agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2015, 23:21   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-04-2015
Şehir: Elazig
Mesajlar: 2
Bahçeye Spor Sahası ve Kiremit İrmigi Hakkında

Merhaba,

2 donum buyuklugunde tarim arazisinden donusturulmus icerisinde ev ve cesitli agaclar bulunan bahceme spor yapabilecegim bir alan eklemek istiyorum. Bahcemi sadece yaz aylari boyunca kullanabildigim icin profesyonel olmayacak, amator olarak Basketbol, Futbol (tek kale ve basketbol diregi) Tenis ve Badminton oynayabilecegim 22*10 yani 220 metrekare bir alan duzenlemeyi dusunuyorum. Bu alani duzenlemeye calismanin kendi icerisinde bir zevk olacagini dusundugumden iscilik olayini kendim ustlenecegim. Bu konuda deneyimli arkadaslara cesitli sorularim var. Cevaplayabilirlerse cok mutlu olurum.

1- Uygulamada su asamalari dusunuyorum

a- Olculerin tam olarak belirlenmesi ve bu alanda kazi yapilmasi. Kazi yapilan alanin etraftan izole edilmesi icin bordur taslarinin etrafi kaplayacak bicimde dizilmesi.

b- 15 cm civari cakil tasi ile kazi yapilan alanin doldurulmasi, biraz cokmesi icin bir sure beklenmesi ve bu arada sulanmasi.

c- asil malzememiz olan kiremit irmiginin 4-5 cm kalinliginda dokulmesi ve uzerinden silindirle gecilerek sikistirilmasi. Bu islemin malzemenin sikistigina ve zeminin sertlestigine emin olana dek tekrarlanmasi.

Not: eger yukaridaki asamalarda bir hata oldugunu dusunuyorsaniz lutfen uyarin. Insaata oldukca yabanciyim ve bu ilk deneyimim olacak. zemin calismasindan kabaca bekledigim zeminin spor yapilabilecek, buyuksehirlerdeki yuruyus yolu kivamina ulasmasi. Bu metodla bu hedefe varamayacagimi dusunuyorsaniz lutfen uyarin.

2- Kabaca maliyetler

Kiremit irmiginin bir tonu icin 250 tl gibi bir fiyat biciliyor. 220 metrekare bir alan icin ortalama ne kadar kiremit irmigi kullanmam gerekiyor hic bir fikrim yok. Bu konuda deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum.

Orta kalite portatif bir tenis/badminton kortu yaklasik 400 tlye mal edilebiliyor. Amator heyecanimi karsilayacagini dusunuyorum. Futbol kalesi ve basketbol diregi icin ise gene bir 400-600 tl arasi gozden cikarmak gerekiyor

Ek olarak,

Drenaja gerek olmadigini dusunuyorum. Cunku kis aylari boyunca sahanin ustunu bir bicimde ortebilirim. Bu konuda yaniliyor muyum?

Tesekkurler.

firat0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024