03-08-2013, 17:12 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
|
Balkona Ocak Yapımı
Arkadaşlar merhaba konudan anlayanlara bir sorum olacak. Şimdi ben ikiz villada oturuyorum ev sahibi bizim balkona dışarıdan soba bacası ördürttü. Bende o bacaya bağlayabileceğim bir barbekü/ocak yapmak istiyorum. 1-Aynı bacayı kullansam çeker mi baca? 2-Dışarıda yemek yaparken soba girişinden eve duman vurur mu? (Yazın kapalı ama kışın sobaya vurur mu) 3-Nasıl bir ocak yapmalıyım püf noktası var mı? Burada usta bulmam zor ve ev sahibi gideri karşılamıyor kendi cebimden yaptıracağım için kendim yapmak istiyorum. Tüm fikir yardımlarınıza açığım. Biraz çizim komik ama fotoğrafı da ekliyorum. Kırmızı **** yeşil yerden delip balkon ocağının bacasını soba için örülene bağlamak planım. |
03-08-2013, 17:13 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
|
Birde ördükleri baca yerden başlıyor ben pencere hizasına yani soba bacasının altına kadar kadar kırıp ocak için alanı genişleteceğim sorun olur mu? |
03-08-2013, 17:39 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2013
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 47
|
tk646 şimdiden size kolay gelsin ben sizin balkonu çözemedim zemin katmı orası yoklsa birinci katmı |
03-08-2013, 17:52 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
|
Burası giriş katımız. |
03-08-2013, 17:54 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
|
Daha net anlaşılır galiba bu fotoğrafta. |
03-08-2013, 18:27 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2013
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 47
|
1-Aynı bacayı kullansam çeker mi baca? genelde sorun olmaz çeker fakat koku nedeni ile tavsiye etmezler 2-Dışarıda yemek yaparken soba girişinden eve duman vurur mu? (Yazın kapalı ama kışın sobaya vurur mu) duman vurmaz koku yapar. 3-Nasıl bir ocak yapmalıyım püf noktası var mı? bak işte bu sorunuz zevke kalmış tipini siz seçeceksiniz sadece tavsiye olarak agız kısmını fazla büyük tutmayın ayrıca kapaklı olsun |
03-08-2013, 19:15 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
|
KOku derken ismi kokar acaba yemekmi? Bu arada verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler. İnşallah başlayınca daha fazla yardımınızı isterim |
03-08-2013, 19:35 | #8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2013
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 47
|
yemek kokusu olur kışın sobayı yaktığınız zaman yapacağınız barbekü **** ocağın kapaklı olması ve kapağının kapalı olmasına dikkat edin aksi takdirde bacanın çekiş gücü düşecektir. eğer binanızda çatı varsa baca yüksekliğinin çatının orta en yüksek kısmından en az 1m. yüksek olması lazım iyi çekmesi için çatı yoksa kenar duvarından 1m. yüksek olması lazım o zaman sorun yaşamazsınız |
03-08-2013, 19:40 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2013
Şehir: AYDİN - KONYA
Mesajlar: 84
|
Sayın tk646, mevcut bacayı aynen kullanmak yerine sizin ocağınız için yapılmış olan bacanın yanına bir tane daha baca eklemeniz daha sağlıklı olacaktır. Sayın by_falcon'un da dediği gibi içerideki soba bacasının çekişi düşecektir bu da zehirlenmeye sebep olabilir. Saygılarımla... |
03-08-2013, 19:56 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
|
Evet onuda düşündük ama o bacayı örmek için iskele lazım ters bir yerde, birde çatıya kadar çıktık diyelim orayı delmemiz mümkün olmaz amatörce diye düşündük |
04-08-2013, 17:31 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
Şehir: Dalaman
Mesajlar: 231
|
Peki çatıyı delmesek, çatıya kadar örüp çatıda soba dirseği gibi bir malzeme ile çatıya ulaştırsak ucunu nasıl olur. Sistem işler mi ? |
04-08-2013, 22:47 | #12 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2013
Şehir: AYDİN - KONYA
Mesajlar: 84
|
Alıntı:
Ben çocukluğumda hatırlarım pek çok evin normal soba bacası zaten dediğiniz gibi idi. Görüntü açısından biraz nahoş olmakla beraber çalışır ve her hangi bir sıkıntı yaşamazsınız. |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|