agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-12-2009, 00:35   #151
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-12-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 5
merhaba Ercan bey ,

ben tarlamı 2007 yılında aldım,almadan önce Buca tapu müdürlüğüne giderek tapu kütüklerinde herhangi bir şerh var mı diye kontrol ettirdim ayrıca kadastroya aplikasyon harcı yatırarak ,aplikasyon yaptırdıktan sonra tapu kayıtlarında tarla vasıflı gözüken araziyi satın aldım.Daha sonra orman idaresi orman kadastrosunun geçmediğini kadastro geçmeden hiçbir şekilde tasarrufta bulunmamamızı ,bulunursak tapu iptal davası açılacağı bilgisi verildi.
oysaki aynı statüde bulunan bölgede diğer tarlaların çevresi teller çevrili ,bir çoğunda evler var,kiraz bahçeleri ve at çiftliği bile var .nasıl oluyor da kanunlar bazılarını engellerken diğerlerine göz yumuyor..ayrıca tarlamın daha ilerisindeki bir tarlanın davayı kazandığı için orman idaresinin orman yolunu değiştirdiğini gözlerimle gördüm.Ayrıca aynı arazi belediye kayıtlarında da koy içi yerleşim alanı olarak gözüküyor.tapuda ve belediye de sorun yokken Orman kayıtlarında farklı olması vatandaşın suçu mu yoksa kurumların mı?

Orman idaresi 2008 ağustos ayında kadastro çalışmalarının bitirileceğini söylemişti 2010 yılına geldiğimizde hala bir çalışmanın başladığı bilgisini alamadık.

verilmiş olan tapular 20.10.1964 yılında ilamı kesinleşmiş tapular, neden Orman idaresi bu kadastroya o tarihten bu yana itiraz etmiyor da vatandaş tapuya güvenerek alınca , ucuz aldınız diye bizleri suçluyorsunuz .açıkcası benim için hiç te ucuz değildi ...lütfen doğayla iç içe yaşamak isteyip çocuklarına ağaç dikmeyi ,meyvelerin market reyonlarında olmadığını göstermek isteyenlerle ,, ormanı yakıp gasp edenleri , siyasilerle anlaşıp siteler yapanları bir tutmayın...

umarım orman kadastrosu 2010 yılında bizlerde bizlerde rahat ederiz .umarım kanunlara saygılı olduğumuz için bundan zara görmeyiz..

YILDIRIMD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2009, 14:29   #152
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Sn. ercan35, Hoşgeldiniz. Konuyu bilen kişilerden olmanız sebebiyle, foruma olumlu katkı sağlayacağınızı umuyorum. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Benim sorunum Çanakkale de. Sormak istediğim ise yeni çıkan kanuna rağmen, orman şefliklerinin birçok yeri orman ilan etmesi. Bunu yaparken de orman kadastrosunu bahane ediyorlar. halbuki kanun söyle demektedir.

Alıntı:
MADDE 6 - 3402 sayılı Kanunun 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 22. - Evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz. Bu gibi yerler ikinci defa kadastroya tâbi tutulmuşsa, ikinci kadastro bütün sonuçlarıyla hükümsüz sayılır ve Türk Medenî Kanununun 1026 ncı maddesine göre işlem yapılır. Süresinde dava açılmadığı takdirde, ikinci defa yapılan kadastro, tapu sicil müdürlüğünce re'sen iptal edilir.

Ancak;

a) Tapulama, kadastro veya değişiklik işlemlerine ilişkin; sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere uygulama niteliğini kaybeden, teknik nedenlerle yetersiz kalan, eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun göstermediği tespit edilen kadastro haritalarının tekrar düzenlenmesi ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin sağlanması amacıyla tapulama ve kadastro görmüş yerlerde,

b) Daha önce sadece tapu tahriri yapılan veya 2859 sayılı Tapulama ve Kadastro Paftalarının Yenilenmesi Hakkında Kanuna göre yenileme yapılacak yerler ile 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 Sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun hükümlerine tâbi yerlerde,

Birinci fıkra hükmü uygulanmaz.
Benim bu yazıdan anladığım şu: Eğer bir araziden kadastro geçmiş ise, o araziye tekrar kadastro yapılamaz. Yapılsa bile sonuçları geçersiz olur. Ancak; bazı hatalardan kaynaklanmış olan düzeltmeler ki bu düzeltmeler de bizzat kadastronun veya orman mühendislerinin yapmış olabileceği hatalardır. Onlar düzeltilebilir deniyor.

Peki bu hayati hataları yapanlara neden bir ceza öngörülmemiş. Bu ne biçim adalettir? Sen maaş aldığın işi savsakla veya yanlış yap. 20 yıl sonra adamın tapusu iptal edilsin, yanlışı yapana birşey yok. Sadece T.C. Tapusuna güvenen cezalandırılıyor.

Tapu ile arazi alan kişinin arazisi üzerinde ne gibi bir yanlışlık yapma hakkı vardır ki? Sınırları mı değiştirebilir? kadastroyu mu? Dolayısıyla yapılması muhtemel bütün yanlışlıklar kadastro veya orman idaresince yapılabilir.

Kanunlar, kaç yıl geçerse geçsin yapılan yanlışlıkları düzeltebilmesi için ormana sınırsız yetki vermiş. Ancak, tapu sahiplerinin olası yanlışlıklara itiraz edebilme süresi sadece 10 yıl. Galiba, çalışanların işlerini gereği gibi yapmamalarının da sebebi bu olsa gerek. Yanlış mı düşünüyorum?

