agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma (http://www.agaclar.net/forum/orman-ormancilik-orman-yanginlari-agaclandirma/)
-   -   Kaç tane ağaç dikmelisiniz? Kaç ağacın kesilmesini önlemelisiniz? (http://www.agaclar.net/forum/orman-ormancilik-orman-yanginlari-agaclandirma/2748.htm)

denizakvaryumu 22-12-2006 12:01

Kaç tane ağaç dikmelisiniz? Kaç ağacın kesilmesini önlemelisiniz?
 
Karbonmetre

Kaç tane ağaç dikmelisiniz?Yukardaki linkte hesaplayabilirsiniz:confused:




.

Halit Togay 30-12-2006 17:20

Linke girdim 23 ağaç dikmam lazım geldi. Byu sayının 6 katı kadar dikili ağacım var amma.. Bu sayıda ağacı her sene mi dikmeliyim yoksa bir kere dikip tüketimimi değiştirmesem ömür boyu yetecek mi?

Oğuz Karsan 28-11-2007 11:18

MERHABA
Ben hesabı pek yapamadım.Ama ne kadar ağaç dikersem yine de yeterli olamayacağını biliyorum;doğaya verdiğimiz zararı asgariye indirmek istiyorsak,önce bunun bedelini ödemeliyiz.

Nasıl mı? Az kullanarak,yüksek teknoloji kullanmaktan vazgeçerek.Tabi güleceksiniz.Şu anda ne yapıyoruz diye. Ama herkesin feragat edebileceği şeyler olmazsa, bu gidişle zaten yok olup gideceğiz.Çevreci görünmek başka bir iştir, Sahiden çevreyi korumanın gereklerini yapmak başka bir şeydir.

Gelişmiş, veya geliştiklerini zanneden ülkeler yıllarca atom denemeleri yapıp heryeri kirlettiler. Şimdi elde ettikleri teknolojileri pazarlayıp kazandıkları paralarla ailelerini sağlıklı yaşatabilecekleri henüz kirlenmemiş,temiz bir ortam arıyorlar. Ama bulamayacaklar.

Bulsalar da bedeli çok ağır olacaktır. Kazandıkları paralar, değer verdikleri kişilerin temiz ve sağlıklı yaşamaları için, asla yetmeyecektir.

Önemli olan hiçbir yeri kirletmemek. Kirlettirmemek.Ormanı korurken denizi kirletirsek,mutlaka onun da bedelini başka bir zaman,başka bir şekilde öderiz.Ama mutlaka öderiz

İlkçağlardaki gibi yaşayalım da demiyorum ama bir ölçü tutturmalıyız. Çevreyi korurken samimi olmalıyız.Mesela her yerimize altınlar takarak siyanür ile altın aranmasına karşı çıkamayız. Biz o altını kullanmazsak zaten değeri olmaz.O zaman da kimse değersiz bir şeyi elde etmek için, Kanada dan buralara gelmez.

Doğaya ve çevreye zararlı olan herşeyin kullanımını asgariye indirmeliyiz.Bunu yapabilirsek, belki bizden sonrakiler biraz daha rahat yaşayabilirler.

Modern yaşamı sürdürebilmek için mutlaka çevreye en çok zarar verecek teknolojiyi kullanmak gerekmez.

Henüz ben de teknolojiden vazgeçemedim. Yaşamda her alanında azaltmaya başladım.Bize faydasının çok olacağını sanmıyorum. Umarım, bizden sonrakiler için başarırız.

Saygılar.

hakan7960 10-12-2007 13:09

ben ağaca sevdalı bir kişi olarak,insanın ne kadar ağaç dikeceğini böyle çarpım tablosu gibi vasat aritmatik hesaplarla yapmasına karşıyım.Karnımız acıktığında veya susadığımız da kaç kaşık yemek yiyeceğimizi susadığımız da kaç yudum su içeceğimizi hesaplıyormuyuz?Yoksa doyuncaya kanıncaya kadar mı yiyip içiyoruz.Ben şahsen ağaç dikmekten çiçek ekmekten ne bileyim ağaç ve bitkilerle uğraşmaktan hiç yorulmuyorum ki kaç ağaç dikeceğimi hesaplayayım?Kişileri belli bir oranla sınırlamaktansa daha ileri en ileri derecede ağaç dikmeye adapte etmek en akıllı iş olacağına inanıyorum.Gelin hep beraber bırakın bizim kaç ağaç dikeceğimizi çocuklarımıza,torunlarımıza.dedelerimize ninelerimize de ağaç dikelim.HAYDİ ARKADAŞLAR AĞAÇ DİKMEYE...

