agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Beğeni Düzeni43Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-04-2010, 15:44   #61
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Ben bir araştırayım. Böyle bir olay var ise, bilgileri paylaşırım.

Geçenler'de Bergama çevre platformu üyesi Erol engel bey, bir mahkeme kararını paylaşmıştı. Ovacık madeninde, sel sularının yer altına karıştığı ile ilgili bir haber yapan gazeteci arkadaşları, maden şirketi dava etmiş, ama mahkeme gazeteciler lehine karar vermişti.

Belki bu olay ile ilgili bir detay olabilir.

Gerçi sularımız devamlı ölçülüyor, analiz edliyor. Tehlikeli bir durum olsaydı, bunun duyurusu yapılırdı. Ben yine'de araştırayım.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2010, 18:14   #62
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sevgili okurlarım! Bugün köşemi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bırakıyorum.
Sayın Erdoğan'ın çok beğendiğim bir yazısı geçti elime. Onu okumanızı istiyorum.

'Her Şey Yeşil Bir Medeniyet İçin:

Öncelikle insan olarak ruhumuzun çağrısına uyuyor; ağacı ve yeşili seviyoruz. Yaşadığımız dünyanın ve yaşadığız şehrin yalnız bize ait olmadığının; yeryüzünde ve bu topraklarda bizden sonra da yaşayacak olanların farkındayız. Onların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının ancak bugün bizim göstereceğimiz dikkat ve sorumlulukla gerçekleşebileceğini biliyoruz.

Bizim medeniyet tarihimiz, yeşille, doğal çevre ile barışık bir medeniyettir. 545 yıl önce kendi çağının en ileri gücü olan Osmanlı'nın fethettiği İstanbul'un doğal güzelliklerinin geliştirilerek korunması ve dünyanın en güzel şehirlerinden birisi konumuna getirilmesi bunun en belirgin pratiklerinden birisidir.

Daha 50 yıl öncesine kadar çok zengin bir orman varlığı İstanbul'un diğer güzellikleriyle birlikte bize kadar ulaşabilmişse; bu olguda, devleti iyi bir şekilde yöneten Fatih'in 'Yaş kasenin başını keserim' şeklinde özetlenen kesin çevre korumacılığının büyük payı vardır.
Yine, Osmanlı Devleti'ni 46 yıl kesintisiz yöneten Kanuni'nin, arazilerin kabiliyetlerine uygun olarak kullanılmasını bir ferman ile düzenleyerek; mera ve orman gibi farklı arazilerin tarımla olan ilişkisini toplumsal bir bilinç düzeyinde uygulamaya koyan bir devlet anlayışının, çevre sağlığı bakımından önemini göz ardı edemeyiz.

Tarihsel süreç içerisinde titiz bir bilinçle korunan yeşil çevre ve bunun üzerine eklenen kültürel mirasla dünyanın gözbebeği bir şehir haline gelen İstanbulumuz'un bugün içine düştüğü içler acısı durum ortadadır. Yakılan, yıkılan, sınırsız bir hırsla talan edilmeye çalışılan ormanlarımız, ağaçlarımız...

Kamu malı olan ve sayısız faydası bulunan orman alanlarını korumak, gasbedilen, yağmalanan orman alanlarını geri alarak kamuya kazandırmak ve kesilen ağaçların yerine yeni ağaçlar dikerek, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan İstanbulumuz'u sağlıklı bir çevreye kavuşturmak elbette ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin görevleri arasındadır. Bizim bu konuda yaptığımız çalışmalar, diktiğimiz 1 milyon yetişmiş ağaç ve şehrimize kazandırdığımız yeni yeşil alanlar, çevre sağlığı adına yaptığımız her şeyin bittiği anlamına gelmemektedir. Bundan sonra da bu konuda çalışmak, yeni projeler üretip uygulamaya koymak ve yapılacak çalışmalara destek olmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
Yeşil ve su medeniyetini kurma yolundaki çalışmalarımız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kesintisiz olarak devam edecektir. Çünkü İstanbullulara, şu anda İstanbul'da yaşayan ve bizden sonra da yaşayacak insanlarımıza karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Geleceğin güzel İstanbul'unda, yaşanabilir şehrinde buluşmak dileğiyle bu çabamızda yanımızda olan bütün kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

AYNI FİKİRDEYİZ.