Saygılar

Emine Akman beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2009, 20:03   #153
ercan sanat
 
Giriş Tarihi: 27-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 4
Orman tahdit çalışmaları tapulamadan önce yapılan yerlerde , tapulama orman sınır tutanaklarını ve krokilerini dikkate almadan sadece vatandaşın kullandığı alanı çevirerek tescil ettirmiş. Geri kalan alana tescil harici alan demiş veya orman olarak tapuya tescil ettirmiş.Orman tahdit hattı dışında kalan alanların , yani hiç orman olmamış ve halen de olmayan alanların dahi tescilini orman olarak yapmışlar. Orman sınırları içerisinde kaldığı halde şahıslar adına tapuya tescilli parseller oluşturmuşlar. Orman tahdit tutanak ve krokisi o zamanın şartlarına göre (1950 li yıllar ) elle hazırlanmış ve kern aleti ile ölçülmüş açı ve mesafelerden oluşuyor. O tarihteki komisyonun hattı nasıl geçirdiği bu açı ve mesafe değerlerine göre Kadastro komisyonlarınca incelenerek aplikasyon yapılıyor ve 1/5000 haritalar oluşturuluyor. Orman sınır hattı içerisinde taşınmazlar tespit edilince tapu iptal davalarının açılmasıda kaçınılmaz oluyor.
Mahkemelerde yapılan bilirkişi incelemelerinde en eski hava fotoğrafları, memleket haritaları , amenajman haritaları ,orman tahdit kroki ve tutanakları incelenerek değerlendiriliyor.
Orman sınırları içerisindeki parsellere dava açmanın zaman aşımı yok. Parsellerin çoğuda kadastroda mevzii veya imar koordinatlı. Bu nedenle memleket koordinat düzlemi üzerindeki konumunu bir kadastro elamanı ölçünce biliyor birde tapu sahibi doğru hatırlarsa. orman sınırları içerisinde kalan bir alanda sürme , ağaç kesme veya bir tesis kurulmaya kalktığında burası orman sınırları içerisinde diyerek tapusu varsa tapu iptali yoksa direkt açma ve faydalanmadan hakkında suç zaptı düzenleyerek savcılığa gönderiyoruz.
Yeni Takbis sistemi (hatalı veriler olsada fikir veriyorlar) ile verileri artık memleket koordinatlı olarak orman paftaları üzerine atıp orman sınırları içerisinde kalan parselleri tespit etmeye başladık.
Bu güne kadar tapu iptal davalarının açılmamış olmasının nedeni budur.

ercan35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2009, 20:26   #154
ercan sanat
 
Giriş Tarihi: 27-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 4
Tapu iptal davalarını çoğu orman kadastro komisyonlarının aplikasyonu sonucu tespit edilebiliniyor.İlanla birlikte tapu iptali davası açılacak parsellerin listesi ve ormanda kalan miktar işletme müd. bildiriliyor ve davalar o yıl açılıyor, sadece parsel maliki hazine ise hazineden orman vasfı ile tahsisin yapılması talep ediliyor.Tahsis işlemi reddedilirse hazineye de tapu iptali ve orman vasfı ile tescil davası açılıyor.
Kadastro komisyonunun hatası tespit edildiğinde 4999 sayılı Yasa kapsamında görevlendirilen orman kadastro komisyonunca bu hata düzeltilip ilan edilir.Bu hatalar fenni ölçüm hatalarıdır.

ercan35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2009, 20:47   #155
ercan sanat
 
Giriş Tarihi: 27-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 4
Sn cansimidim. ve Sn yıldırımd
Tapuda şerhin olmamasının nedeni , parselin orman sınırları içerisinde kaldığına dair bilginin halen belenbaşı köyünün sayısal memleket koordinat değerli haritalarının olmayışındandır.
belenbaşı köyündeki ormancılık çalışmalarıda güçlükle yapılmaktadır çünkü koordinat değerli bir harita bulunmamaktadır. Kadastro yenilemesini hala tamamlamadı tamamladığında orman kadastrosu bu köyde aplikasyon ve 2b uygulaması yapacak..
O şunu yaptı, bu bunu yaptı ,siyasetçiler şöyle böyle..... daha da çok duyacağım kelimeler.
Somut örnek veriniz ,itham altında bırakmayınız, bilgi edinme kanunu geregi genel müdürlüğümüze, bakanlığımıza , başbakanlığa şikayetinizi bildiriniz. Bu konu için bir görevli var ve elden takip ediyor.Cevap vermeden de başınızdan ayrılmıyor.
Şikayetinizi işl. müdürlüğünede yapabilirsiniz.

ercan35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2009, 21:59   #156
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Merhabalar,

Ben basligi acan ve diger arkadaslarin özel durumunlarindan cok konuya genel olarak bakmak istiyorum


aslinda bu sorunun cözümü devletin özel ormanlari artirmasinda yatiyor gecmiste orman oldugu kanitlanan daha sonra tahrip edilmis ekilmis bicilmis göc sonucu veya topragin verimsizlesmesi sonucu terk edilmis tekrardan sürgünlerin ciktigi tapulu arazilerde agaclara dokunmamak sarti ile köylüye veya sahibine emanet edilmesi en dogru cözüm olarak görünüyor ama ortada cok büyük bir güvensizlik var ne yazik ki!

önce bunun asilmasi lazim. Bu cok uzun bir konu iki tarfinda hakli oldugu noktalar var. tam bir arap sacina dönüsmüs cirkefli bir konu.

orman kenari veya yakinindan yer alanlar veya almak isteyenler. Bulunduklari bölgenin eskiden orman olup olmadigini, gecmisten günümüze nasil tahrip edildigi en rahatlikla google earthdan görüp gercege yakin analiz edip analyabililer..Tabii olaya tarafsiz ve vicdani bakabilmeleri kaydi ile..

söyle bir gecmise göz atarsak:

Ülke ormanlarinin cogunlugu özellikle 1945 de sahislara ait ormanlarinin devletlestirilmesi sonucu ki cok yanlis bir karar oldugu tartisilmaz bir gercek. Bana yar olmayani baskalarina yar etmem mantigi ile yakip yikilmis. 1945 den 1955- 60 a kadar senede 100.000 hektara yakin alan yanmis( simdiki yanginlardan onlarca misli büyüklükde anlasilmasi ve karsilastirilmasi bakimindan yunanistanda ki portekizdeki büyük yanginlar örnek verilebilir) Köylüler yakip yikip tarla acmislar, zamanin politikcilarida baslarina tas yagsin oy kavgasi ugruna milletin malini yakanlara peskes cekmisler. Yasar Kemalin 1950 lerde yazilmis "Yanan ormanlarda 50 gün" isimli kitbinizi okumanizi tavsiye ederim.