bernacyhn 26-04-2008 20:51

bende de 23 ağaç çıktı her yıl bu kadar diksem -biliyorum ki her geçen yıl benim yüzümden doğa daha da kirlenecek- yine de yetmez ben de sadece odamda meydana gelen CO2 çıkışını azaltmak için odam da bitki besliyorum 4 saksı menekşem var odamda hiç yoktan iyidir devamlı da çoğaltıyorum onları evin her yerine koymak ve sevenlere hediye etmek için binaya menekşe sevdası sardırdım ben de feci şekilde kapıldım daha dün köklendirip toğrağa ektiğim menekşemin yavru verdiğini gördüm anlamıştım zaten toprağı kaldırmıştı kendini göstermeden yavrular. çok mutlu oldum aldım elime saksıyı anneme ablama gösteriyorumm bitane daha yavrum oldu diyee... henüz bilmiyorum oluyor mu ama buraya veya bir forum açıp oraya menekşelerimin resmini koymak istiyorumm her hafta daha da büyüyorlar mor çiçek verdi bitanesi hem de bir sürü .... çok seviyorum yaa

Oğuz Karsan 12-05-2008 11:21

Çok Ağaç dikmeliyiz, Çook .
 
Merhaba.

Çok Ağaç dikmeliyiz, Çok. Ne kadar dikersek yetmez. Daha çok dikmeliyiz.

Esasında bir taraftan dikerken, diğer taraftan daha çoğunu katlediyoruz. Bunu bazen devlet,bazen hükümet, bazen biz yapıyoruz. belki farkında olmadan yapıyoruz ama yapıyoruz.

Her belediye seçimlerinden sonra, yönetime gelen belediye,eski belediyenin yaptığı işler iyi veya kötü olsun mutlaka değiştirip yenisini yapar.Bu sanki kural haline gelmiştir. Ben Altunizade de oturuyorum.Birkaç hafta önce yanıbaşımızda bulunan birkaç ağaç da belediye tarafından kesildi. Sebep yol genişletmesi ve kaldırım çalışması imiş.

Halbuki yol genişlemedi, kaldırımlarımızda zaten yeni sayılırdı. Ama ağaçlar yok oldu. Şimdi aynı belediye ağaç dikmeye uğraştığını göstermek için türlü oyunlar sergiliyor. Tabi kendi adamları

Altunizade kavşağı ve Millet Parkı da aynı durumda. Ben Özel Moran Lisesinde okudum. Devamlı Millet Parkına kaçıp türlü oyunlar oynardık. Hüseyin Rahminin bir romanında bahsediliyormuş ve içinde atlı arabalarla geziliyormuş. İşte o güzel park burası. Ama şimdi bırakınız arabayla gezmeyi, yaya bile gezemezsiniz.Her yere beton dökmüşler. İsmi çevre düzenlemesi.

Peki bütün bu yanlışlıklara karşılık biz ne yapıyoruz. Evimizde vah,vah diyoruz. Ağaçların kesilmesi veya başka bir yanlış doğa düzenlemesi bizi ilgilendirmeli. Binlerce YTL' harcayıp, Çevreyolunun ortasında kalan ağaçlık alanı da düzenlediler eskisinden kötü olması bir yana, bir sürü ağacı da kestiler. 1.Köpü yoluna girmek için hepimiz hergün önünden geçiyoruz.Güzel olmuş mu?

Artık seçilmiş de olsalar görevlerini yanlış yapanlara müdahale etmek zamanı gelmedi mi? Belki birkaç Ağacı kurtarabiliriz.

Selamlar


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024