Yukarıdaki yazı, Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemine ait. O yazıyı; Başkan Erdoğan'ın gerçekten de içinden gelerek kalema aldığına eminim. Çünkü; Sarıyer Mavromoloz ormanları içine yasadışı biçimde kurulan Koç Vakıf Üniversitesi'ne karşı mücadele ettiği dönemde söylüyordu bunları Sayın Erdoğan.

Bu yazı, Erdoğan başkan iken, 1998 yılında Prof. Dr. Ertuğrul Acun'a hazırlattığı Ormanın Kara Kitabı iisimli kitabın önsüzünü oluşturuyor. O kitap, gerçekten de ülkemizdeki orman yağmasına karşı verilen mücadelenin güzel bir örneği olarak duruyor.
-----------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda'ki yazı, Güneş gazetesin'de Rıza Zelyut'un bugün'kü makalesinin bir bölümünden alıntıdır.

Başbakan, bir zamanlar istanbul belediye başkanı iken hazırlattığı -Ormanın kara kitabı- isimli kitab'ın önsözü dikkatimi çekti.

Mücadelemiz, ağacı ve yeşil'i AZİZ BİLEN bir medeniyet kurma mücadelesidir.

Ben şimdi, sayın başbakana sormak istiyorum.

Ağacı ve yeşil'i AZİZ BİLEN MEDENİYETİ, Kozak ve Kaz dağları ormanlarını yok edecek olan, altın madenlerine izin vererek'mi kuracaksınız?

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 22:09   #63
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: izmir bergama kozak yaylası
Mesajlar: 9
öncelikle ben buraya yeni üye oldum,fatoş hanımla yeni tanıştık.ayazkentliylede öyle.söze nereden başlıyacağımıda bilemiyorum çünkü sözün bittiği yerdeyiz ,sözün bittiği yerde kozak yaylası.sevgilimiz kozak.yıllardır altıncılara karşı mücadelesini verdiğimiz kozak.ama yılmadık yıkılmadık inadına inadına kozağın üstü altından daha değerlidir dedik.bergama duydu sesimizi,izmirde,istanbulda ankarada,tüm kuzey egede.özellikle son aylarda dahada depreşti yaramız çünkü 7700 adet çam ağacımızı kestiler.bittimi malesef.kaplan bitecek .yukarıbeye gelecekler ordada kesecekler 7-8 bin ağaç.şimdi tema bize destek verdi.sonra sivil kuruluşlarımız çevreci dostlarımız.okadar büyüyoruzki inanılmaz bi şekilde.ama daha fazlasına ihtiyacımız var gelin bizlere daha çok destek olun yoksa kozak yok oluyo gidiyo elimizden haykırmak bile yetmiyo resimler yalan söylemiyo gelin çok çok destek olıunki kurtaralım yeşil cennetimizi ....saygılarımla..gürhan büyük..kozak yaylası gençlerinden....

aLLioni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 11:06   #64
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Gürhan'cığım,umudumuzu kaybetmeden hepimiz el ele birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz, , kimse bize haksızsınız diyemez, doğaya yaptıkları tahribat ortada yılmadan orada yaptıkları katliamı gündemde tutacağız, biz sadece ülkemizin doğa güzelliklerinin, yaşam kaynaklarının zarar görüp yok olmasına karşıyız, hiçbir politik düşünce gütmüyoruz, biz suç işlemiyoruz, onun için umutsuzluğa kapılmıyacağız.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 16:17   #65
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Bu güzellikler tarih olabilir,Kaplan köy kahvesinin ulu çınarı...
Name:  DSC_0307.jpg
Views: 1520
Size:  70.6 KB
Name:  DSC_0313.jpg
Views: 904
Size:  71.6 KB
Name:  DSC_0316.jpg
Views: 995
Size:  70.2 KB
Name:  DSC_0317.jpg
Views: 1477
Size:  71.0 KB