Her nekadar son yillarda ciddi bir rehabilitasyon ve agaclandirma calismalari olsada. Türkiye ormanlari kadar civardaki hicbir ülkenin ormanlari son 100 senede bu kadar asiri yok edilip tahrip edilmemis . Bizden bir üste ciksa ciksa iran cikar.

Biz sadece ormanlari yok etmeyip koca bir eko sistemi icindeki canlilariyla birlikte heba etmisiz ör: anadoluda kaplan denilen anadolu leoparini, sürmeli alageyigi kizil geyigi cizgili sirtlani daha ismini saymiyacagimiz bir sürü faunayi

Ne yazi ki ormanlarimizin yaban hayatimizin cevremizin hali bu! Gecmis nesillerin bize biraktiklari diger enkaz yiginlari gibi!

arkadaslar Lütfen artik son 50 senedir sehirlere göc edip belli yasama standartina erisen, deyim yerinde ise eskinin orman-köylerinin cocuklari simdinin ise sehirli sakinleri biraksinlar babalarinin atalarin ormanlari yakip keserek actiklari tarlalarinin pesinden kosmayi,

oralari tekrardan var olduklari ait olduklari ormanlarina agaclarina kavusunlar
Ki milyonlarca yildan beri oldugu gibi. En dogru ve vicdani olan bu!

Lütfen Anadolumuzun ormanlarini koruyalim cogaltalim ki

iclerinde yine sürmeli gözlü alageyiklerin oynasidigi,
gizemiyle, güzelligiyle adeta daglarin efesi olan anadolu leoparinin kuytu köselerini arsinladigi
rengarenk binbircesit orkidelerinin yamaclarini süsledigi
o muhtesem ekosistemine tekrardan kavusun.

Umutlarimiz gerceklesmesi ve daha yesil bir Tükiye olmasi dilegiyle

saglicakla kalin.

Kürsat

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2009, 13:02   #157
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Alıntı:
Bu cok uzun bir konu iki tarfinda hakli oldugu noktalar var. tam bir arap sacina dönüsmüs cirkefli bir konu.

orman kenari veya yakinindan yer alanlar veya almak isteyenler. Bulunduklari bölgenin eskiden orman olup olmadigini, gecmisten günümüze nasil tahrip edildigi en rahatlikla google earthdan görüp gercege yakin analiz edip analyabililer..Tabii olaya tarafsiz ve vicdani bakabilmeleri kaydi ile..
Sn. delphin7, Google Eatrth' den yakın zaman görülebiliyor(3-5 sene) oysa orman 50 yıl öncesinin haritalarını ortaya çıkarabiliyor.


Alıntı:
Tapu iptal davalarını çoğu orman kadastro komisyonlarının aplikasyonu sonucu tespit edilebiliniyor.İlanla birlikte tapu iptali davası açılacak parsellerin listesi ve ormanda kalan miktar işletme müd. bildiriliyor ve davalar o yıl açılıyor
Sn. ercan35,

Hata mutlaka olacaktır, olabilir. Esas düşündürücü olan tapu iptal davalarının sizin bahsettiğiniz şekilde açılıyor olmaması.

Bir alana tapu verebilmek için gerekli kanuni prosedürü herkesten iyi bilirsiniz. Tabi bir sürü evrak, tutanak ve komisyon oluşturulduğu da malumunuz. Kadastro komisyonlarında orman idaresinin görevlilerinin bulunduğu da bir gerçek. Bir de Orman ve Mülkiyet kadastrosu ayrı ayrı geçen yerler var. Böyle olunca bürokrasi daha da artıyor.

Ve diyelim ki bir yanlışlık oldu. Bu yanlışlık yapılma ihtimaline karşı, kanunlarda makul süre içerisinde düzeltilebilmesi için konulmuş bir sürü madde var. Yani yanlışlığı hem kadastro tesbitinde hem komisyon tutanaklarına itiraz suretiyle askı süresi içerisinde, hem de on yıl içerisinde düzeltilebilsin diye maddeler konmuş.


Orman ve hazine. İşte tapulu arazilerin korkulu rüyası. Nasıl olsa biz devletiz istediğimiz zaman, istediğimiz şekilde hatamızı telafi edebiliriz mantığıyla düşünüyor olacaklar ki; Yukarıda bahsettiğim itiraz sürelerinde görevlerini yapmayan bu ikili, Yıllar sonra istedikleri yerdeki tapuyu orman olsun veya olmasın, kanunun kendilerine tanımış olduğu haksız yetkiyle ve onlarca bahane ile iptal edebiliyorlar.

Tapu iptal davalarında orman idaresi veya hazine paslaşmak suretiyle 25-30 hatta 40 yıllık tapulara ve hatta orman kadastrosu geçen arazilere bile dava açabiliyor. Devletin bu ikilisine çoğu zaman yargı da taraf oluyor. Bu haksızlık, vicdansızlık, görevi ihmal değil mi?

Hele orman iddiası ile dava açılan arazi bir kaç kere tapudan satılmış ve orman ve hazine yine ses çıkarmamış ise görevi suistimal değil mi?


Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2009, 17:07   #158
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 3
Tarlanın ormana verilmesi

Daha önce belirtmiştim...
Bir kez daha anlatayım...
Hiç ormanla ilgisi yokken ve yeni yapılan kadastro çalışmalarında da tarla olarak belirlenmişken;bir arazinin orman kapsamına sokulmak istenmesinin kamu yararı olarak onaylanması mümkün mü?
Ayrıca,1985 memleket haritasında kesin çizgilerle ayrılmış parseller bunlar...
lütfen bana bu konuda yardımcı olunuz:Göz göre göre,bir iki memur marifetiyle mağdur ediliyoruz.
Ne yapayım?
Ekte resmini sunuyorum...
Bu arazilerin orman amenajman haritası içinde görülmesi mümkün mü?

