![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2010
|
Her şeye Rağmen Yaşamak….
![]() Yaşamak, tüm zorluklara rağmen, hayatla mücadele verme sanatıdır, üstteki resimde de olduğu gibi. Bu "bebişi" geçende bir restaurantta masaların altındaki bir mermerin arasında tesadüfen gördüm ve dayanamadım resmini çektim. İncecik mermer arasından adeta bir karton kalınlığını alan bedeni ile çok acı çekmiş ve buna rağmen sonrasında normal hali ile büyürken , yorgun ama buna rağmen güçlü bir irade ile yaşama mücadelesi veriyordu. Olur da biri görür beni, buradan kurtarır dercesine, çevresinden adeta bir dost sesi duyabilmek için yardım istercesine sessiz bir çığlık atıyordu, sanki... Ama ortalıkta o kadar çok insan varken ne biri görebilmiş ne de duyabilmiş,taaa ki, ben görene kadar. Kim bilir belki de başka birisi tarafından ezilmemek için de ne mücadeleler vermiş, ölümle burun buruna ne sıkıntılar yaşamıştır. Konuştuğumuz zaman mangalda kül bırakmayız. “Ben şu kadar dil biliyorum”, ya da ben şu dili ana dilim gibi konuşuyorum demeye başlarız. Oysa yaşadığımız evrende ne kadar sağır ve dilsiz olduğumuzu anlayabilmek açısından, şu küçücük fide önümüzde çok güzel bir örnek oluşturuyor. Aslında konuştuğumuz bütün ana dilleri anlamlı kılabilmek ve herşeyden önce kendimize ve sonra karşımızdakine karşı çok iyi bir dost olabilmek için önce gerçekten doğanın dilini, çok iyi öğrenmemiz gerektiğine inanıyorum. Sevgiyle Kalın. Düzenleyen basriacar : 14-01-2012 saat 17:00 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bakmak ve görmek; bütün mesele yaşamdaki incelikleri, ipuclarını görebilmek. Karşımızdakine saygı ile yaklaştığımızda bitki, hayvan hatta -bir parça da olsa, insani değerleri kalmış olan- insanla bile anlaşabileceğimize inanırım. Ancak günümüzde insanların çoğunluğu, paranın dili ile konuşuyor, bütün sorunlar da buradan kaynaklanıyor. Yaşamın amacının bu evrensel dili öğrenmek olduğuna inanırım. Saygı!!! Düzenleyen naturefan : 26-01-2012 saat 21:21 |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|