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 16:25   #66
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Çınarın altında küçük bir mola...
Name:  DSC_0301.jpg
Views: 944
Size:  55.9 KB
Antik şehir Perperene zirvesine tırmanış...
Name:  DSC_0337.jpg
Views: 1003
Size:  70.4 KB
Maşallah bizimle gelen büyüklerimiz bizden daha fazla performans gösterip kayalara tırmandılar, bizler arkada kaldık.
Name:  DSC_0341.jpg
Views: 847
Size:  70.6 KB

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Fatoş : 11-05-2010 saat 16:29 Neden: yanlış sıralama yaptım.
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 16:35   #67
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Antik kentin inekleri
Name:  DSC_0354.jpg
Views: 1293
Size:  70.5 KB
Ormanın içinde Aşağıbey köyümüz.
Name:  DSC_0364.jpg
Views: 1307
Size:  57.2 KB
Kozak üzümünün yetiştiği bağlar ve Ege Denizi, Midilli Adası...
Name:  DSC_0373.jpg
Views: 1284
Size:  21.9 KB

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 17:05   #68
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sn. Fatoş hanım'ın, ormanın içinde'ki diye bahsettiği aşağıbey köyü'nü ve diğer kozak köylerini (67 no.lu mesaj: 2. fotoğraf), tanımayan, bilmeyen arkadaşlar belki, orman köyü oldukları için, geri kalmış-fakir olan, başka yerlerde'ki orman köyleri gibi algılayabilirler.

Bu kozak köyleri öyle değil. Çok zengin köyler ve bu zenginliğin kaynağı'da, fıstık çamlarından elde edilen gelir. Örneğin, hatırlarsanız bundan 7-8 yıl öncesine kadar, gazetelere bazen -kozak, kaplan köyü- Türkiyenin en zengin köyü, diye haberler çıkardı. Bu köylülerin büyük çoğunluğunun evleri, tıpkı sayfiye yerlerinde'ki birbirinden güzel evler gibi, çok güzel. Böyle ev yapabilmek için, gelir düzeyinin iyi olması gerekiyor ve bu düzey kozak köylerin'de fazlası ile var.

İşte altın madeni doğa'yı olduğu kadar, bu zengiliği'de yok edecek. Ağaçları kesmeseler dahi, yeraltına açılacak olan tüneller, galeriler ve yeraltından çıkarılacak olan toprağın yarattığı boşluk, bu çam ormanlarının ihtiyacı olan su'yu derinlere çekilmesine neden olacağı için, ağaçların kök'leri su'ya ulaşamayacakları için, susuzluk'tan ölecekler. Hem doğa kaybedecek, hem'de kozak insanı, en az %60 civarı fakirleşecek.

Eklenen Resimler
    
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 23:40   #69
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Sevgili Ayazkentli oğlum. doğru bir tespitte bulunmuşsun. Bu köylerimiz de yaşam standartı her zaman yüksek olmuştur, Avrupai bir yaşam var,çok fazla çocuk yapmazlar, en fazla iki çocukları vardır, eğitim seviyeleri oldukça yüksektir, durmak bilmeden çalışırlar. Korkusuzca çam ağaçlarına tırmanarak kozalak toplarlar, hiç gocunmazlar. Bu çalışmalarının karşılığını da toprak fazlasıyla verir. Ama sularımız olmazsa çam ağaçlarımız, bağlarımız da olmayacak. Bizler neyle geçineceğiz ? Nasıl yaşayacağız ? % 60 değil temelli fakirleşip yok olacağız.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2010, 15:22   #70
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Bu güzel ev ve binalardan bazılarının fotoğrafı. Özellikle kaplan camisini ve muhtarlık binasını ilk gördüğüm'de çok şaşırdım. O kadar büyük bir cami ve muhtarlık binası'ki, her halde bir çok, büyük şehirde yoktur.