Eklenen Resimler
 
yesilsurgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2009, 19:48   #159
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Merhabalar,

sayin Oguz bey google da ormanlarin durumunun son 50 yilini göstermedigi acik ve asikar. O zaten biliniyor..

benim orda vermek istedigim mesaj ise analiz yapilabilir gecmisteki durumunun nasil olabilecegi kestirilebilip tahmin edilebilir idi.Tabii ki ben kesin su tarihlerde böyleydi demiyorum. bir yanlis anlasilma oldu sanirim




Arkadaslar hepinizinde bildigi gibi uydudan kusbakisi bakisla heryer cok net ve rahat görülebiliyor. Ormanlarin nasil son 50-100 senede köstebek gibi delik desik edildigi ormanin kenari ve yakinindaki bircok tarlalarin ormanladan acilip nasil heba edilip okadar bariz ve acik ki. Bunu anlamak icin uzman olmaya gerek yok

Simdi bile bile ormandan acildigi bilinen daha sonra birkac oy ugruna peskes cekilip tapu dagitilan bu yerlerden bilerek alinmasi nekadar etik ve vicdana uygun? Ben bu noktaya parmak basmak istemistim.

insanlar alir almaz o kendi vicadanlarina kalmis birsey. Ben sahsen alinmamsi tarafdari degilim. cünkü tüm bir milletin hakkki var!

Türkiyede uygulanan politiklarin cogunun sürekli olamadigi icin gecmiste A Hükümetinin yaptigi yanlisligi B hükümeti düzeltmeye calisyor, Bu hep böyle oldu. Söyle oturakli büyük devlete yakisan uzun vadeli ilim ve bilmi degerleri temel alinan politikacilar yerine hep sapkasi alip kacan daha hala sacma sapan yorumlar yapanlarla ugrasti bu millet son 50 senedir.Her neyes konuyu dagitmayayim

Iste bu yanlis politika ve uygulamalardan sonra arada kalan halk hem devlete olan güvenini yitiriyor hemde kafalari karma karisik oluyor.

Konuyu baglarsak. Insanlar eskiden orman oldugunu bildikleri veya ormandan acildigi apacik belli asikar olan yerlerde arazi ve arsa alip Tüm bir milletin hakkini gasp etmesinler.Yapilan bir yanlisligi bir diger yanlislikla devam ettirmesinler, evrensel hak ve hukuk saygili, adil ve vicdanli olsunlar.Önceki yazida verilmek istenilen ana mesaj sadec bunlardan ibaretti

saygilarla
Kürsat

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2009, 00:51   #160
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Alıntı:
sayin Oguz bey google da ormanlarin durumunun son 50 yilini göstermedigi acik ve asikar. O zaten biliniyor..

benim orda vermek istedigim mesaj ise analiz yapilabilir gecmisteki durumunun nasil olabilecegi kestirilebilip tahmin edilebilir idi.Tabii ki ben kesin su tarihlerde böyleydi demiyorum. bir yanlis anlasilma oldu sanirim

Sn. delphin7,

Sizin Kürşat bey olduğunuzu nasıl Nüfus Kağıdınız belirliyorsa, Bir arazinin orman mı ? Tarlamı ? Arsa mı olduğunu Türkiye Cumhuriyetinin Tapu dairesinin vermiş olduğu Tapu belirler.

Arazi alacak olanlar Tapuya gider araziyi orada yapılan işlem ile satın alırlar. Tapu belgesinde de bu arazi ormandan açılmıştır veya eskiden bu arazi ormandı diye birşey yazmaz.

Kadastronun görevi Kanunlar ile belirlenen işlemleri yapmaktır.Tapulanacak arazinin durumunu tespit etmek ve tapuya bildirmektir. Tapu da bu bilgiler ışığında yine kanunlar ile belirlenmiş görevini icra ederek tapu belgesini düzenler.

Kadastro ve Orman Kadastrosu' nun yapılma amacı zaten bellidir. Arazinin durumunu araştırarak ortaya koymak ve mülkiyet durumunu belirlemek. Orman olan ve olmayan yerleri ayırmaktır. Bütün bu işleri yapmak için maaş alan binlerce memur vardır.

Ayrıca bir araziye tapu vermek için bir sürü işlem, tutanak, komisyon ve yetkili imza gerekir. Yani tapulama işi kazayla olmaz.

Özetlersek, bir tapu dairesinden, bir arazi alırken evveliyetını araştıramayız. Bu araştırmayı millet adına kadastro ve tapu daireleri yaparlar ve bu iş için maaş alırlar. Bu iş için maaş alan binlerce memur var. Eğer, Orman olan araziye tapu verilmişse, bu bir suçtur. Önce bu suçu işleyen kişilerden hesap sorulması daha mantıklıdır. Bunun için de,

Muhtar,
Köy ihtiyar heyeti,
Kadastro tesbitini yapanlar,
Tutanakları imzalayıp askıya çıkaranlar,
Askı süresinde itiraz etmeyen görevliler,
Askıdan sonra onaylayan amir,
Askıdan sonra onaylayan Orman idaresi ve yetkilileri,
Orman kadastrosu ayrı geçmişse,
Orman Kadastro komisyonu ve üyeleri
Kadastro tutanaklarını imzalayanlar,
Kadastro tutanaklarına itiraz etmeyen orman görevlileri,
Tapuya evrakı sevk eden kadastro yetkilisi,
Tapuyu düzenleyen tapu elemanları
İmzalayan daire müdürü
Yine onaylayan mülki amir.

Benim bildiğim kadarıyla bir tapu düzenlenmesi için geçen süreç bu. Yani orman olan arazi birisine tapulanmışsa ve ben de ondan araziyi tapudan almışsam önce bu kişiler görevlerini yapmamışlar veya yanlış yapmışlardır.

Vatandaşa verdiğin tapuyu iptal etmekle bütün bu saydığım kişilerin yaptıkları yanlışı düzeltemezsin.

Bu mantıkla ormanları çoğaltamaz, azaltırsın.

Görevlerini yapmamış veya yanlış yapmış Bir sürü kişiye de boşuna maaş ödersin. Onlar yan gelip yatar maaşlarını alırlar.

