlamayı düşünüyorum.Bu süngerli filtre bölümü motoru koruduğundan probleminizin çözümü olabilir. Değiştirme imkanınız varsa deneyin **** suyu alan bölüme çıkma iç filtre alt süngerli bölümünden ekleyebilirsiniz.

zuhaleyna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2013, 20:22   #188
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2012
Şehir: kırıkkale
Mesajlar: 17
Son durumu nedir havuzun aceba ?

erolemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 02:08   #189
Yeni Üye
 
bukalemune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2005
Şehir: ankara
Mesajlar: 23
İlgiyla baştan sona kadar her mesajı okudum. Emeklerinize sağlık.
Ben de bahçeme havuz yapmayı planlıyorum, henüz yeni aldım ev bitmiş de değil, fakat havuzun yerini, büyüklüğünü, tasarımını baştan belirleyip bahçeyi ona göre tasarlamak istediğimden sürekli araştırıyorum. İşim size göre çok daha zor görünüyor, çünkü ne malmeze tanırım, ne de en ufak bir deneyimim var. Belki araştırmaktan okumaktan pes edip profesyonel yardım alırım diyorum ama çok para tutacağını da biliyorum.

Benim havuzdaki amacım balık değil de, ördekler ve kuğu için. 15m2 lik bir havuz kuğu için yeterli imiş, 50 cm derinliğinde. Tabi en büyük sorun ördekler suyu çok kirlettiği için bu suyu sürekli temizleyip tekrar akışını sağlayacak düzeneği kurabilmek.
Neyse henüz yolun başındayım, okumaya araştırmaya devam.

bukalemune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 16:37   #190
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2010
Şehir: Isparta
Mesajlar: 150
Herkese merhabalar;

Foruma girmeyeli çok olmuş. Mesaj yazan değerli arkadaşları cevapsız bıraktığım için üzgünüm.

Sayın Nazlı_N92 merhaba;

Bu fıskiyelere Pop-up sprinkler deniyor. Bunlar da kendi aralarında ikiye ayrılıyor. Spreyler; şemsiye misali ayarlanan yöne doğru sürekli spreyleme yapar. Rotorlar ise ayarlandıkları yönü sağa sola tarama yoluyla sularlar.

Sprey sprinkler daha uygun fiyatlı çözümler diye biliyorum. Benim bahçemde de sprey kullandım. Önceki sayfalarda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Bir sprey sprinkler gövdesi 4 TL civarında. Ucunda yönü ve uzaklığı tayin eden nozzle ise 1,50 TL'ye bulunabiliyor. Altındaki dirseğini de işin içine katarsak 8 - 8 TL'ye gelir maliyeti. Ancak bunun hortumu, Te'leri, dirsekleri, otomatik yapılmak isteniyorsa selenoid vanaları, kontrol ünitesiyle komple bakılmalı maliyetine. Benim harcadığımı sorarsanız toplam 500 TL tuttu. Buna tüm spreyler, tüm malzeme, kontrol ünitesi ve selenoid vanalar dahil. Benim işçilik karın tokluğuna, o ayrı.

Sayın Zuhaleyna merhabalar;

Kafa motorunun kendi süngeri bu konuda iyi bir yardımcı oldu. Ancak nedense bir süre sonra içindeki plastik pervane eridi ve motor çöpe gitti. Ben de daha iki gün önce bir dalgıç pompa aldım. Kafa motoruyla bu iş olmayacak. 270 kWh enerji çekiyor kendileri. Dev bir televizyondan daha fazla. Bakalım ne kadar katlanırım elektrik faturasına.

Sayın Erolemre merhabalar;

Şu an havuz yemyeşil. Dün 4 balık sayabildim. Henüz tam uyanamadılar. Yavaş hareket ediyorlar ve mümkün olduğu kadar yüzeye gelmiyorlar. Havuz da çok kirli olduğu için onları seçemiyorum. Dün filitre düzenini tamamen değiştirdim. Yeni elyaf ve sünger koydum. Dalgıç pompanın gücüyle inşallah kısa zamanda temizlenir diye umuyorum. Balıklar avcumun içi kadar geniş bir gövdeye sahip olmuşlar. Çok hoşuma gitti. 200 - 300 gram kadar olduklarını tahmin ediyorum. İnşallah büyümeye devam ederler.

Sayın Bukalemune merhabalar;

Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. İnşallah sizin havuzunuz çok daha güzel olur. Benim hala içime sinmiyor. İki büyük problem var. Birincisi, taş izlenimi verememek. Bu nedenle de yapısal güzellik kazandıramamak. Burada lazım olan tek şey para. İyi bir usta ile bu çözülebiliyor. İkincisi de temizliğini sağlayamamak. Bunun için zaman dışında diğer gerekli her şeye sahibim ama ne yazık ki çok yoğun iş temposu, havuzumla ilgilenmemi engelliyor. Allah'tan sulama sistemi var da çimlerimi de öldürmüyorum. Ölmüyorlar ama sürünüyorlar.