Ayrıca hepimizin hayran kaldığı dev çınar ağacı. O kadar büyük'ki, fotoğraf makinasının kadrajına sığdırmak için çok gerilerden çektim, yine'de tamamını çekemedim.

Eklenen Resimler
     
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2010, 13:15   #71
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: izmir bergama kozak yaylası
Mesajlar: 9
haklısınız fatoş hanım bizlerin ssiyasetle işimiz olmuyo tek derdimiz amacımız yeşilimize toprağımıza dokunmasınlar.su kaynaklarımıza dokunmasınlar.atamızın bir sözü varya VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR KADERİNE TERK EDİLEMEZ. son nefesimize kadar yılmadan mücadelemizi yapmalıyız...

aLLioni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2010, 14:34   #72
Yeni Üye
 
kazdağlı-çiçek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2008
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 11
Sayın fatoş ve ayazkentli yazılarınızla herkesi aydınlattığınız için teşekkür ederim,Kozak'ı ilk gördüğümde hayran kalmıştım( altınoluktan )çevreci olarak ben ve arkadaşlarım elimizden geldiği kadar destek verdik, o dev çınar ağacının altındaki çed toplantısındaki kadınların mücadelesi (erkeklerin umursamazlığı)görülmeğe değerdi.ama son durum içler acısı yüreğim yanıyor adeta.

ayazkentli beğendi.
kazdağlı-çiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2010, 16:17   #73
Ağaç Dostu
 
Fatoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,660
Galeri: 120
Çiçek hanım, teşekkür ederim .Bu hepimizin görevi, yılmadan ülkemizin doğasını korumamız lazım, sağlıklı gelecek kuşaklar yetiştirmek için. Ne yazık ki madenciler lehine çıkan yasalar ve HES projeleri, onlara karşı açılan davaların büyük çoğunluğu kazanılmasına rağmen büyük hızla faaliyetlerini sürdürmektedir. Doğamızı , tabii su kaynaklarımızı yok etmektedirler.

Bizim oranın erkekleri sakin görünürler ama gereğini de yaparlar. Biz onlardan destek alırız ama biz kadınlar olarak mücadeleyi, neye mal olursa olsun sürdürüp kazanacağız.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 14:03   #74
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: izmir bergama kozak yaylası
Mesajlar: 9
sevgili selis hanım bu sene mutlaka sizleri yine bekliyoruz sizleri KOZAK GENÇLİK HAREKETİ olarak kozak gençleri ağırlamak bizim için onur olacaktır

aLLioni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 17:49   #75
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Allioni, madem sözettiniz, gençlik hareketi konusunda daha fazla bilgilendirmelisiniz artık bizi.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2010, 21:14   #76
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: izmir bergama kozak yaylası
Mesajlar: 9
****** memet bey ...KOZAK GENÇLİK HAREKETİ.. kozak gençlerinin altın istilacılarına karşı birleştiği,tek yürek olmaya çalıştığı gençlik örgütü hiç bir siyasi amaç gütmeyen tek amacı kozak yaylasını korumak olan bir birleşim ...altın istilacılarına karşı mücadelemizdeki akıncılarımız olacaktır ..ve kamuoyundan güzel övgüler çok mühteşem destek alıyoruz.ayrıca kozak yaylamızı ziyaret eden tüm çevre derneklerimizi çevre kuruluşlarımıza rehber olacak genç arkadaşlarımızdır ..


Düzenleyen aLLioni : 17-05-2010 saat 21:18 Neden: ilave eklemek
aLLioni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2010, 21:37   #77
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bu bize yetmez.
İnternet üzerinde sayfanız var mı, linki ne?
Düşünceleriniz neler bunların hepsini öğrenmek isteriz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 12:36   #78
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sevgili Allioni'nin bahsettiği -kozak gençlik hareketi- madene karşı yürütülecek olan, protesto, kozak köylülerini bilinçlendirme çalışmaları ve kozak'ın tanıtımı yapmak için yeni yeni örgütlenmeye başladı. Henüz kendi internet siteleri olamadığından, özellikle facebook ve diğer başka siteler üzerinden, kamuoyuna ulaşmaya çalışacaklar.