Yaptıkları hataların sonucunda haksız bir şekilde iptal edilen tapular yüzünden A.İ.H.M' de Türkiye Cumhuriyeti milyarlarca dolar ceza ödemeye mahkum olur.


Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 00:29   #161
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Merhabalar,

önemli olan memleket ormanlarinin artmasi ve gelecek nesillere saglikli olarak ulastirilabilmesi, tabii ki bu ülkenin vatandasi olan her bir bireyin hakki yenmeden.

Sanirim buradaki herkes de ayni görüste.Ben burada genel konusuyorum su **** bu sahsin aldigi tarla **** arazi icin bir yorum yapmiyorum lütfen yanlis anlasilmasin. Birinci yazimda da belirtmisdim.

Asil problem surada;

Devlet **** o an ki zamanin hükümeti yagmalanan yakilan heba edilen ormanlari yapana ödül verir gibi tapu dagitmis.Özellikle Ege ve akdenizdeki orman köylerin cogunun durumu bu. Bu tapu dagitilan arazilerde Tüm milletin hakki yok mu?

Oguz bey diyorsunuz ki;

"Sizin Kürşat bey olduğunuzu nasıl Nüfus Kağıdınız belirliyorsa, Bir arazinin orman mı ? Tarlamı ? Arsa mı olduğunu Türkiye Cumhuriyetinin Tapu dairesinin vermiş olduğu Tapu belirler."


Verilen bu tapular hakka hukuka evrensel degerler ve vicdana uygun olarak mi verilmis yoksa oy kaygisi ve sahsi cikarlar ugruna hükümetler bu is ile görevli daireleri baski altina alip peskesmis cekilmis.Eskiden verdikleri bu tapular ne derecede dogru asil problem burada!

ayrica;

"Arazi alacak olanlar Tapuya gider araziyi orada yapılan işlem ile satın alırlar. Tapu belgesinde de bu arazi ormandan açılmıştır veya eskiden bu arazi ormandı diye birşey yazmaz."

Bizde zaten Türkiye cumhuriyetinin tapu dairelerinin zamanin hükümetlerinin oy telasi yüzünden acilip yagmalanan heba edilen orman arazilerine tapu dagitilmasina karsiyiz. Simdi olup bitmis herkes tapusunu almis,ama gecmisde birtakim yanlisliklar ve haksizliklar yapildigi icin hala bir sonuca baglanamamis, adate kanayabn bir yara gibi!

Tapu dairesindeki görevlinin degil problem, yukaridan emir geliyor adamlar meclisde kanun degistirerek yapmislar bu isi senelerce sevgili Hayrettin Karaca da cok parmak basar bu konuya ülke ormanlarina Türkiye cumhuriyeti hükümetlerinin aldilari karar ve yasalar kadar hicbirsey zarar vermemis, verdikleri tapularda ortada tam bir kargasa ve kaos!


ama o tapu dagitma ortaminin kargasasinda ormani yakip yikan yagmalayan bircok kimseyede tapu verilmis ne olacak bunlarin durumu? Yeniden bir kadastro gelip kontroll ettigi zaman bu adamlar eyvahhh diye bagirip cagiriyorlar.


davasinda hakli olan bircok insanda var muhakak!

Zamanin oy tüccari hükümeti sana tapu vercegim demis yagmalanan ormani hakki hukku hice sayarak parsel parsel dagitmis.

Ha buranin eskiden orman olmadigi tapuda yazmiyor diyorsunuz yazarmi yaa.
Cünkü danisikli dövüs bu, alan memnun satan memnun. bir taraftan yakip yagmalayan diger tarafdan ülkeyi yönettigini idda edip günübirlik hedefler yüzünden ülkeyi heba eden anlayisdaki insanlar.

ama ne oluyor gün geliyor devran dönüyor. hak adalet yerini buluyor. Kimin dogru kimin yalan oldugu ortaya cikiyor,

orman acmasi bircok tarlalar ya göc sonucu ya erozyon sonucun ya ekomoik getiris olmamasi sonucu ekilecek bir deger olmaktan ciktigi icin, orman kendi hakkini sürgünleriyle fideleriyle disiyle tirnagiyla aramaya cikiyor. Bir bakiyorsunuz benim tarlam, tapusu bile var diyen adamin tarlasinin ortasindan fideler sürgünler birere birer fiskirmaya basliyor. Orman hakkini tekrardan kendi eller ile aliyor.

Keske hersey yukarida anlattigimiz gibi kolay, problemsiz, kendi dogal haliyle olsa ve cözüm bulunabilse!

Fakat gercekde durum cok vahim ve karisik özellikle bati bölgelerinde suclu sucsuz hakli haksiz icice girmis kördögüm olmus.Simdi burada ne oluyorsa arada magdur olan zamaninda devletine güvenen binlerce yüzbinlerce insana oluyor. Bunlarin sorunu diger insanlarin hakki yenmeden nasil cözülecek,
Gecmiste yapilan yanlisliklar yapanin ve yaptiranin yanina kar olarak kalmadan
nasil bir yol bulunacak



Sanirim tarafsiz hem halki üzmeyecek hemde gecmisteki yanlisliklari düzeltecek adil bir bakis acisi, mantikli ve dogru cözümler üretmek lazim. Eger tarlasi gecmiste orman acmasi olan simdi adete kücük bir korulugu dönüsen **** icinden sürgünler cikan arazilerdeki agaclara ne devlet nede tapu sahibi olan insanlar dokunacak, orman olarak tescil edilecek ama mülkiyet hakki tapu sahibi kisi yani vatandasda kalacak. Yani sahislarin tapulu kendi ormani olacak alip satabilecek ama orman haricinde hic bir amac icin kullanamayacak.

Umarim magdurlarin magduriyetini giderecek hakli ve adeletli cözümlere ulasiriz. Ülkemiz bügünü ve yarini icin...

sevgiyle,
Kürsat Metin

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 21:41   #162
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.


