agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma (http://www.agaclar.net/forum/orman-ormancilik-orman-yanginlari-agaclandirma/)
-   -   Ağaçlandırma projesi için gerekçe raporu nasıl hazırlanır? (http://www.agaclar.net/forum/orman-ormancilik-orman-yanginlari-agaclandirma/32825.htm)

Nazlı N92 01-10-2013 09:24

Ağaçlandırma projesi için gerekçe raporu nasıl hazırlanır?
 
Sevgili ağaçlar net ailesi işlerim ile ilgili ne zaman başım sıkışsa nedense kendimi bu sayfada buluyorum. belki sorularımla sizi sıkıyorum fakat gerçekten çözüm bulamadığım için ve iş tecrübem olmadığı için çaresiz kalıyorum ve o yüzden size sorma gereği duyuyorum :(

Şu anki problemim bir rapor, ağaçlandırma projesi için GEREKÇE RAPORU hazırlamam gerekiyor fakat söz konusu gerekçeyi düşün düşün çözemedim gitti, bu konu ile ilgili İnternet'e çok araştırma da yaptım ama bir sonuca ulaşamadım maalesef. Bu konuda bilgisi olanların ve yardım edebilecek durumda olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. saygılar...

pria 02-10-2013 11:07

Aradığınız bilgiler aşağıdaki örnek proje dökümanlarında olabilir:

Örnek Projeler


http://www.fidanturkiye.com/?Syf=5&Id=70112

s.serdar 06-10-2013 02:18

Sayın Nazlı N92

Daha öncede bir mesajımda kısmen değindiğim üzere ağaçlandırma işlemi oldukça zor ve külfetli bir işlemdir. Bu konudaki prosedür bir hayli kapsamlıdır.

Benim bildiğim kadarı ile Gerekçe Raporu; ağaçlandırmaya tahsis edilmiş projenin revizyonu ya da iptali aşamasında aranılan bir idari işlemdir. Başlangıçta bu rapor aranıyor ise sanki birileri ipe un seriyormuş gibi geldi.

Ağaçlandırma işlemleri için müracaatçıdan esasta uygulama projesi istenir. Bu uygulama projesi; sahanın jeolojik durumu ve toprak analizinden, iklim ve tüm meteorolojik bilgilere, ulaşımdan taşımaya, sahanın mülkiyet, amenajman plan ve aktüel durumunu, biyotik ve abiyotik zararların, ağaçlandırma işleminin iş takvimini ve proğramını, alt ve üst toprak işleme ve uygulamalarını, dikim usul ve yöntemlerini, fidan tür ve cinsleri ile temin noktalarını, sulama, budama gübreleme işlemlerini, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntem ve projelerini, korum tedbir ve önlemlerini, proje yatırım ve finansman gider bilgilerini vs. pek çok konuda bilgi ve veriyi içermektedir. Eğer böyle bir uygulama projesini hazırlayabildiyseniz Gerekçe Raporunun hazırlanması çocuk oyuncağı sayılabilir. Uygulama raporu öncesinde de ön etüd raporu dispoziyonu hazırlamanız gerekeceğini de hatırlatmak isterim.

Ancak çabalarınıza bir parçada olsa katkı sağlayabilmek için her nedenle istendiğini pek anlayamadığım Gerekçe Raporu için yüzeysel bir bilgilendirmede bulunayım. Gerekçe Raporu; uygulama projenin nedenlerini, neden böyle bir projeye gerek olduğunun gerekçelerini içermeli mevcut arazi yapısı ve bunun sonucu olarak mevcut sosyo ekonomik yapının ileride kazanacağı durumun tanım ve tariflenmesi yani hedeflenen durumun açıklanmasını gerektirir.

Size tavsiyem, Ağaçlandırma Yönetmeliğini, bununla ilgili bakanlık tamim ve uygulama yönetmeliklerini incelemeniz ve takip edeceğiniz işlem ve prosödürlere kendinizi hazırlamanız yerinde olacaktır.

Saygılarımla.

Nazlı N92 24-10-2013 15:21

arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim aklımda yazdıklarınıza benzer şeyler vardı yine de fikir edinmek istedim teşekkürler. saygılar


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024