Tabi öncelikli olarak, 16-17 tane kozak köyün'de yaşayanları, bire bir konuşarak, olayın önemini anlatacaklar. Sevgili allioni'nin bahsettiği akıncılar, bu çalışmaları yapacak olan, gönüllü arkadaşlardır.

(Not: Yalnış anlaşılmasın, burada bahsedilen akıncılar kelimesi, gidip altın madenine saldıracaklar anlamına gelmiyor. Halkı bilinçlendirecek gönüllüler, anlamına geliyor).

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2010, 19:52   #79
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: izmir bergama kozak yaylası
Mesajlar: 9
****** int üzerinden bize ulaşabilirsiniz özellikle faceden (http://www.facebook.com/pages/KOZAK-...4480?ref=ts)bu sayfadan kozakla ilgili çalışmaları takip edebilirsiniz.

aLLioni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2010, 12:02   #80
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Aşağıda'ki yazıyı, 2005 yılında Hürriyet gazetesinde, Bekir Coşkun yazmıştı.


12 Haziran 2005
Bekir COŞKUN bcoskun@hurriyet.com.tr
------------------------------------------------------------------------------------
Turuncu adamlar...

TURUNCU tulumlu adamlar, çevrecileri taşa tuttular.

Turuncu adamlar, siyanürle altın aramaya engel olmak isteyen Bergama köylülerine taşlarla, sopalarla, demirlerle saldırdılar.

Altın şirketinin parayla kiraladığı turuncu adamları aslında yeryüzünün her yerinde görmek olası. Onlar yeryüzünün her yerinde çokuluslu şirketlerin çevre yağmasının bekçiliğini yaparlar.

Para alıp, ağacını-kuşunu-suyunu-balığını-toprağını-çiçeğini korumak isteyen ‘sevgiye' saldırırlar.

*

TMMOB, Türk Tabipleri Birliği, DİSK Genel İş, Halkevleri, İnsan Hakları Derneği, KESK, ÖDTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Kimya, Ziraat, Jeoloji, Çevre Mühendisleri odaları ve daha birçok sivil toplum örgütün oluşturduğu ‘Beyaz Adımlar Platformu' önceki gün bir açıklama yaparak, Bergama köylülerini desteklediklerini bildirdiler ve ‘hukuk devletini aradıklarını' duyurdular.

Çünkü mahkemeler, Yargıtay, Danıştay, hatta AİHM defalarca ‘durdurma kararı' verdikleri halde altın şirketi işine devam ediyor.

Altın şirketinin arkasında bakanlar, valiler, kaymakamlar, siyasetçiler, bürokratlar var...

Ve turuncu tulumlu adamlar...

*

Her beyaz adım atıldığında, turuncu adamlar çokuluslu şirketler adına saldırırlar.

Ellerinde sopa, taş, demir...

Biz onları her yerde görürüz; belediyenin itlaf ekibinde ellerinde silah...

Ya da bir anne kediye, bir yavru köpeğe zehirli eti verirken...

Ağaçlara karşı ellerinde balta...

Trol gemilerinin güvertesinde onlar...

Yok eğer sevgiden yana olanlar beyaz adımlar atacak olurlarsa, ellerinde taşlarla, sopalarla, demirlerle saldırırlar.

Sevgisizler.

Ve utanmaz...

*

Ağacın, ırmağın, toprağın, havanın, suyun yanında olmanın bir getirisi yok.

Altın vermezler adama...

Ama çokuluslu sermaye, doğadan çaldığının bir parçasını turuncu adamları satın almak için verir.

Ve turuncu adamlar saldırırlar.