Alıntı:
Verilen bu tapular hakka hukuka evrensel degerler ve vicdana uygun olarak mi verilmis yoksa oy kaygisi ve sahsi cikarlar ugruna hükümetler bu is ile görevli daireleri baski altina alip peskesmis cekilmis.Eskiden verdikleri bu tapular ne derecede dogru asil problem burada!
Sn. delphin7

Tapu ve Kadastro kanununda herşey bellidir. Kime ne şekilde tapu verileceüi, nerenin tarla, nerenin orman ilan edileceği de belli kurallara bağlıdır. Eğer bazı kanunlar çiğnenmiş, tutanaklar olması gerektiği gibi tutulmamışsa bu durumda orman olması gereken yer tarla olmuştur ve ortada işlenmiş bir suç var demektir.

Peki bu suçu kim işlemiş olabilir bir düşünelim. Yıllar geçip orman olması gereken tarla ikinci ve üçüncü şahıslara satıldığında, devletin tapu dairesinden tarla alan birinin bu işte ne dahli olabilir? Tabi ki hiç bir ilgisi olamaz. Tapuya her insan ve kurum güvenmek zorundadır. Aksi halde sistem çöker. Çünkü tapu Türkiye Cumhuriyetinin güvencesi altındadır.

Bir önceki yazımda kanunlar çerçevesinde bir tapu verilme işleminin hangi aşamalardan geçtiği ve hangi yetkili imzaların olması gerektiğini aklımın erdiğince sıralamaya çalışmıştım. Dolayısıyla ortada bir suç varsa yıllar sonra o tarlayı tapu ile satın alanın değildir. Olsa olsa bu suç orman arazisine tapu verilmesine sebep olan yetkili kişilerdir. Bu yetkililer de ya orman görevlileridir ya da kadastro komisyonunda bulunan kişilerdir ki, kadastro komisyonlarında da genellikle orman görevlileri bulunurlar.

Özetlersem, ister orman olan alan tarla ilan edilsin, isterse tarla olan alan orman ilan edilsin bir yanlışlık veya yolsuzluk diye adlandıracak iseniz. Bunu araziyi satın alan kişiler yapamaz.

Bir diğer düşünülmesi gereken konu da bence şudur; Eğer ortada bir suç varsa işleyenler tarafından cezalandırılması gerekir. Bizdeki durum ise tam tersi. Yıllar geçipte yaptığı yanlışlığın farkına varan orman idaresi, yanlışlığı veya yolsuzluğu yapanı bulup cezalandırmak yerine araziyi iknci veya üçüncü şahıs olarak satın alan tapu sahibini cezalandırmaktadır. Siz hiç yıllar önce yanlışlık yaparak orman arazisinin tarla olmasına sebep olduğu için bedelini ödeyen bir orman görevlisi duydunuz veya gördünüz mü? Tek faturayı araziyi tapudan satınalan öder.

Sn. hakimlerimizin aklına da, yahu burası eğer ormandı, aklınız neredeydi demek gelmiyor olacak ki, tapu genelde orman idaresinin isteği doğrultusunda iptal edilir. Zamanında yapılan yanlışlığı veya yolsuzluğu yapanın yanına kar kalır.

Temennim bir gün bu yanlışlıkları yapanların ilan edilmesi ve tapu iptal davasını açarak tapunun iptal edilmesine sebep olduğu için Türkiye Cumhuriyetinin, A.İ.H.M' de mahkum olarak milletçe ödemek zorunda kaldığımız cezaların o sorumsuz kişilere rücu edilmesidir.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 13:59   #163
Yeni Üye
 
relic's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: antalya
Mesajlar: 29
arazim ormana gitti

3 nesildir elimizde olan yayla yerlerimiz içinde evimizin olmasına ve 1 tane ağaç olmamasına rağmen devlet ormana geçirmiş. bu durumda talep edeceğimiz bir hak olabilir mi? resmi evrak var elimizde bize ait olduğuna dair. emsal dava veya herhangi bir bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

relic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2011, 11:14   #164
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-09-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 56
eğer kişi kendi arazisini ağaçlandırdıysa, kamulaştırılması da mümkün olmuyor diye biliyorum. şöyle bir örnek vereyim; ankara elmadağda baştaş çimento fabrikasının bir arazisi kamulaşacaktı lakin baştaş hızlı davranarak buraya "şemsiye ağacı" diye halk arasında tabir edilen ağaçlardan dikti ve daha sonra bu arazi ellerinde kaldı diye biliyorum. yanlış biliyor olabilirim gene de araştırmakta yarar var.

junkcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2012, 12:38   #165
Ağaçsever
 
angel67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2008
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 78
Tapulu arazinizde olsa devlet size tapu iptal davası açar..Evveliyatı ne olursa olsun bir kere davanız en az 20 yıl ve üzeri sürer malesef............

angel67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 09:39   #166
Ağaçsever
 
angel67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2008
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 78
Dava açılan ve açılan dava sonucunda tapuları iptal edilen araziler, bedel alınmaksızın eski sahiplerine geri verilecek.
03.05.12 - 14:07:34