Sonbaharda yaptırdığım kanalizasyon borusu değişikliğiyle çimlerim mahvolmuştu. Hafta sonu yarısını tamir ettim. 1 Kg tamir çimi yetmeyecek gibi. Bu güzel yağmurlu günlerde kalanını da tamir edip tekrar tüm bahçeyi yeşil görmek istiyorum. İnşallah yapabilirim.

Tüm okuyanlara, yazanlara sevgiler, saygılar.

erolemre beğendi.
mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 18:01   #191
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Helal olsun ne diyeyim. Bu gayrete şapka çıkarılır. Hobi, bir insanı diğerlerinden ayıran, onu özgün kılan, karakter gibi bir şeydir. Hele de bu mecrada olduğu gibi hobidaşlarını bulunca ve onlarla yazışınca daha da bir güzel oluyor.
Öncelikle cebinde paran varsa her şeyi tabi ki yaptırabilirisin ama yaptırılan hiçbir şey yapılanın yerini tutmaz, o yüzden profesyonel destek alabilirsin ama kendin yapmak bambaşka bir tat. Mesutcan bunu başarmışa benziyor.

albuyuto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2013, 10:18   #192
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-06-2013
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 11
Sevgili Mesutcan, sayfanı dikkatle ve keyifle inceledim, ( daha uzun bir zamanda, daha ayrıntılı inceleyeceğim) hevesin ve gayretin büyük bir övgüyü hak ediyor. inanıyorum ki bahçesi olan bir çok kişiye ilhan kaynağı ve yol gösterici olmuşsun ve oluyorsundur.
gayretinin karşılığını alman dileğiyle. kendine inancını kaybetme biz seninleyiz ve takipteyiz
Selamlar, Sevgiler

cumhur şengül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 10:42   #193
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2010
Şehir: Isparta
Mesajlar: 150
Sayin Albuyoto, Sayin Cumhur Sengul ve değerli ziyaretçiler,

Herkese merhaba.

Malum bahanelerimizden dolayi foruma neredeyse 1 yildir yazmamisim. Takip eden siz değerli üyelerden ozur diliyorum.

Baliklarima ve havuzuma doğru duzgun vakit ayiramadigim için gecen sonbaharda belki ge uzuleceginiz bir karar verdim. Havuzu yikip isi profesyonellere teslim etmeye karar verdim. Sag kalan 7 baliğimi Isparta'da cok güzel bir mesirelik yeri olan Gökçay'daki havuzlara biraktim. Orada ayni türden sazanlarla cok mutlular. Tertemiz suda cesit cesit yiyecek ve bir sürü balikla günlerini gun ediyorlar.

Havuza gelince. Bir hafta sonu balyoz ve kirici deliciyle havuza giriştim. Onca yapilani yerle bir edip üzerini kumla kapattım. Sonuc soyle;

Name:  20140309_133813_resized.jpg
Views: 2462
Size:  42.9 KB

Derinlik yok. Su kapasitesi yarim ton ancadır. Cocuklarin içine düşme tehlikesi yok. Icinde yasayan canli olmadigi için kloru basabilirim. Profesyoneller tarafından fiber glasla yapildigi için gerçekçi ve güzel gorunuyor. Artik isiklandirmasini kendim yapacagim.

Herkese mutlu, saglikli bir bahar diliyorum.

Not: Agaclar.net te bu Turkce karakterleri yazamama sorunu yeni mi oluştu acaba? Eger özellikle yapilmissa ne uzucu...

zekiabbas beğendi.
mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2014, 12:38   #194
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan Mesajı Göster

Not: Agaclar.net te bu Turkce karakterleri yazamama sorunu yeni mi oluştu acaba? Eger özellikle yapilmissa ne uzucu...
Forumda Türkçe karakter sorunu yok. Durum sizden kaynaklanıyor olmalı.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2014, 10:18   #195
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2010
Şehir: Isparta
Mesajlar: 150
Merhaba sayin s.serdar. Dediginiz gibi forum ile ilgili değil internet Explorer ile ilgili bir sorun. Chrome'da yapmıyor.

Bilgilendirme için teşekkürler.

mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 00:42   #196
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: Yalova
Mesajlar: 7
beğenerek okudum tüm konunuzu

mesutcan beğendi.
burakhena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2014, 16:53   #197
Ağaç Dostu
 
bonjour40's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 261
Galeri: 6
bir solukta okudum yazdiklarinizi
cok begendim elinize saglik

Selamlar

mesutcan beğendi.
bonjour40 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2020, 21:16   #198
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-03-2020
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 9
Bazen işi ehline bırakmak gerekir gerçekten.

ÖzgürSunman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024