Ellerinde taş, sopa, demir..

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2010, 12:09   #81
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
BEKİR COŞKUN'un da, köşesine konu olan ÇAMKÖY'de ki bu saldırı nedeniyle, dava açılması için müracat edilmişti. Nihayet dava açıldı ve ilk duruşma 27-mayıs-2010 perşembe günü, saat 9.30'da başlayacak.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2010, 21:46   #82
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-09-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 14
İnşallah beyaz adım atanlar kazanır, çünkü bu onların doğal haklarıdır.

karakemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2010, 13:55   #83
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Temenniniz için teşekürler kemal bey.

1 ay önce, altın madeni, yerel gazetecilere karşı, daha önce açmış olduğu davayı kaybetti (sel sularının, siyanürü derelere karıştırdığı, yönünde haber yapmışlardı).

Yine 15 gün önce, Avrupa Birliği -siyanür ile altın aramayı- yasaklayan bir karar aldı.

Büyük ihtimal ile saldırıya maruz kalan köylüler, madene karşı bu davayı'da kazanacak.

Aslında davalar ve iyi gelişmeler ardı ardına kazanılıyor ve geliyor, ama bu kararları uygulayacak hükümet yok. Esas sorun burada. Son 10 yıldan beri, bir çok kez madenin çalışmalarını durduran mahkeme kararları verildi. Ne yazık'ki hükümet bu konularda, malum nedenler ile, madene bir yaptırım uygulamıyor (hükümet-cemaat ilşkisi). Bu icraat ile biz doğaseverlerin işi gerçekten zor.

Yalnız,

Geçtiğimiz hafta sonu, ÇEVRE katliamları ve GDO'lu ürünler ile ilgili kapsamlı dosyalar oluşturan ve bu sitede'ki bizim gibi insanların, istediği türde kararlar alabilecek olan bir parti'de, iktidar ya'da koalisyon ortağı olma olasılığını çok arttıran gelişmeler oldu. Bu biraz olsun umut veriyor insana.

O yüzden, yılmadan mücadeleye devam edeceğiz.


Düzenleyen ayazkentli : 25-05-2010 saat 13:57 Neden: harf eksikliği
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2010, 22:56   #84
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ kutlu olsun arkadaşlar.


Düzenleyen ayazkentli : 09-06-2010 saat 13:58 Neden: Harf eksikliği.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 13:06   #85
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Bergama kermesi etkinliklerinin son günü Kozak'ta yapıldı.

Büyük piknik alanın'da, TRT'de yayınlanan -sen türkülerini söyle- programın'da 2. olan Zeynep İlhan'ın konseri vardı.

Eklenen Resimler
  
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2010, 13:51   #86
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 4
Vuruyorsun yüreğime

Vuruyorsun Yüreğime

Bu şiir, çam fıstığı üretimi yaparak geçimini sürdüren ve ülke ekonomisine kazanç sağlayan Bergama' Kozak yaylası köylülerinin topraklarında altın arayanlara attığı çığlıktır.


Vuruyorsun yüreğime,
Toprağıma,
Suyuma,
Hayvanıma,
İnsanıma,
Vuruyorsun,
Emeğime,
Utanmaz,
Aç gözlü birisin.
Vuruyorsun yüreğime,
Sen kimsin?

Ben halkım.,
Milletin efendisi köylüyüm.
Öyle dedi Mustafa Kemal.
Kozak benden sorulur
Ter içiririm toprağıma
Yine de seni beslerim.
Sen akılsızın birisin.
Vuruyorsun yüreğime.
Sen kimsin?

Gerçek sahibi benim
Bu toprağın
Hakkımı elimden alamazsın
Burada doğdum.
Burada yaşıyorum.
Burada öleceğim.
Benim alın terim çam fıstığım.
Altın yumurtlayan tavuğudur ülkemin.
Utanmazın,
Aç gözlü birisin.
Vuruyorsun yüreğime.
Sen kimsin?