Orman vasfını kaybetmiş arazilerin sahiplerine satışını öngören yasanın çıkmasının ardından başvurular, 7 Mayıs 2012 günü başlayacak. 2B arazileri rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden sahiplerinin mülkiyetine geçecek.
ARSALAR SAHİPLERİNE İADE EDİLECEK
Kanuna göre şahıs arazisi olup sonradan yapılan incelemelerde devlet tarafından 2B şerhi konulan, bu vesileyle dava açılan ve açılan dava sonucunda tapuları iptal edilen araziler, bedel alınmaksızın eski sahiplerine geri verilecek. Bu çerçevede Türkiye genelinde 100 bin hektardan fazla arazinin iade edileceği tahmin ediliyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye genelinde 473 bin 417 hektar büyüklüğünde orman vasfını kaybetmiş arazi bulunuyor. Bunların içinde 2B olması dolayısıyla şerh konularak dava açılan ve davası devam eden, davası sonuçlanıp tapusu iptal edilerek Hazine adına tescillenen araziler de yer alıyor.
Yasaya göre, geçmiş dönemlerden bu yana, tapulu mülkü olup devlet tarafından 2B şerhi konularak tapusu iptal edilen alanlar ve tarım alanları hak sahiplerine bedelsiz iade edilecek. 2B şerhi konulup henüz dava açılmayanların ise şerhleri kaldırılacak. Devam eden davalar düşecek. Tapusu iptal edilenler eski maliklerine geri verilecek. Bu şekilde Türkiye genelinde 110 bin hektar, Antalya'da ise 15 bin hektarlık bir alan bulunduğu belirtiliyor. Kadastro çalışmaları tamamlanan ve satışa hazır hale gelen 2B alanları ise 193 bin hektar civarında. Antalya Defterdarı Hidayet Mat'ın değerlendirmesine göre 2B sorununun çözülmesinin birçok olumlu etkisi olacak. Kanun sayesinde sosyal barış sağlanacak. Yaklaşık 40 yıldır devam eden vatandaşla devlet arasındaki arazi davaları son bulacak. Sorunun çözülmesiyle bu alanlar artık imara konu olacak.
EKONOMİK KODLARA AYRILACAK
Sanayi ve ticaret alanı gibi ekonomik kodlara ayrılacak. Dolayısıyla şimdiye kadar hiçbir tasarruf yapılamayan ve hiçbir yasal ekonomik faaliyet gösterilemeyen 2B arazileri ekonomiye kazandırılmış olacak. Bu da yatırım ve istihdamı artıracak. Ayrıca konut sektörü hareketlenecek. Kentsel dönüşüm kolaylaşacak. Çarpık kentleşme önlenecek. Kırsal alanda çiftçiler ölçek büyütecek.
Zaman Gazetesi'nden Şaban Gündüz'ün haberine göre; Türkiye genelinde Antalya, sahip olduğu 2B arazilerinin toplam büyüklüğü ile başı çekiyor. Antalya'da yaklaşık 45 bin hektar 2B arazisi bulunuyor. Bunun 26 bin 120 hektarlık kısmı satışa hazır. Yaklaşık 3 bin 700 hektarlık alanın ise işlemleri devam ediyor. Tapu ve kadastro kayıtlarına göre Antalya'da 72 bin 53 adet 2B parseli mevcut.
En fazla 2B arazisi 6 bin 140 hektarla Kaş'ta yer alıyor. Antalya'nın 2B varlıkları Hazine arazilerinin yüzde 10'una denk geliyor. Antalya'yı 39 bin 287 hektarla Mersin, 34 bin 887 hektarla Balıkesir, 31 bin 706 hektarla Ankara, 29 bin 643 hektarla Sakarya, 29 bin 139 hektarla Muğla ve 18 bin 233 hektarla İstanbul izliyor.

YeniBON beğendi.
angel67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2012, 15:06   #167
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: yozgat
Mesajlar: 1
Arsanın özel orman olma durumu

Yozgat Belediyesi'nin sattığı 180 dönümlük araziyi 150 kişi aldı. Aradan 4-5 yıl geçti. Orman Müdürlüğü 2010 yılında 90 kişiye arazilerinde irili ufaklı çamlar bulunduğunu özel orman statüsüne alınabilir diyerek yazı gönderdi. Aradan geçen süre içerisinde ise komisyon oluşturup karar verilecek diyerek geçiştirdiler. Bu yıl da komisyonun oluşturulması zormuş.

Benim ise kendime ait 524 metrekare yerim var..Arsamızı kullanmıyoruz.
Bununla ilgili nasıl bir yasal yolu tercih etmeliyim.

surmeli66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 14:33   #168
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-09-2012
Şehir: kayseri
Mesajlar: 1
keşke olsa ülkemızde ama

nebula12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 02:58   #169
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-08-2007
Şehir: bozcaada
Mesajlar: 6
Yazılanları okudum. Biraz uzun ama güzel olmuş. Biz de aynı sorunu yaşadık. Bozcaadada bulunan 58 dönümlük bağın 3 dönümünü yitirdik. ( Bu alanda hiçbir ağaç bulunmuyor ) Gerekçe orman sınırlarının içinde olmasıydı. 1960 hava fotoğrafları gönderildi. Bu fotoğrafa göre kesilen 3 dönümde orman gözükmüyor ve sınırlar tam belirli değil. Orman sınır taşları ve teknik ölçümlere göre geçmişte bu kesim ormanmış. Peki o zaman neden kadastoya geçerken tapular böyle hazırlandı? Böyle bir salaklık olur mu. Bu yüzden tüm arkadaşları tapularına özellikle orman sınırına yakın tapularına güvenmemeleri konusunda uyarıyorum.

İşin ilginci arazinin içinde 2 dönümlük ormanlık kısımla ilgili bir gelişme olmadı. Şimdi o ağaçları yavaş yavaş kesip, yol düzenlemesi yapacağım..

werder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 08:03   #170
/
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
Mümkün ise Avrupa İnsan hakları mahkemesine gitmek lazım bu konular hakkında.

53 sene geriye git. " Yok efendim burası ormandı eskiden."

Orman ise senin memurun - bürokratın neden tapu verdi bana.

Töbe töbe.

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 14:41   #171
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Msrhaba,


Alıntı:
Dava açılan ve açılan dava sonucunda tapuları iptal edilen araziler, bedel alınmaksızın eski sahiplerine geri verilecek.
03.05.12 - 14:07:34
Sn, angel67

Kanun çıkmasına rağmen, İşgüzar devlet memurlarımız kanunu uygulamamakta ısrar ediyor.

Orman iddiası ile kadastro geçtikten yaklaşık 18 sene sonra dava açıp tarla vasıflı tapulu arazimi orman ilan etmişlerdi.

Geçen Cuma günü dilekçe ile Mal müdürlüğüne başvurdum. Yetkili siz davayı kaybetmişsiniz ve araziniz ormana yazılmış, böyle araziler için iade yok dedi.
Buyurun şimdi ne olacak?

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 20:52   #172
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-02-2013
Şehir: sakarya
Mesajlar: 3
Fındık Bahçem İle ilgili yardım

Fındık bahçemizi 1986 yılında tapulu aldık 40 dönüm
bu sene orman işleri tarlamızın bir kısmı orman arazisi diyerek bizi mahkemeye verdi geçenlerde karar verildi ve tapumuzun 29 dönümünü iptal ettiler izmitli bi orman mühendisiyle sakaryalı bi harita mühendisinin raporunu haklı buldular.
ziraat mühendisi burası 70 yıllık fındık bahçesi raporu ve 7 tane şahit göstermemize rağmen mahkeme orman işlerini haklı gördü karar yargıtaya gitti şimdi ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

mezeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 10:49   #173
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Sevgili kardesim insan üzülüyor
yazık günah
prosedürü bilemiyorum ama malesef orman kanunu adı üzerinde

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 14:16   #174
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Değerli arkadaşlar Arazisi orman veya iski veya devletin herhangi bir kurumu tarafından kamulaşdırılıp kendisine herhangi bir ödeme yapılmamış olan ve elinde bu arazilere dair bir kayıt bulunan osmanlı tapu gibi ) fakat bir bedel tahsil edememiş olan kişilere vergi harç ve diğer tüm avukatlık masrafları tarafımızca karşılanmak koşuluyla her türlü yardım yapılır ister size ait olsun ister dedeniz babanız vs akrabalarınıza ait fakat bir türlü çözüme ulaşamadığınız ümidinizi kesdiğiniz arazilerinizin bedelinin alınması veya karşılığında başka bir arazi verilmesi veya arazinizin tekrar size iadesi hakkında dava açılması ve bunun gibi çok farklı konularda her türlü hukuki destek verilir lütfen bizimle temasa geçin Email:abdkkaradeniz@gmail.com

AK YAPI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2014, 01:36   #175
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-10-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Herkese merhaba
10 yillik birikimimizle istanbulda ev almak yerine bir macera ile eceabat tarafinda arazi almaya karar verdik.
Ancak tam satinalma asamasinda bu forumda ozellike oguz karsan beyin yazdiklarindan sonra cok terddutteyiz.

En son 2013 yılında bu konuda yazılmış. O tarihten bu yana orman mudurluklerinin tavrinda bir yumusama var midir sikintilar aynen devam etmektemidir.
Oguz karsan beyin davasi nasil sonuclanmistir. Benim almak istedigim arazide cam agaclari var fakat tapuda tarla olarak geciyor. Orman mudurlugune telefonla sordum ormana komsu degil dediler ve 1980 deki kadastroda belirlenen orman tahdidine siniri yok dediler.
Ancak yargitayin emsal karari malum
demoklesin kilici gibi tepemizde durur mu.
Desteginiz icin simdiden tesekkurler. Saygilarimla

YeniBON beğendi.
okseckin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2014, 14:32   #176
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba,

Sn. okseckin ,

Endişeleriniz hala geçerlidir. Tapulu olsa da orman müdürlüklerinin tavrı aynı. İçinde Ağaç olan yere saldırıyorlar.

Şimdiki hükümet bir kaç yararlı kanun çıkardı ancak onu da chp Anayasa Mahkemesine gönderip iptal ettirdi.

Kısaca hala bu ülkede tapuya güvenerek yer alınmamalı. Basit bir dilekçe ile Orman Müdürlüğüne müracaat edip, "Satın almayı düşündüğüm arazinin orman ile bir ilgisi var mıdır? "

Veya "ileride tarafıma burası eskiden ormandı diyerek 1950 lerdeki haritalar ortaya konarak dava açılabilir mi?"

diyerek müracaat edin eğer dilekçenize, lafı dolandırmadan net bir cevap alabilirseniz satın alın.

Saygılar

YeniBON ve TRAKLI beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2014, 09:53   #177
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-10-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
oguz bey merhaba

belirttiğiniz şekilde orman müdürlüğüne sordum ancak onlar çanakkale orman müdürlüğüne başvurulması gerektiğini ve bu başvurunun ardından 3 kişilki bir komisyonun nihai kararı vereceğini bildirdiler. eceabat orman müdürlüğü böyle bir yazı vermiyor.
ancak eceabattaki yetkili bu 3 kişilik komisyonda olacağını soyledi. arazilere de bakmış ormanla ilgisi yok diyor. ancak arazi içinde %50 sinde aktif çam ağaçları var.

kafam çok karıştı umarım bir sorun olmaz.
yeni yasa ne zaman ve nasıl uygulanacak.
sahiplerine tapular iade edileceği ve 49 yıllık ücretsiz kullanım hakkı verileceğinden bahsedilmiş.

saygılarımla.

okseckin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 13:49   #178
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba,

Sn. okseckin,

Ben de Orman Müdürlüğüne tapu ve çap ile müracaat etmiş ve benzer cevap almıştım. Kimseye güvenmeyiniz.

Şahitli ispatlı olduğu ve orman şefi ve müdürü orman ile bir alakası yoktur dedikten sonra aynı kişiler 7 sene sonra tapu iptal davası açtılar.

Ellerinden burası orman değildir diyen yazılı ve resmi bir belge isteyiniz.
En azından ilerideki olumsuzluklarda elinizde belge olur. Mahkeme safhasında ibraz edersiniz.

Saygılar

TRAKLI beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2015, 15:52   #179
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-05-2010
Şehir: dalaman
Mesajlar: 66
Oğuz Bey, forumdan bir miktar takip ettim ama bazı konular bende açıklığa kavuşmadı. Yaşadığınız olay da ilginç geldi. Sizin için sakıncası yoksa taşınmazınız hakkında verilen mahkeme kararlarını gönderirseniz incelemek isterim. E-posta adresim aysozbek@gmail.com

aysozbek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 13:01   #180
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-02-2015
Şehir: adana
Mesajlar: 2
tarlamı nasıl alırım

4 dönüm tarla aldım besicilik yapıyom alırken bana gösterdikleri yerle ölçümdekiyer ayrıyer çıktı avkat birbuçuk dönüme zeytin ekmiş nasıl alırım

adanalıtırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024