Merih Yücel

ayazkentli ve Fatoş beğendi.
Mlerih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2010, 16:29   #87
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2010
Şehir: BERGAMA
Mesajlar: 10
peki ben birşey sorabilirmiyim madem bu kadar tehlikeli bir oyun sergileniyor niçin devlet ve ya sorumlular bu kadar ilgisiz gözüküyor.bu kadar tehlikeli bir iş niçin kozak köylerinden 17 tanesi aynı anda karşı çıkmıyor **** çıkıyorsa ne yapıyorlar? madem bu kadar önemli olan çam fıstıklarının kesildiğini belirtiyorsunuz!!!!orman müdürlüğü kendisi kesip bu şirkete teslim ediyor.Nakliye kamyonlarının Yolları bozacağını söylediğiniz bu yollar için karayolları ve köy hizmetleri ne gibi önlem almış ?

halitsalın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2010, 16:31   #88
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2010
Şehir: BERGAMA
Mesajlar: 10
ben şunu bilirim şunu söylerim kozak hakikaten dünyada ve türkiye çok büyük öneme sahip insanları ve doğasıyla eşi ve benzeri yok altın madenleri kadar taş ocaklarıda çok önemli bunlara niçin önlem alınmıyor ?

halitsalın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 11:34   #89
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 4
Vuruyorsun Yüreğime
Bu şiir, çam fıstığı üretimi yaparak geçimini sürdüren ve ülke ekonomisine kazanç sağlayan Bergama' Kozak yaylası köylülerinin topraklarında altın arayanlara attığı çığlıktır.


Vuruyorsun yüreğime,
Toprağıma,
Suyuma,
Hayvanıma,
İnsanıma,
Vuruyorsun,
Emeğime,
Utanmaz,
Aç gözlü birisin.
Vuruyorsun yüreğime,
Sen kimsin?

Ben halkım.,
Milletin efendisi köylüyüm.
Öyle dedi Mustafa Kemal.
Kozak benden sorulur
Ter içiririm toprağıma
Yine de seni beslerim.
Sen akılsızın birisin.
Vuruyorsun yüreğime.
Sen kimsin?

Gerçek sahibi benim
Bu toprağın
Hakkımı elimden alamazsın
Burada doğdum.
Burada yaşıyorum.
Burada öleceğim.
Benim alın terim çam fıstığım.
Altın yumurtlayan tavuğudur ülkemin.
Utanmaz,
Aç gözlü birisin.
Vuruyorsun yüreğime.
Sen kimsin?


Merih Yücel

Fatoş beğendi.
Mlerih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 19:44   #90
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-06-2010
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 1
Kozak halkı uyuma. Aşağıcuma, Yukarıcuma, Bağyüzü vs. köylüleri, küçükler, büyükler, ablalar, teyzeler, anneler, babalar siz Kozak yaylasını atalarınızdan nasıl aldıysanız torunlarınıza çocuklarınıza gelecek nesile aktarmakla görevlisiniz. Bütün yöre halkını mücadele etmeye ve direnmeye çağırıyorum. Yabancı, altın avcılarına esir olmayınız; ve doğanızı teslim etmeyiniz. Vallahi insanın içi acıyor ya. Biz atalarımızdan dedelerimizden böyle mi aldık bu dağları, ormanları. Biran önce bu doğa katliamına dur denmeli, birşeyler yapılmalı! O güzel cennet ormanlardan, o güzel temiz havadan, o zeytininden daha değerli ne olabilir ki, altın onların yanında bir hiçtir. Doğal dengeyi bozmak, sizce de Cenab-ı Allah'a yapılan büyük bir saygısızlık değil mi? O ağaçlar, orman yok edilirse ne olur bir düşünün. Yağmur yağmaz. Yağsa da sel felaketi olur çünkü suyu tutacak ağaç olmaz; ve bizi bunun gibi felaketler bekler. O doğa katliamını yapmak, normal bir insan katlinden daha vahimdir bence. Artık birşey yapılmalı, saygılar...

taylan94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024